Ikke bare USA: Dagligvaregigant: Varsler historisk prissmell for norske forbrukere

Historisk høye strømpriser, høye priser på drivstoff og økende rente er sammen med regjeringens planlagte avgiftsøkninger ikke godt nytt for folk flest i Norge. I tillegg varsler nå den globale dagligvaregiganten Unilever som er betydelig leverandør av dagligvarer til Kari og Ola Nordmann en historisk “prissmell”. Avslutningen av 2021 vitner for alvor om at også vi her i Norge går en lang, kald, mørk og dyr vinter i møte. Allerede nå klager mange over høyere boutgifter, høyere rente og historisk høye priser på kraft og energi. Og verre vil det bli. Råvareprisene på viktige basisvarer har steget jevnt og trutt siden verden stengte ned i mars 2020. Også de globale prisene på energi og frakt har eksplodert, -og nå er det vanlige folks tur til å betale regningen.

Selv om de økende prisene på nær sagt alt først har nådd MSM i de siste ukene, er likevel dette en varslet katastrofe. Søkelys og en rekke andre alternative medier har advart om at dette lenge, og prisgaloppen som store deler av verden nå opplever og står på randen av, er en varslet katastrofe. De kommende 12-24 måneder vil bli dyre for forbrukere, og det er grunn til å frykte at vi også i Norge vil se at folk må ty til kredittkort og forbrukslån for å få tingene til å gå rundt. Den økende priskarusellen vil ventelig også føre til økt tilstrømming til “Fattighuset” og Frelsesarmeen” som av beste evne forsøker å dele ut mat til fattige nordmenn. Når Jonas Gahr Støre entret statsministerposisjonen var det med utsagnet “nå er det vanlige folks tur”, og vi forstår allerede nå at det nå er vanlige folks tur til å telle på kronene og punge ut.

I følge Dagbladet Børsen vil vi “framover risikerer nordmenn å stå overfor en uvanlig høy sluttsum på kassalappen. Det varsler den globale dagligvaregiganten Unilever – som også har sterkt fotfeste med en rekke produkter i Norge. Torsdag la selskapet fram sin seineste kvartalsrapport. Der kommer det fram at selskapet allerede har økt prisene med 4,1 prosent på sine varer. Kosmetikk og personlig pleie har økt til 3,9 prosent, mens matvarebykset er på 3,8 prosent. Kostnadsinflasjonen forblir på høye nivåer, og dette vil fortsette inn i neste år. Vi har og vil fortsette å ta grep på tvers av våre kategorier og markeder, uttaler Alan Jope, konsernsjef i Unilever, i rapporten. -Høsten har vært preget av fraktforstyrrelser, produksjonsutfordringer og kaos ved verdens havneknutepunkter. Situasjonen har ført til forsinkelser, delvis tomme butikkhyller og økte varepriser. På toppen av dette kommer dyrere bensin, historisk høye strømpriser og kraftige inflasjonsbyks i Europa. I Norge lå konsumprisindeksen på uvanlig høye 4,1 prosent i september. Alan Jope påpeker at selskapets prisgrep er et resultat av inflasjon og økte kostnader på råvarer og transport. Også en rekke andre selskaper har tidligere rapportert at de vil måtte øke prisene på varer til forbrukere.

Globalt problem

“De økende prisene på matvarer, energi og drivstoff er et globalt problem som bare vil bli verre og verre,” sier Christian Westbrook som er blant dem som lenge har varslet krisen som er under oppseiling. John Catsimatidis, billionær og CEO for Gristedes Foods varsler at amerikanske forbrukere kan stå overfor en prisøkning på 10 prosent de neste 60 dager. De mange advarsler om hva som kommer burde få folk flest til å legge planer for tøffe tider og vi skal ikke se bort fra at “hunger” også er noe som kan komme her. Jesus sa i forbindelse med fødselsveene og tidens tegn “at det skal være hunger og sott både her og der”. Det er tydelig at de sju fete år nå definitivt er over og at vi dermed står overfor sju magre år på vår vei mot Agenda2030 og “The Great Reset” som globalistene er i ferd med å gjennomføre uten at verken folk flest eller kristenfolket har peiling på hva som skjer.

CEO: Food Prices to Explode NOW; FBI/NSA warn of Cyberattacks on Food & Water Systems

9 tanker om “Ikke bare USA: Dagligvaregigant: Varsler historisk prissmell for norske forbrukere

 1. Da jeg bodde i Uppsala, Sverige – og var på vei tilbake til moderlandet i 2001 – så fikk jeg Daniel 9 – og bønnen Daniel hadde ,om at vi har syndet – en omvendelsesbønn for Kristi Kropp i dette landet. Fordi vi tror at frelsen og nåden, når du først har den – så er den der for alltid. Men sånne tanker er lite bibelsk – det er faktisk vanskelig å leve nær til Jesus – og gå på Hans smale veier. Jesus selv hadde tøffe prekner – hvor Han understreket alvoret!

  Men etter å ha advart og advart – så opplever jeg at folk – ikke er interessert – eller synes det er konspiratorisk – eller ren dårskap – hvorfor advare, når sola skinner og alt virker ok – har en god jobb, godt betalt, har ett hus, familie og alt annet? Fordi det er nettopp da man skal søke Gud – men hele seg.

  Daniel sa:

  “Vi hørte ikke på dine tjenere, profetene, som talte i ditt navn til våre konger, våre høvdinger og fedre og til alt folket i landet.”
  Dan 9:6

  Det var ikke mange som hørte på Jeremia, Jesaja etc. – i tider av frafall, så er det den tjenestegaven vi liker minst. Vi vil heller høre på søte ord – og at noen tegner verden som en fredfull plass. Hvor frustrerende er det ikke å være en Vekter da? Men enda mer – hvor hjerteskjærende det må være å være Gud – og se at Hans barn går vill – og vil ikke lytte til Hans Ånd – eller til de som Han sender for å hjelpe de å gå i rett retning.

  Jeg husker jeg fikk en sånn advarsel i 2018 – det skjedde så mange ulykker på en gang – og til slutt når jeg skulle sove nattevakt – så lå det en veps der, og stakk meg. Da fikk Herren min oppmerksomhet, og jeg skrev. Da skjønte jeg at jeg måtte skrive ett advarende budskap – igjen – mot ulykkene som var på vei.

  Nå så ser vi at det nærmer seg – men likevel, ikke alle , selv de som leser her – forstår dybden av hva som er på vei. Fordi det er fullt av mat i butikken enda – men når Ikea henter varer fra Kina, så kaprer de ett tog, for å kunne kjøre varene hele veien opp til Norge – og andre land – så skjønner vi at noe er feil – noe er galt. Verden lever at conteinertransporten fra skipene – og når de er forsinket eller ikke leverer det de skal – hva da?

  Men så mange har satt sin lit til systemet – og i sin halvlunkenhet – så bryr man seg lite. Derfor kan det som nå skjer – bli en hard vekker for mange.

  En Gudsmann som var med i Forbeder for Norge – og hadde gjort enormt bønnearbeid (sånn at du og jeg kan sitte her og nyte vår frihet) – de bla. var og ba ved grensen mot Russland – for å stoppe krig, pga. de profetiske ordene som hadde kommet – bla fra Lebesbymannen, Emmanuel Minos ol. – dette var på 80 tallet – og de kjente at Guds kraft kom over de – mens russiske/sovjetiske grensepostene fulgte de med kikkerten – og det blåste en kraftig vind der ved grensen – så ble de slått ned av Guds kraft – mot vinden. Gud hadde behag i deres bønn.

  Denne mannen – hadde lært seg bønnen i Matt. 18 – og han fikk alt hva han ba om – ved å binde og løse! Han ville ikke at kona skulle ut på sjøen og jobbe – så han ba i Jesu navn – og ingen ringte til henne – hun som var vant til å tå mange tilbud til det – men da hun til slutt skjønte at han hadde bedt – så konfronterte hun han med det – og han innrømmet at han hadde bedt – og ba han om å løse henne – noe han gjorde – og dagen etter, så ringte de, og hun fikk jobb, og dro på sjøen.

  Mannen er nå 84 år – og det var vel i år – han var i ferie Nord i Norge, i en større by – og der planla politikerne å boikotte Israel – så han tenkte han skulle gå dit – og forhindre det – ved bønn. Han visste at han kunne det – fordi han hadde gjort sånne ting utallige ganger – ødelagt demoniske fester, forstyrret New Age møter etc. – men så talte Herren til han, noe som dette – “Ikke dra dit! Det er ikke rom for omvendelse for landet – dra tilbake – og fortsett ferien!”

  Tiden har kommet – for at Herren vil prøve sin menighet – og så vil Han teste hva vi vil gjøre, når det koster å fortsette å være frelst – Som når det ikke finnes mulighet for å få tak i brød – eller grunnleggende ting. Dommen har kommet til landet vårt – hva vil du da gjøre? Er Herren ditt skjul – er du forberedt?

  7
  5
  • Takk for ditt budskap Tore.
   Gud prøver sitt folk og jeg frykter mange vil svikte.
   Vi lever i en spesiell tid. Mange kristne mennesker i Norge tror ikke Ordet, de tror selv ikke det deres øyne ser.
   De er fullstendig avhengig av at MSM, VG og NRK forteller dem hva de egentlig ser. Derfor er de likegyldige til det som skjer.
   Tar intet på alvor.
   Dere her som har troens ånd og lever i rettferd.
   Lytt og ta advarslene på alvor.
   Tiden for Jesu komme nærmer seg, men vi må først gjennom prøvelsens ild og trengselstiden.

   7
   5
  • Tore
   Noen ser, noen ser ikke fordi det er et dekke for deres øyne.
   Slik har det vært gjennom Bibelens historie
   Alle kunne høre profeten Jeremias advarsler når han slo fast at Gud er en dommens Gud, men det var få som tok advarslene alvorlig.
   Under den kommende trengselstid vil mange ukloke og uvise kristne gå sultne. De kommer til å trygle Himmelen om mat, men vil føle at de snakker til en mur av kobber.
   Herren har satt vektere på murene som roper advarsel og varsko, og de vise hører, lytter og tar sine forhåndsregler.
   Gjør forberedelser når du kan. Det er ennå mat i butikkene. Det er ennå mulig å bygge seg opp et lager. Men tidsvinduet blir mindre og mindre.
   Det er flere her inne som har preppet fordi vi kjenner i ånden at mørket senker seg. Gud vil tukte nasjonen men mange lar seg ikke tukte. De vil fortsette å forbanne Gud, andre vil fortsette å tvile, spotte og si i mot fordi de ikke er av den rette ånd.
   Les hele Guds ord og legg vekk innlærte forestillinger om hvordan ting skal tolkes. Altfor mange har fått en feil tolkningsnøkkel av soveputeprofeter som hevder at menigheten skal bli bortrykket før trengselstiden.

   2
   6
 2. «Dommen er kommet til Norge. Hva vil du da gjøre?» spør Tore.

  Det Bibelen sier selvfølgelig. Og dommen er ikke kommet til Norge.

  Hvor Tore tar alt fra aner jeg ikke. I en annen kommentar skriver han plutselig: Den store dommen har ikke truffet USA enda. Ok, så vet vi det. Eller?? (men til Norge er den kommet visst)

  (Lurer på hvordan det går med dommen i f.eks Jugoslavia… Island… Kenya…)

  «Er Herren ditt skjul – er du forberedt?» spør Tore.

  De våkne er forberedt OG; IKKE redde. Selv om mange kristne sier «Og SKREM da hverandre med det» i følge Pau løs….(vet ikke hvor DET står i min Bibel..)

  Selvfølgelig er Herren vårt skjulested.
  Gud har gitt oss løfter.

  Salme 91: Han dekker deg med sine fjær, under Hans vinger finner du ly…
  Hans trofasthet… er skjold og vern….

  Du skriver:
  «ikke alle , selv de som leser her – forstår dybden av hva som er på vei.»

  Gjør du selv Tore? «Dybden av hva som er på vei» er bl.a. at Gud ser om vi er lunkne. Det er ikke 4 hester først og fremst, det er vårt hjerte til Gud.

  Du skriver: «Men etter å ha advart og advart – så opplever jeg at folk – ikke er interessert»

  Etter å «advart»…. vet ikke om det også innebærer deg selv? Kanskje også da du kallte Hannah:

  «i kjødet. Rent DEMONISK»

  Bare minnet deg om disse demoniske greiene angående Hannah som du bablet om. Aner ikke hvor du tar det fra. Og som du mener Herren lar deg slippe unna -siden du er mer spesiell enn meg og andre. Og du sa at du kjenner slike som meg, går bak ryggen din, og dolker deg.
  Ja, dette var Hannah…

  Vi lever i en alvorlig tid ja.

  6
  3
 3. Du er i en annen ånd. Du skjønnee ikke det profetiske, som er Jesu Kristi Ånd. Men humanistisk kristendom forstår du, og følelser. Det er fiendeskap til Herren.

  Jeg har studert ikke bare NT, men også GT. Herren sa jeg skulle værr som Jeremia, og tale Hans Ord. Hvem er da du som formørker Herrens råd?

  Jeg taler ikke det du vil høre, men det du trenger å høre. Guds kjærlighet er også at Herren tukter. Uten tukt og omvendelse så hadde heller Herren ikke kunne bruke meg.

  Husk veien og porten er smal, og få finner den, fordi de fleste kristne velger å gå egne veier, ikke Guds veier.

  4
  6
  • Tore har også lest GT…. (!)
   Ååh..?..

   Gud har SNAKKET til Tore at han skal være som Jeremia. Gud KAN det, Han kan t.o.m. bruke en busk eller et esel. men gjør det først og fremst IKKE slik. Og Gud har aldri bedt Tore skrive stygge ting som «Hannah i kjødet- demonisk ånd» og «kjenner slike som henne som dolker i ryggen…» For det stemmer ikke, Guds Ånd bor i meg. Tore, du er farlig langt ute å kjøre. Du er en av dem som enda ikke har lagt av deg vranglære fra Livets Ord i Sverige.

   Hannah har som alle her vet valgt den smale vei. Jeg forlater aldri Jesus, og Han forlater aldri meg.

   Gud taler til meg tydelig. Hver eneste gang. Jeg er aldri i tvil. Jeg LESER i Hans Ord, og DER taler Han tydelig -gjennom sitt ord. Først og fremst.

   Det et derfor Han har gitt oss Sitt Ord. Til formaning, oppmuntring, veiledning, trøst m.m.

   Bibelen taler tydelig. Hvis det er mennesker som skal veilede og undervise meg så stiller jeg høye krav til dem. Det finnes få. Før fantes det flere. De som tror de «har det», har det ikke.

   Tore setter seg selv høyere enn Hannah og andre, derfor har han en lang vei å gå.

   Liksom Tore som en bror (?) skulle kunne ha ting å gi/dele Hannah, så har Hannah , i følge Guds Ord, også ting å dele/gi Tore. Men dette har fremdeles ikke Tore forstått.

   Du har ikke noe oppgave angående meg før du ordnet opp i hjertet ditt ovenfor Gud og mennesker.

   Ønsker deg alt godt Tore. Hilser deg med 1.tess. 5:5 og 5:11.

 4. Ord til den norske kristenhet
  Mottatt 24/10.21 klokken 0330

  Våknet brått i natt med dette ordet fra Den Hellige Skrift

  Mal 1,6-10 En sønn ærer sin far, og en tjener sin herre; er nu jeg far, hvor er da min ære, og er jeg herre, hvor er da frykten for mig? sier Herren, hærskarenes Gud, til eder, I prester som forakter mitt navn. Og I sier: Hvormed har vi vist forakt for ditt navn? Ved å bære frem uren mat på mitt alter.
  Og I sier: Hvormed har vi krenket din renhet? Ved å si: Herrens bord er ingen ære verdt. Når I kommer med et blindt dyr for å ofre det, er det da intet ondt deri? Og når I kommer med et halt eller et sykt dyr, er det da intet ondt deri? Kom med slike gaver til din stattholder! Mon han vil finne behag i dig, eller mon han vil ta nådig imot dig? sier Herren, hærskarenes Gud. Så bønnfall nu Gud at han må bli oss nådig! Med egne hender har I gjort dette – kan han da for eders skyld være nådig? sier Herren, hærskarenes Gud. Gid det fantes nogen blandt eder som vilde lukke tempeldørene, så I ikke skal gjøre op ild på mitt alter til ingen nytte! Jeg finner ikke behag i eder, sier Herren, hærskarenes Gud, og til offergaver fra eders hånd har jeg ingen lyst.

  Be om innsikt, visdom, Åndens åpenbarelse over tiden vi som kristne er inn i.
  Dette er en tid med dom, latteren skal stilne, festen vil snart være over.
  Bytt ut deres hyrder, de falske profetene dere har lyttet til.
  Bytt dem ut med de hyrder og profeter Herren reiser opp.
  De vil ikke være en del av kirkesystemet, av den religiøse elite.
  De vil ikke ha et slektsnavn å falle tilbake på. De har ikke fått sin tjeneste på grunn av arv fra sine foreldre. Det er Herren som reiser dem opp -på utsiden av leiren.

  Mange av dere godtfolk vil aldri lytte til de Herren reiser opp, for en gjenstridig ætt er dere. Guds menighet har feil forbilder. Få dere Bibelske forbilder blant dem som har betalt prisen. Guds ord sier: “…andre fikk lide spott og hudstrykning, ja bånd og fengsel; de blev stenet, gjennemsaget, fristet; de døde for sverd; de flakket omkring i fåreskinn, i gjeteskinn, de led mangel, trengsel, hård medferd – verden var dem ikke verd – de vanket om i utørkener og fjell og huler og jordkløfter.”
  Hvem av dere flotte kristelige her inne vil være omgangsvenn med
  dem som flakket omkring i fåreskinn, i gjeteskinn og lider trengsel og hård medfart?
  Guds menighet, våkne opp!

  Takk til Tore. Du blir som enhver Guds mann utfordret av dem som ikke vil forstå, som har et gjenstridig hjerte. Noen av dem vil kanskje sanne at Gud er skriftens Gud og ikke den humanistiske julenissen mange kristne har gjort ham om til, når de ikke lenger har mat på bordet, når Herren ikke henter dem hjem før trengselstiden er over oss.
  Må Guds brud gjøre seg rede.

  1
  5
 5. Jeg falt i stor undring sist uke. Media kunne fortelle at den kvinnelige biskopen i Nidaros hadde uttalt seg. Hun kunne fortelle at Kirken ( må være Dnk ) ikke lenger trodde på noen evig fortapelse eller helvete. DETTE er rett imot Yeshuas egne ord !
  Sannelig er jeg glad for at jeg er utmeldt fra denne apostat-kirken !
  Ellers så benytter jeg tiden til forberedelser for harde tider. Jeg fisker og lager spekesild , handler mat med lang holdbarhet og fyrer i vedovnen for å spare el-strøm. Som gammel hær – offiser så vet jeg at det man ikke har med seg i felten – det har man heller ikke ! Husk å kjøpe grovt salt til å salte ned innhold i fryseboksen når el-strøm er borte.

Det er stengt for kommentarer.