Jake Baker gikk fra LDS-kirken til ateisme, fant så svaret i New Age for deretter å bli funnet av Jesus Kristus

Jake Baker, 27 vokste opp i Utah som “hardcore mormoner” og sine første tjuefem år var han aktivt med i LDS kirken. Jesu Kristi Kirke av de siste dagers hellige er et kirkesamfunn grunnlagt av Joseph Smith. Medlemmene av kirkesamfunnet blir også kalt “Mormonere” og er kjent for å ha Mormons bok som blir ansett likeverdig med Bibelen. Mormonerne eller  LDS kirken er et stort trossamfunn som også har forsaminger i Norge. Kirkesamfunnet har omtrent 15 millioner medlemmer. Som mange andre LDS medlemmer ble Jake sendt ut som misjonær 19 år gammel, og ferden gikk til Brasil. Etter endt tjeneste og 21 år gammel gav hans far han opplysninger om kirken som rystet hans tro. Etter å ha kjempet med tankene om det han hadde hørt i fra sin far i fire år, forlot han LDS kirken 25 år gammel

Samtidig som Jake 25 år gammel forlot LDS-kirken kastet han også troen på Jesus ut med badevannet. Etter å ha forlatt kirken begynte han å røyke cannabis, sex  og begynte også å bruke Fleinsopp som er en giftig sopp på den måten at den gir en hallusinogen effekt. Den er derfor også klassifisert som et narkotisk stoff. Å forlate en kirke og en religiøs tro man har vokst opp med og holdt fast på i mange år, gir i ettertid en tapsfølelse som må kompanseres enten gjennom et utagerende liv, hard ateisme eller å bli hardcore-avhopper. I ettertid av bruddet med LDS-kirken følte Jake at han var blitt holdt for narr om kirkens tro og kanskje også om Kristus. Det gikk omtrent to år fra jeg forlot LDS-kirken til jeg fant den kristne tro,” skriver Jake i en epost til Søkelys. I løpet av disse to årene gikk ham gjennom ulike faser hvor han anså seg som agnostiker eller ateist. Imidlertid har vi mennesker alltid et tomrom inne i oss vi forsøker å fylle med noe, og dette førte Jake inn i en søken etter nye svar.

Fra intet til New-Age og til kristen tro

While I was a missionary in Brazil, I still believed very much that it was true at the time. It was a shock to me when I got back from the mission to discover that my dad had removed his records from the church pretty much when I left for my mission. He wanted to keep it a secret from me while in Brazil because my mom said it would distract me.

Alt han opplevd som misjonær og LDS kirkemedlem gjennom sin oppvekst var likevel ikke noe han helt kunne avfeie. Den åndelige realiteten var der og selv om LDS-kirkens tro var forkastet var det likevel en søken etter svar fordi de gamle svarene ikke lenger dugde. En kombinasjon av alt det han tidligere hadde opplevd og å røyke Fleinsopp gav 25 åringen nye erfaringer i livet -som ledet han inn i en søken i New-Age. “? I wasn’t in it for super long. It was about 2 years between the time i left the mormon church, and then became christian. I would say 1.5 years I was atheist/agnostic, and then for 6 months I dove deep into the new age, learning everything I could about it,” skriver Jake i sin epost til undertegnede. Tiden med  søken i New-Age gav ikke den nå 27 år gamle Jake det han letet etter, og i sin video forteller ham om mange åndelige og tildels merkelig opplevelser han gjorde seg under påvirkninger av ulike åndsmakter som opererer i New-Age og falsk religion. For mange av leserne vil Jakes erfaringer være noe nytt, noe ukjent, og kanskje også for utrolig, men som kristne vet vi at vi lever i en verden som består av mer enn det vi kan se og ta på. Det finnes en åndelig virkelighet hvor åndsmakter opererer for å forføre mennesker bort fra den sanne tro på Jesus Kristus -som verdens frelser og forsoner. Sjekk ut Jake Bakers gripende og åpenhjertige vitnesbyrd om veien fra LDS-kirken til New-Age og deretter til Kristus Jesus.

Jake Baker la ut sin video hvor han forteller om sine opplevelser fra han forlot LDS kirken som han hadde vært en del av i 25 år. I løpet av to begivenhetsrike år gikk han fra LDS kirken, til liv uten gudstro, videre til å røyke hallusinasjon fremkallende sopp og canabis til å søke åndelighet i New Age. Gjennom alt dette søkte den nå 27 år gamle amerikaneren etter en åndelig virkelighet som kun Jesus Kristus, Bibelen og den kristne tro er svaret på. Nå, knappe sju måneder etter at han la ut sin video om hvordan han gjennom alt dette endte opp som en kristen, har Jake det fremdeles veldig bra og følger Jesus Kristus i sin daglige vandring. 27 åringen har etter sin første video lagt ut en “oppfølger” hvor han forteller litt om hvordan tingene er nå og de mirakler han nå ser skje i livet rundt seg: “Jeg har det veldig bra og Jesus er alt for meg,” sier Jake Baker i sin siste video. I likhet med mange andre kristne lengter og venter også Jake på Jesu Kristi gjenkomst som snart vil skje. Og som lemmer på Kristi legeme gleder vi oss over Jake Baker og hans vitnesbyrd. J

https://www.youtube.com/watch?v=UqLLCy7I5vQ&t=66s

Jake Baker`s YouTube kanal kan du finne her: https://www.youtube.com/channel/UCiDaenHt7F80sbm4ElIualQ

Tekst: Kjell Andersen

3 tanker om “Jake Baker gikk fra LDS-kirken til ateisme, fant så svaret i New Age for deretter å bli funnet av Jesus Kristus

  1. Dette vitnesbyrdet sier meg at det skjer mye i den åndelige verden vi ikke er klar over. Det finnes demoner og onde ånder og disse er aktive i vår tid. Det var sterkt å høre den unge mannens vitnesbyrd. Ikke helt vanlig kost, men sterkt og fantasitisk å se og høre at Gud gjør noe mennesker.

    3
    1
  2. Følelser er nødvendig for å overleve.

    Ingen fare når føleriet fører til noe positivt for enkeltmenneske og omgivelsene. Og man ikke trekker med seg overtro i viktigere sammehenger.

    Særlig skummelt blir det når personlige opplevelser fører til religiøs fanatisme og hat mot mennesker eller forhold som bryter mot hensiktsløse dogmer.

Det er stengt for kommentarer.