Krever at Vesten bruker en prosent av landenes brutto nasjonalprodukt til våpen til Ukraina

Ukraina har fått store mengder våpen og ammunisjon fra Vesten til sin krig mot Russland. Imidlertid er dette ikke nok til å slå tilbake Russland. Derfor krever nå Ukraina mer. Den ukrainske viseutenriksministeren, Andrij Melnyk  tok lørdag til Twitter og skrev dette: “Vi er takknemlig til våre allierte for deres militærhjelp. Men det er ikke nok. USA og Europa har gitt nærmere 50 billioner amerikanske dollar i militærhjelp, men Melnik insisterer på at Ukraina vil trenge minst 10 ganger så mye for å stoppe russisk aggresjon bare i år. Derfor oppfordrer nå den ukrainske viseutenriksministeren Vesten til å bidra med mer.

Vi anmoder våre partnere til å krysse alle røde linjer og gi en prosent av landenes brutto nasjonalprodukt til våpen til oss, skrev diplomaten. NATO krever at deres medlemsstater bruker 2 prosent av deres brutto nasjonalprodukt på forsvar. Imidlertid er det bare 7 av de 30 NATO landene som greide dette i 2022. NATO bør derfor begynne å kreve at landene bruker 3 prosent av BNP på forsvar og at den ene ekstra prosenten går til våpen til Ukraina. At Europa befinner seg i en dyp økonomisk krise og resesjon på grunn av sanksjoner mot Russland ser ikke ut til å spille noen rolle for den ukrainske viseutenriksministeren. Han vil ha mer slik at krigen kan fortsette. For Ukraina betyr det lite at sykehjemsplasser i Europa blir lagt ned på grunn av mangel på penger og sosial, skole og helsevesen må kutte til beinet. Ei heller bryr man seg med at prisene skyter i været og inflasjonen eksploderer. Alt for Ukraina, Slava Ukraina og penger og atter penger, er det vi hører fra Ukraina.

 

Én tanke om “Krever at Vesten bruker en prosent av landenes brutto nasjonalprodukt til våpen til Ukraina

  1. Angående Ukraina, de virker å ha blitt storkrevende, du har et godt poeng der. I disse nedgangs i Europa er det grenser hvor mye en kan ofre til krigen som Russland vil vinne. Norge har sløst bort milliarder til liten nytte

    3
    2

Det er stengt for kommentarer.