Israelsk jente og israelsk soldat knivdrept av palestinsk terrorist, tre skadd i to angrep

Palestinske angrip mot sivile jøder fortsetter med stadig nye ofre. Økende krav om at sikkerhetsstyrkene må ta av silkehanskene i behandlingen av palestinske mordere

blodige scenerEn ung jente ble drept og to personer ble skadd i to separate angrep mot jøder i Israel mandag. Det siste og dødelige angrepet fant sted på Vestbredden mandag ettermiddag og kom bare timer etter at en israelsk soldat ble kritisk skadd. I kveld ble det kjent at soldaten omkom som en følge av dagens terrorhandling. Den unge kvinnen som skal være 25 år gammel ble knivstukket i halsen og ble erklært død på stedet. De to som ble skadd i angrepet skal være sendt til sykehus med lettere skader. Angrepet som skjedde i samme område hvor tre jødiske tenåringsgutter ble kidnappet og brutalt myrdet i forkant av sommerens Gazakrig fant sted bare timer etter at en ung soldat ble angrepet i Tel Aviv. I utgangspunktet skulle terroristen som ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker ha begått et angrep med et kjøretøy. De to skadde sivile er sendt til Shaare Zedek Medical Center i Jerusalem.

stabber-305x172Terroristen skal være en palestinere bosatt i Hebron og da han ikke klarte å kjøre inn i noen med sitt kjøretøy gikk han løs på en gruppe mennesker på et buss-stopp med kniv. Store styrker ble sendt til åstedet som skjedde bare 100 meter fra buss-stoppet hvor de tre Yeshiva elevene – Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer og Naftali Frenkel – ble kidnappet i juni.  Leder av Gush Etzion Regionråd, Davidi Pearl sa: “Dette knivstikkings-angrepet  på sivile ved Alon Shvut krysset er en direkte fortsettelse av den tredje intifada satt i verk av den palestinske selvstyremyndigheten under president Mahmoud Abbas ledelse. “Abbas vil måtte betale en høy pris både politisk og militært for slik terrorisme da den kommer fra områder som er kontrollert av Abbas og de såkalte selvstyremyndighetene. Realiteten er at disse oppmuntrer palestinerne til å angripe jøder,” sa lederen for regionsrådet til israelsk tv. Uri Ariel som er konstruksjons-minister i Netanyahu regjeringen skrev på sin Facebookside at “terrorister må drepes, punktum. Abu Mazen (kallenavn på president Abbas)  og resten av hans venner i terror-regjeringen oppfordrer den arabiske befolkningen til å myrde uskyldige jøder, og våre sikkerhetsstyrker er opptatt av å kontrollere raseriet. Jeg forlanger at statsministeren løser sikkerhetsstyrkenes hender slik at de kan knuse slangens hode,” skrev konstruksjonsministeren sint. I kveld uttalte statsminister Benyamin Netanyahu at Israel vil ta i bruk alle midler for å stanse den palestinske terroren.