Joe Biden utsending til Israel for å få slutt på krigen

Joe Biden  sender nå en spesialutsending til Israel for å presse på for å få en våpenhvile på plass, melder israelske medier. Søndag er det israelske sikkerhets-kabinettet samlet og flere ministre presser nå på for en snarlig slutt på kamphandlingene. Hamas har de siste dagene fått betydelig juling og måtte tåle tap, men er ennå i stand til å gjenoppta rakettangrepene mot Israel når som helst. Etter en knapp uke med rakettangrep og kraftige israelske gjengjeldelser fremstår Israel som denne rundens seiersherre. Hamas kan riktignok ennå skyte raketter men Iron Dome er uhyre effektive og har skutt ned 95 prosent av alle rakettene som skytes mot landet. I løpet av natten avfyrte palestinerne omkring 130 raketter mens Israel skal ha gjennomført rundt 150 bombeangrep mot mål i Gaza. Etter seks dager med kamper rykker våpenhvile nå nærmere og i kveld vil FNs sikkerhetsråd møtes for å drøfte situasjonen. Alt tyder nå på at denne runden snart vil være over.

5 tanker om “Joe Biden utsending til Israel for å få slutt på krigen

 1. Jeg ler av Biden 🙂

  Tsarfati skriver “How we miss Trump…”

  Gamle pavemann provoserer meg når han sier “må bli slutt på lidelselsene nå”. Han kan først prate med dem som IKKE gjør alt for å beskytte de sivile i bombingen, gjerne skyter mot et begravelsesfølge, de som synes det er ok å lære opp folk i å hate jødene, skjære halsen på dem. Han kan starte med å snakke med dem. Han kunne også nå -når han absolutt måtte si noe, be en viss part om å beskytte de sivile mer.

  Hatet fra rundt om i verden kommer til å ta seg opp mot Israel. At det kom trusler fra Tyrkia nå også er som ventet.

  Jeg vet at Kjell og andre skriver at dette kanskje roer seg snart om noen dager. Jeg vet ikke jeg… 7 år har gått, siden 2014 nå. Hvor lenge skal det holde på…

  1
  1
 2. I dag blir det opplyst at terroristene i Gaza har send 3000 raketter mot Israel i denne omgang – og disse kan nå hele Israel. Slikt koster penger. Norge v/utenriksministeren er formann i giverlandsgruppen for palestina-araberne. Da er det innlysende at penger trengs for at palestinerne kan bygge opp igjen et nytt stort våpenarsenal. Huttetu for en verden vi lever i !

  4
  1
  • Erna Franco S er klar til å støtte både Hamas og Hizbollah, De norske antisemittiske, uanset part, er klar med flere hundre millioner

   3
   2
 3. Motstand er den korteste veien til Jerusalem, sa Haniyeh.

  https://www.msn.com/nb-no/reise/nyheter/hamas-leder-varsler-%C3%B8kt-offensiv-mot-israel/ar-BB1gLXTL?ocid=msedgntp

  Han la til at palestinerne ikke kommer til å godta noe annet enn en palestinsk stat der Jerusalem er hovedstaden.”
  ————
  Kvifor er Jerusalem så viktig og spesielt tempelhøgda?

  Det var der Edens hage låg. Der starta syndefallet og der skal det avsluttast.
  Der skal Guds Tempel stå.

Det er stengt for kommentarer.