Kiev trakk seg fra fredssamtaler med Russland i Gomel etter at den russiske delegasjonen ankom Hviterussland

Ukraina sier nå tvert nei til samtaler med Russland om å få på plass en avtale som kan stanse kampene i Ukraina. Den russiske delegasjonen skal ha ankommet Hviterussland for samtaler i byen Gomel som var blitt foreslått av ukrainske myndigheter. Imidlertid skal Ukraina ha trukket seg fra samtalene før de var kommet i gang -og dermed fortsetter krigen og blodbadet i ukrainske byer. Den russiske fremrykkingen har gått noe langsommere enn Moskva hadde forestilt seg, og de russiske soldatene møter hard motstand.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky invited Vladimir Putin to sit down for talks earlier this week, but as soon as Russia agreed, Kiev broke off contact. Later, the Kremlin revealed that Putin had ordered a temporary halt to the Russian military operation in Ukraine in anticipation of talks, but Kiev had refused to negotiate.

Den russiske invasjonen av Ukraina har ikke gått så smertefritt som den russiske militærledelsen hadde forespeilet. Gjentatte ganger er russiske fremstøt blitt slått tilbake og flere ganger har ukrainske styrker lykkes med å ta tilbake territorium som russiske styrker hadde inntatt. På ukrainsk side er kampviljen fortsatt stor og det kan være en av grunnene til at president Volodymyr Zelensky ombestemte seg når det gjaldt å stille til samtaler med Moskva i Gomel. Ukraina får betydelig militær og etterretningsmessig støtte fra Nato og USA og dette har gjort at Ukraina har slått hardere tilbake enn hva den russiske militærledelsen hadde trodd.

Kiev has rejected talks in the Belarusian city of Gomel after the Russian delegation arrived at the venue for negotiations with the Ukrainians on Sunday. Kremlin spokesman Dmitry Peskov revealed that it was Kiev that proposed Gomel as a place for negotiations with Russia. Nonetheless, Russia is ready for talks and is “waiting for the Ukrainians,” the Kremlin spokesman added. Peskov had announced that the Russian delegation, consisting of representatives of the Ministry of Foreign Affairs, the Ministry of Defence and other departments, including the presidential administration, arrived in Belarus for negotiations with the Ukrainians. “We will be ready to start these negotiations in Gomel,” he told reporters.

Ukrainske Mig-jagerfly slått ut på bakken av russisk bombing

Det faktum at Russland virker mer modne enn Ukraina for samtaler på det nåværende tidspunktet skyldes etter alt å dømme at de russiske styrkene ikke har hatt den fremgangen mange hadde forventet. Den ukrainske kampviljen er fremdeles stor, og det faktum at president Volodymyr Zelensky velger å forbli i landet under krigshandlingene fremfor og feigt rømme landet, slik det norske kongehuset og regjeringen gjorde da Tyskland angrep Norge i 1940, har uten tvil styrket den ukrainske motstandsviljen. President Zelensky fremstår dermed som en av folket -og ikke som en del av en spesielt utvalgt elite av folket som de norske kongelige gjorde. Zelensky er en leder som kjemper og står med sitt folk gjennom lidelsene, i motsetning til å feigt rømme som det norske kongehus og regjering gjorde i 1940, velger president Zelensky og kjempe med sitt folk i mot overmakten. President Zelensky kunne ha rømt til et bekvemt liv i USA, men velger å stå sammen med sitt folk i disse mørke timer for Ukraina.

 

4 tanker om “Kiev trakk seg fra fredssamtaler med Russland i Gomel etter at den russiske delegasjonen ankom Hviterussland

 1. Enda en gang sprer Kjell Andersen LØGN. Ukraina har IKKE trukket seg fra samtaler. Ukraina har ikke AVTALT møte i Hviterussland. Og det VET du. De kan selvfølgelig ikke sende delegasjon til et land de er i krig med. Det er UNATURLIG. Ukraina har foreslått å forhandle i et land de IKKE er i krig med. De har kommet med TRE forslag. Polen, Ungarn eller Tyrkia, eller et annet land.

  • De sendte en delegasjon til et land de er i krig med mandag.
   De endte i Hviterussland din fariseer og løgner.

  • Der var jo GUTTUNGEN på plass igjen med sitt oppgulp. Kanskje DU kan forklare hvordan det er mulig å trekke seg fra en avtale som IKKE ER INNGÅTT?
   Men først av alt må du begynne å BE FOR MYNDIGHETENE DINE OG VELSIGNE DE I JESU NAVN. Be også for Putin, at Gud må tale til hans hjerte, og velsign han. Det er din kristne (du påstår i alle fall at du er kristen) plikt.
   Me, nei da. Det glemte jeg jo. Du tror jo ikke på Guds Ord.

 2. Uansett, presidenten i Ukraina er modigere enn norsk regjering og kongehuset i 1940 som rømte ut av landet

Det er stengt for kommentarer.