Fra Europa og Sveits og til en amerikansk baptistkirke i savn -en kvinnes hilsen til en menighet i sorg etter trafikkulykken

Ungdomspastor Michael Cruce, hans hustru Monica samt Joshua og Caleb Cruce omkom alle i en trist trafikkulykke i Tennessee i oktober

Fredag 3 oktober 2014 ble en smertens dag for menigheten som samles i Rosebower Baptist Church i Kentucky da en trist trafikkulykke krevde fire liv. En hel forsamling fikk pastor-cruse-familykjenne på sorg og savn da deres ungdomspastor, hans kone og to tenårings-sønner, brått ble hentet hjem til Kristus gjennom en trist trafikkulykke. Michael Cruce som tjente som ungdomspastor i Rosebower Baptistkirke i Kentucky, hans hustru Monica og deres to sønner, Joshua (17) og Caleb på 14 vil bli dypt savnet blant sine troende søsken i baptistkirken.  Den triste ulykken gjorde inntrykk også på meg da jeg vet hvilken sorg og savn en slik ulykke påfører oss når den rammer noen man er glad i. ” For om ett lem lider, lider alle de andre med,” skriver Paulus i sitt første brev til menigheten i Korint, (12,26) -og det er mange som føler med disse troende søsken i byen Paducah i Kentucky. På menighetens Facebookside har mange vist sin omtanke, og ei som har brukt Søkelys til å formidle sin omtanke og hilsen er den norsk/sveitsiske kvinnen Hildi Doelitzsch.

youth-churchNyheten om den triste ulykken som skjedde den 3 oktober lamslo forsamlingen og
gjennom hele helgen var de unge i menigheten samlet i kirken kontinuerlig hvor de trøstet hverandre samtidig som de takket Gud for den innvirkning de fire avdøde hadde hatt på deres liv. “Selv om våre hjerter er knust kan vi likevel være glade fordi vi vet at de fire nå er i vår Herre og Frelser, Jesu Kristi nærvær,” het det i en melding lagt ut på menighetens Facebookside. I etterkant av den triste ulykken har menighetens unge holdt sammen og søkt trøst, sunget lovsanger og vært tilstede for hverandre i Guds og Kristi nærvær. Som Guds folk vil også vi være med bønn for denne menigheten og for disse våre søsken i vår felles kristne tro, for vi deler smerten siden vi er lemmer på samme legeme. (Videoen nedenfor er tatt opp fra en samling der de unge søker sammen til trøst og lovsang og er blant annet delt på Facebook)

https://www.youtube.com/watch?v=P6jx5Ic5Zz8

Nyheten om den triste ulykken har blitt omtalt både  i Christian Post og her på Søkelys, samt i flere lokale medier i Kentucky. Historien har berørt mange og på menighetens Facebookside blir det skrevet vakre hilsener og bedt bønner for den hardt rammede menigheten og for pårørende av den kristne pastorfamilien. Hildi Doelitzsch fra Sveits er blant dem som har lest historien her på Søkelys, og i kommentarfeltet skriver den norsk/sveitsiske kvinnen en hilsen adressert til Michele Childress som er medlem av Rosebower Baptistkirke i Kentucky og som skrev en takk her på Søkelys for at vi delte historien om deres pastor og familie.

Ord og en selvlagd sang til trøst

“Dear sister Michele Childress, I also want to extend my deepest sympathies to you and your church family as you grieve over the loss of your precious Youth Pastor and family! I was reminded of the shortest verse in the Bible; “Jesus wept” (John 11:35). May He be your comfort in this difficult time! At the same time as you grieve, you can also, as you said, rejoice that they now have reached their eternal destination at home with the Lord. This is our hope and our joy!!! We will meet again where there will be no more good-byes!!! 🙂 I wanted to share with you a song I`ve written about this. May it comfort you. Praying for you, dear sister and your church family!  Lots of love from a sister in Christ in Switzerland:-) Besøk søster Hildi Doelitzsch’s You Tube kanal her

Av Kjell Andersen sokelys.com

Foto: Facebook

10 tanker om “Fra Europa og Sveits og til en amerikansk baptistkirke i savn -en kvinnes hilsen til en menighet i sorg etter trafikkulykken

 1. Jeg ble overasket og følte meg æret idag tidlig da jeg klikket meg inn på Søkelys og såg navnet mitt samt min kommentar og sang fremhevet! Det er likevel Gud som skal ha all æren! Han gir hver enkelt av oss gaver som vi skal bruke til å oppbygge hverandre og å ære Han. Og Han har gitt meg gaven og kallet til å skrive sanger som jeg ønsker skal være til oppbyggelse for mine kjære brødre og søstre rundt omkring i verden.Jeg er med i en Facebookgruppe som heter WriteChristianSongs. Vi er kristne Songwriters fra hele verden (hovedsaklig fra USA) som lærer fra hverandre og legger ut selvskrevne kristne sanger på Youtube og andre medier.Så jeg har mange gode venner “over there”:-)

  Som dere ser, skriver jeg på norsk. For jeg er egentlig norsk:-) Men mannen min er tysk/sveitsisk og vi er bosatt her i Sveits.

  Kan du/dere i Søkelys kanskje videresende det jeg har skrevet til Michele Childress hvis hun ikke allerede har fått det?

  Ellers takker jeg for en kjempefin side med mye interesant å lese! Guds velsignelse til deg/dere i Søkelys!

 2. Jeg videresendte den hilsningen og din nydelige sang til Michele i natt, så hun har fått den.
  Skal legge link til din You Tube kanal på forsiden.
  Mange nydelige sanger,.
  Guds velsignelse til deg og din familie i Sveits

 3. Kjempebra! Tusen takk for at du gav hilsenen til Michele!

  Det var veldig oppmuntrende og hyggelig å høre at du likte sangene mine og at du ønsker å legge link til Youtube kanalen min her! Det gjør meg utrolig glad når jeg kan røre ved hjertene med Guds Ord gjennom sang!

  Jeg må fortelle at jeg er full av takknemlighet for brødre og søstre som har oppmuntret meg underveis til å dele sangene mine og ikke bare holde dem for meg selv. Rune Staven har blant andre vært en slik god bror.

  Jeg kommer til å holde på med å skrive og dele sanger på kanalen min. I framtiden ,om ikke så alt for lenge , kommer jeg til å lage et album for å få det litt mer professionelt.

 4. Trist å lese om denne vakre familien. Vi skal huske på denne menigheten i våre bønner her i vår bibelgruppe. Vi må be om at Gud vår Far må trøste og styrke den amerikanske menigheten. Slike tragedier burde gjøre inntrykk på oss når vi leser om dem, og vi bør alle gå på kne for Gud i bønn. Ingen er imune mot ulykker, og denne historien minner oss på om å leve hver eneste dag med Jesus, for vi vet aldri når vår dag kommer. Guds fred og omsorg!

 5. Pastor Justin Mason, staff and members of Rosebower Baptist Church would like to extend our heartfelt gratitude to all who reached out to us in the days following the tragic loss of our Youth Pastor and his family. Area churches, the McCracken County Sheriff’s Dept, community members and media have been compassionate and supportive, and in many cases, provided a helping hand to our church as we worked to meet the needs of the families and over 1,500 people who came to our church to share their condolences.

  In addition to these, we have received correspondence from hundreds of churches and thousands of people across the nation and around the world. Your heartfelt notes of sympathy, and mostly your prayers, have been felt and appreciated at this difficult time. We covet your continued prayer support as we seek God’s guidance as to the best path forward, and how He would have us respond to the loss of the Cruce family, who were such vital and dedicated servants of Christ.

 6. Det er to uker siden den tragiske ulykken skjedde. Det må være fryktelig hardt for etterlatt familie og venner. Når jeg leser om dem og ser det fine familiebildet tenker jeg at dette var en helt spesiell familie som tjente Gud og sine medmennesker helhjertet. De velsignet så mange mennesker og betydde så mye for så mange. Jeg ber at de måtte kjenne at Herren er spesielt nær dem nå.

  Du skriver et annet sted, Søkelys, at du også mistet din bror i en trafikkulykke. Jeg tenkte på deg, hvor vondt det må ha vært, og savnet du har. Måtte du også kjenne Herrens trøst og nærvær i tunge momenter!

  I Johannes 16:33 sier Jesus; “Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.”

  Ja, det er mye trengsel i denne verden. I noen land er det mye vondt som skjer nå med krig, forfølgelse, sykdom o.s.v. Og vi vet aldri når tid det råker oss. Men vi har et sikkert håp! Jesus har overvunnet verden! Like sikkert som Han stod opp igjen fra de døde, skal Han en dag hente sine hjem til seg hvor alt vondt er borte! Og tenk bare på hvor kort denne tiden her er i forhold til evigheten! Tror det er viktig å minne hverandre om dette samtidig som man aldri slutter å arbeide her så lenge det er dag.

  Jeg ønsker Guds fred til alle mine søsken i Herren!

  • Det var noen tøffe dager. Jeg studerte teologi i Oslo da telefonen om ulykken kom fra min familie. Åpningsordene i samtalen har brent seg inn for alltid. Det var en tøff tid og vi som studerte teologi skulle ha vært på studietur i Israel noen dager etter ulykken, men jeg måtte for min del avlyse. Vi lever i en verden hvor smertelige ting kan ramme alle, og derfor er det en velsignelse og kunne tilhøre Jesus i liv og død og sorg og glede.
   I møtet med sorg og død kan vi kun klynge oss til Kristus Jesus og hvile i det at vi er i Herrens hender, uansett. Samtidig etterlater slike ting også spørsmål i mange, og derfor er det viktig å omslutte menighetens medlemmer i bønn.

 7. Takk for din åpenhet og at du meddeler din opplevelse med oss ! Det må ha vært en av dine verste øyeblikk da du fikk den telefonen. Og sikkert tungt i lang tid etter. Ja, du som har opplevd dette på nært hold, vet nok hvordan det er og kan leve deg inn i situasjonen denne menigheten er i nå. Som du sier, er det viktig at vi ber for dem.

  Jeg kom også til å tenke på han som forårsaket ulykken og hvor vondt det må være for han nå. Vi kan be for han også.

  Jeg kom til å tenke på en nydelig sang av Michael Card; “Come lift up your sorrows”, hvor han synger om å løfte opp også vår sorg til Herren. Jeg var så heldig og få være med på en kreativitetskonferanse og tour med han og flere amerikanere nå i sommer.

  • Det var noen tøffe uker etterpå med mange spørsmål, og det var heldigvis mange som ba for meg både blant venner og blant de jeg studerte sammen med på frikirkens teologiske seminar. Man går gjennom ulike faser med spørsmål og tanker, og derfor er min bønn for de i menigheten at Gud skal bevare deres unge gjennom sorgen og savnet. Ungdommen har mistet to gode venner i fellesskapet og deres pastor og forbilde, og vår bønn må være at disse må bli bevart midt i den håpløsheten de til tider vil kjenne på. Takk for sangen.

   Kjell Andersen

Det er stengt for kommentarer.