To medlemmer av voldelig kinesisk sekt dømt til døden for drap

To medlemmer av den religiøse sekten ‘”Church of Almighty God” dømt til døden for å ha drept 37 år gammel kvinne på en fastfood restaurant da hun avviste sektens rekrutteringsopplegg 

To medlemmer av den kinesiske kulten “Church of Almigthy God” har blitt dømt til Cult-Court-300x300døden for å ha drept en kvinne på en fastfood restaurant da hun avviste deres forsøk på å verve henne til sekten. Zhang Fan og hennes far Zang Lidong mottok dødsdommen i “folkets rett i Shandong på lørdag. Tre andre sektmedlemmer fikk også sine dommer, deriblant livstidsstraff, en annen fikk 10 års fengsel og den tredje ble dømt til syv års fengsel.  I følge kjennelsen brukte medlemmene fortauet utenfor en McDonalds restaurant i  Zhaoyuan i mai i år, og forsøkte å samle inn telefonnumre til mennesker de søkte å verve. Men når, Wu Shuoyan 37 som var på restauranten sammen med sin sju år gamle sønn nektet å oppgi sitt telefonnummer ble medlemmene av kulten rasende og kalte henne “en ond ånd”.  Deretter slo hun sitt 37 år gamle offer i hodet med en stol.

Å si nei til den kinesiske sektens vervingsforsøk fikk fatale følger for den kinesiske barnemoren. Etter at hun først ble slått i hodet med en stol falt hun i bakken og sekt-medlemmene begynte så å trampe henne på hodet.  Zang Lidong begynte deretter å slå kvinnen med håndtaket på en mopp og han traff henne så hardt at håndtaket brakk. Også han begynte å trampe og sparke Shuoan i hodet. Under varetekt i fengselet ble han avhørt og tilsto sine handlinger. “Jeg slo henne av full kraft og trampet på henne,” sa sektmedlemmet i avhøret. “Hun var en demon og vi måtte ødelegge henne,” sa kultmedlemmet i politiavhør. Den 37 år gamle kvinnen døde som en følge av volden hun ble utsatt for. Verken Lidong eller hans datter har uttrykt anger over ugjerningen. “Min datter kunne se på kvinnen at hun ikke var noe,” skal Lidong ha fortalt rapportere tidligere i år.

Den religiøse kulten

kinesisk kultChurch of Almigthy God”  eller “Eastern Lightning” som sekten også kalles er en karismatisk religiøs organisasjon som er i opposisjon til det kommunistiske regimet. Sekten ble grunnlagt i 1980 og disse tror at Jesus allerede er kommet tilbake og at han lever her på jorden i form av å være en kvinne. Kvinnen som sies å være “den inkarnerte Kristus” skal angivelig bo i det sentrale Kina. Den religiøse kulten ble forbudt av kinesiske myndigheter i 1995, og grunnleggeren,  Zhao Weishan, skal ha flyktet til USA. (Bildet viser den kvinnelige “Jesus” til venstre og sektens grunnlegger  Zhao Weishan til høyre)

For to år siden ble flere hundre medlemmer av sekten arrestert fordi de distribuerte litteratur som hevdet de såkalte Maya-profetiene som hevdet at verden ville gå under den 21 desember 2012. I følge sektens litteratur skulle 21 desember være dagen da halvparten av verdens gode mennesker ville dø, mens alle onde mennesker ville dø. Imidlertid gav sekten dette løftet: “Hvis du blir med i “allmektige Gud bevegelsen” vil du unngå døden og bli frelst,” som det het i sektens propaganda.

https://www.youtube.com/watch?v=nloaRRLNtZc

Bob Fu i organisasjonen China Aid sier til Christian News Network at den religiøse sekten er kjent for å bruke voldelige midler både mot kristne og de kinesiske myndigheter. I følge Bob Fu skal kristne også ha blitt hjernevasket og endog vært utsatt for tortur av medlemmer av sekten. Også Dennis Green i “Liv og frihet Minestries” i Richmond, Virginia  som har vært misjonær i Kina er enig i China Aids kritikk av sekten. “Disse kan være voldelige,” sa han til Christian News Network søndag. “De er kjent for å kidnappe kristne og hjernevaske dem, og noen har fått sin tunge skjært ut av denne sekten. Green sa også at han personlig kjente en mann hvis kone ble lurt inn i sekten for flere år siden. Hvor kvinnen nå oppholder seg er ukjent. “Hun var en kristen kone og mor til to små barn,” forklarte han. “Hun ble borte i flere måneder, og kom hjem en kort tid og så forsvant hun igjen og har ikke gitt lyd av seg på flere år. “Det beste forsvar en troende kan ha mot denne og andre religiøse kulter, er å kjenne Guds ord gjennom Skriften,” sa Green avslutningsvis.

Kilde: Christian News Network