Jule-tiden bringer kristendommen under fornyet angrep i India

india-hindu-angrepKrigen om menneskers hjerter: Morning Star News: Julerelatert antikristen vold og trakassering mot kristne     har økt betraktelig etter at hindu-ekstremister har satt i gang en aggressiv kampanje for å forsøke å få stammefolk som er blitt kristne til å konvertere tilbake til hinduismen, sier kilder til Morning Star News. Bare i løpet av de to juleukene har politiet gjennomført arrestasjoner og hinduistiske ekstremister har angrepet kristne i minst tre julerelaterte hendelser.

india-persecution-2_scruberthumbnail_0Kristne i India ser med økende bekymring på bølgen av angrep som har rammet dem i forbindelse med en ellers fredfull julefeiring. Samtidig blir de høyre orienterte gruppene mer aggressive i deres massekonverterings program som finner sted i forskjellige områder av India, sier pastor  Bhupendra Kohra, en kirkeleder i det sentrale India,” til Morning Star News. “Vi er i frykt men vi er også bedende.” Onsdag før jul ble 16 kristne, inkludert fire kvinner arrestert mens de feiret jul i ulike landsbyer i det nordlige India, sier Liris Thomas i ADF-India (Allianse Defending Freedom) i følge Morning Star News. De ble ført til politistasjonen og satt i arresten til neste morgen, sa Thomas. Alle de kristne unntatt pastor Amit Kumar ble løslatt uten å bli tiltalt mens pastoren blir holdt fengslet for angivelige forstyrrelser av ro og orden. Samtidig er hans eiendeler beslaglagt.

I Andhra Pradesh, gikk hindu ekstremister til angrep på pastor Bhimudu Nayak og medlemmer av Banjara Baptist kirke rett før midnatt mens de sang julesanger og påførte INDIA-RELIGION/CLASHpastoren og fem andre medlemmer av menigheten alvorlige fysiske skader. Dette angrepet fant sted i Singareny koloni i Sarurnagar i den sørlige indiske byen Hyderabad,” forteller T. Monohar, en lokal kirkeleder og representant for “Evangelisk Fellesskap i India”. Omkring 15 ekstremister kom plutselig opp mot sangteamet og beskyldte dem for å ha tvangskonvertert mennesker til kristendommen og begynte å banke dem opp,” sa Monohar. Pastoren ble slått bevisstløs og sendt til sykehus i all hast sammen med de fem andre kristne. I Madhya Pradesh området, gikk hinduekstremister til angrep og slo og banket pastor Paltu Ahirwar og en annen kristen fra  Blessing Youth Mission mens de var på vei hjem til sin landsby Bamnora i Chattarpur distriktet. Det globale Council av indiske kristne kunne fortelle at ekstremistene var rasende over at de kristne arrangerte et julearrangement i deres landsby.

Grunn til bekymring

Den tiltagende forfølgelsen av kristne henger sammen med det faktum at vi nå befinner stian-indiaoss i de siste tider. Motstanden mot kristendom er økende både i muslimske og hinduistiske land og det haster med å få ut evangeliet samt å presentere en kristendom som viser hjertelag for de svakeste i samfunnet. Tiden som ligger foran for kristen misjon i land som er sterkt preget av hinduisme og islam vil bli vanskelig men samtidig viser kirkehistorien oss at Guds rike vokser under trengsel og forfølgelse. Evangeliet om Guds rike må forkynnes i ord og handling helt frem til den store dagen da Kongen kommer i all sin herlighet -og for oss som lever i et samfunn preget av materialisme hvor vår vellykkethet måles i hus, biler og materielle goder er tiden nå kommet for å vekkes opp. Vår hjemlige kristendom er langt på vei preget av den samme ånd og holdning som preget noen av menighetene som er omtalt i Åpenbaringsbokens sendebrev til de sju menigheter. Den moderne vestlige kristenhet bærer på mange måter preg av rikdom og velstand som ikke er sann rikdom: “Fordi du sier: Jeg er rik og har samlet meg rikdommer og mangler ingen ting, og ikke vet at du er elendig og ynkelig og fattig og blind og naken,” Åpb. 3,17.

india-guttVi har mye å vende oss om fra -og oppgavene som ligger foran oss er store. Kongens sak har hast og den tid vi har igjen gjør vi klokt i å bruke rett. En måte vi kan bidra på er å delta i bønn for kristnes situasjon i land under press, eller å dele litt av vår velstand med dem som har nesten mindre enn ingenting. Den norske menigheten Zion Fevik som vi har omtalt tidligere i Søkelys forsøker å gjøre noe..i India…landet med millioner av fattige..hvor mange aldri har hørt evangeliet om Jesus eller opplevd at kristne bryr seg. Hvorfor ikke gi Zion en hjelpende hånd i arbeidet? Støtt arbeidet: Konto nr 2801.17 68484, merk gaven India og les mer om deres arbeide på nettsiden homeofhope.no