Islam: Sudansk pastor som ble angrepet av voldelige muslimer dømt til en måneds fengsel for å ha forstyrret offentlig ro og orden

Fredens religion: En kristen pastor fra Sudan som ble angrepet under en gudstjeneste tidligere i april, ble mandag dømt til fengsel i en måned for å ha forstyrret den offentlige ro og orden, melder Morning Star News. Dommeren, Awad Ibrahim Kury, som selv er muslim og tilhenger av fredens religion fant pastor  Stephanou Adil Kujo skyldig i å ha forstyrret den offentlig ro i følge arikkel 69 i den sudanske loven, og dømte ham til en måned i fensel, forteller den kristne advokaten Shanabo Awad. Muslimen som angrep ham,  Ibrahim Kodi, ble også dømt til en måned i fengsel på samme anklage. I det muslimske verdensbildet er offeret for et fysisk angrep like skyldig som personen som personen som stod bak angrepet fordi mannen ble provosert av pastorens forkynnelse.

Det var under en gudstjeneste i den evangelisk lutherske i  Al Hag Abdalla, noen mil sørøst for Khartoum i  Madani, Al Jazirah staten, at tre muslimske ektremister den 10 april avbrøt en gudstjeneste og gikk til fysisk angrep på tre kristne i kirken. Angriperne ble ledet av Kodi, som er lokalt kjent under navnet Banaga -som slo pastor Kujo, rev i stykker hans klær og fysisk gikk til angrep på to kvinner i forsamlingen,” sier den kristne advokaten til Morning Star News. De andre to angriperne gikk i gang med å rive bibler og ødelegge stolene i kirken. “Denne dommen er ikke rettferdig fordi min klient er uskyldig, sier advokaten videre. Å få en måneds fengsel fordi man blir et offer for et målrettet muslimsk angrep mot en kristen gudstjeneste er absurd og vitner om en korrupt dommer,” sier andre kristne i området. Den fengslede kristne lederens kirke har lenge vært trakassert av muslimer og flere ledere i kirken ble i februar i år satt i varetekt og deretter avhørt fordi muslimer var oppbrakte på grunn av menighetens blotte nærvær i byen. Dalman Hassan, en evangelist som ble den 27 februar arrestert og løslatt senere samme dag sammen med pastoren forteller at muslimene er oppbrakte fordi menigheten holdt en samling på fredager, -en dag muslimene er samlet til fredagsbønn i moskeen. Siden muslimer dyrker dette “Allahu Akbar” som betyr “Allah er større” -er det selvfølgelig soleklart at kristne ikke kan tilbe Gud sammen på en fredag.

Det har vært to år med noe fremgang for religiøs frihet i Sudan etter at den islamske diktatoren, tidligere president  Omar al-Bashir i 2019, ble avsatt. Imidlertid har den statlige forfølgelsen av kristne kommet tilbake igjen etter militærkuppet den 25 oktober i 2021. Den forrige regjeringen som avsatte Bashir etter hans 30 år med makten, lykkes med å lette litt på islamsk lovgivning (sharia). I muslimsk lovgivning blir frafall fra islam straffet med døden. Det er frykt for at den stramme islamske lovgivningen og forfølgelsen av kristne er i ferd med å returnere til Sudan.

 

Én tanke om “Islam: Sudansk pastor som ble angrepet av voldelige muslimer dømt til en måneds fengsel for å ha forstyrret offentlig ro og orden

  1. Så han ble dømt for ordensforstyrrelsen som de voldelige muslimene forårsaket. Dette viser virkelig ondskapen i dette muslimske regimet. Forfølgelsen foregår for fullt, men vi rører bare overflaten av det.

    Folk flest i Norge vet ikke hvor godt vi har det, og aner ikke hva virkelig forfølgelse er. Dette har vi ingen garanti for at vil fortsette. Kanskje er det til og med dette som skal til, for at enkelte vil våkne opp? Jeg håper ikke det må gå så langt, men håper flere vil våkne opp før det går så langt. Det står jo skrevet noe om at alle som vil følge Jesus, vil bli forfulgt.

    Be om beskyttelse for denne pastoren, og at han kan brukes i fengselet, for andre som i dag står uten håp.

Det er stengt for kommentarer.