I Kim Jong Uns fravær: Skuddveksling mellom Nord og Sør Korea fredag

Mens verden nå spekulerer på om Kim Jong Un kan være fjernet fra makten etter nord-korea-armyat han nå ikke har vist seg offentlig på 39 dager. Fredag kom det til skuddveksling mellom de to land nær grensen til Sør Korea

Det kom til skuddveksling mellom Nord og Sør Korea på fredag nær grensebyen  Yeoncheon, melder NK News. Skuddvekslingen kom etter at Nord Koreanske soldater avfyrte skudd mot ballonger som som blir brukt for å sende flyveblad med anti-Nord Koreansk propaganda inn over det lukkede landet,” melder Yonhap nyhetsbyrå. I følge den Sør Koreanske overkommando ble det hørt skudd mellom klokken 15.55 og 16,50 fredag ettermiddag. Etter at flere kuler hadde landet på Sør Koreansk jord fikk Sør Koreanske grensevakter beskjed om å skyte tilbake.

Nyheten om skytingen kom kort tid etter at den kinesiske utenriksministeren avslørte at den Sør Koreanske kystvakten hadde skutt mot en kinesisk fiskebåt og drept båtens kaptein. Det kommer ofte til konfrontasjoner mellom de to koreanske statene over omstridte maritime grenser på vestkysten av Korea halvøya. Imidlertid er det sjeldnere at det kommer til skuddveksling på landjorda, og det er også første gang at det kommunistiske Nord Korea har skutt mot dem som sender opp slike propaganda ballonger. Skyteepisoden kom parallelt med den økende spekulasjonen på tilstanden og status til den Nord Koreanske leder, Kim Jong Un som ikke har blitt sett offentlig siden 3 september. Aktivister fra Sør har jevnlig sluppet ut ballonger langs den demilitariserte sonen som bringer med seg flyveblad med anti-kommunistisk innhold. Nord Korea har lenge rast mot denne anti-kommunistiske virksomheten og på torsdag kom det en krass uttalelse fra Nord som sa at ballongutslippene vil kunne skade samarbeidet mellom de to statene. Også i den Nord-Koreanske avisen Rodong Sinmun blir de Sør Koreanske ballongslippene kraftig fordømt i en uttalelse som sier at “Sør er avskum”