Hvorfor har så mange forandret seg etter mRNA innsprøytingen? De har blitt mobbere,store i kjeften, løgnere, skal kontrollere folk.. etc.

Vaksinen mot Corona har ført til mye død og smerte. I tillegg til at vaksinen ikke forhindrer smitte, har mange blitt påført både fysiske og psykiske bivirkninger. Flere har hevdet at de som har tatt vaksinene mot Covid har blitt negativt forandret. “Hvorfor har så mange forandret seg etter mRNA innsprøytingen? De har blitt mobbere, store i kjeften, løgnere, skal kontrollere folk.. etc,” spør Sigbjørn G Varholm i et innlegg. Det er ikke tvil om at mange opplever at de Corona-vaksinerte har fått endret personlighet

Tidligere har det blitt hevdet av enkelte i kommentarfeltet også her inne -at de som har tatt Corona-vaksinen har blitt negativt forandret. Dette er også tema i en Facebooktråd på Sigbjørn Varholms Facebookside. Det kan nesten se ut som om det er noe i disse sprøytene som har forsterket de negative personlighetstrekk som måtte bo i menneskers hjerter. Og Varholms innlegg har fått noen kommentarer som syntes å bekrefte nettopp dette: “Anita von Krogh skriver: “Samme tanke her!! Ondskap har vært i de sprøytene😢” Roger Iversen slår dette fast: “Ja har merket det på flere jeg også,” mens  Espen Hilde skriver:  “Dna er vår antenne som er tunet inn på en frekvens sjelen har kontakt med oss på , guds kontakt har vi gjennom sjelen. Modifisere dna som reduseres kontakten.” Heidi Tversland skriver: “De har blitt frakoblet sitt høyere selv, altså empati,” og “Nå blir de kontrollert for hvordan de skal tenke, handle og respondere.. En grusom plan, alt står skriftet.. Rabbithole går dypt.” Marina Zucchino mener at “De er bitre over å ha blitt lurt,” mens Danuta Kozon kan fortelle at “hun merker at folk er irritable i trafikken.” Margit Lømo kaller de vaksinerte: “Hjernevasket og mange syke.”

Dyrets merke i kroppen

“… jeg tror på natur middel mot mange sykdommer og kan gi oss nyttige vitaminer, men etter disse sprøytene så er giften gått i blodet og i verste fall har mennesker fått dyrets merke inn i kroppen,” skriver Marianne Kokovina og fortsetter: “ved disse gift sprøytene endrer vårt DNA og der er vitenskaplig bevist. Her hjelper ingen meditasjon eller selvhjelp. Bare Herren kan endre et menneske som angrer og ber om tilgivelse.Jeg har ennå tilgode å møte noen som angrer.Jo en , min sønn som tok en sprøyte, skjønte plutselig hva sanheten var og besluttet å ikke ta flere.” Olav Negaard følger opp med forklaringen på hvorfor ikke alle som tilsynelatende ble vaksinert har fått disse bivirkningene: “Tror mange har fått saltvann injisert og ikke merket noe bivirkninger.
Og da blir di veldig påståelig på at det ikke er farlig. Og det medfører til en stygg propaganda mot åss som tør å stå utenfor, samt vi er tenkende.
Godt vi har sånne som Sigve som tør å stå opp mot denne propagandaen💪👌,” slår han fast.

Vaksinen ødelegger vennskap

“….det er denne stygge propagandaen som skremmer.. Har hørt utallige historier..
Ei eldre dame hadde hatt en god venn i over 20 år.. så ringte han en dag og spurte om hun hadde tatt den… “Nei, trur eg står over” Da svarte han: ok,da er vårt vennskapet over.. Dette var første historien eg fikk servert..etter dette kom det hele tiden..” skriver Sigve Varholm videre. Gerd Paulsen skriver: “Det er helt merkelig. Men det er for mange til at det kan være tilfeldig. Men jeg har tenkt at det er redselen som gjør dem sånn.” Sigurd Varg Engelsen skriver dette: “Utrolig at folk frivillige vil ha rottegift i kroppen. Folk må være stokk dummer. Mening med sprøyta er jo å redusere folk i verden. Agenda 2030.” Gine Anita Lundh spør om de vaksinerte er blitt  “Hjerneskadet? Det er funnet spikeproteiner under obdusering på en mann som endret helt personlighet etter tre vaksiner.” Mona Nilsen skriver dette: “Det er mange som opplever dette og ser dette.. Eneste trøsten jeg har i dette er at jeg tenker en del på at jeg ikke er alene om å oppleve dette.. Det i seg selv gir meg litt styrke til å takle hverdagen litt bedre.. Vi er desverre mange som må kjenne på savnet etter våre kjære.. I mitt tilfelle så får jeg ikke se barnebarnet mitt .. Og jeg opplever at enkelte av de som har tatt disse stikka , har blitt litt sånn at de ” bryr seg ikke ” om noe eller noen lenger..” Johan Wannberg følger opp med: “Nedsatt mental kapasiteten er mye av årsaken, den står også blant 1030 bivirkninger pfeifer har kunngjort.” Lisbeth Akerholt legger til “Og noen har blitt grusomt sinna. Fullstendig av skaftet, for bagateller,” mens  Vivi-Ann Bråthen avslutter med dette: “Til og med mistet vanlig folkeskikk 🙁 Klarer ikke å hilse og si hei.”

“Jeg skal ikke si for mye om dette personlig da slikt kanskje kan være subjektivt opplevd. Men det vi kan slå fast som bombesikkert er at etter de vestlige politiske ledere er blitt “sprøytegale” etter injeksjonene. Det er som om alt vett er tatt bort fra de som styrer med stø kurs for tredje verdenskrig. Vår egen nasjon som tidligere var stolt av å dele ut Nobels fredspris er nå stolte av å sende “hellfire”, missiler, stridsvogner og andre typer våpen til krigen i Øst. Det er som om freden er blitt tatt bort fra jorden.

58 tanker om “Hvorfor har så mange forandret seg etter mRNA innsprøytingen? De har blitt mobbere,store i kjeften, løgnere, skal kontrollere folk.. etc.

 1. De fleste jeg kjenner er vaksinert, ingen har forandret seg. Innslaget er en stor konspirasjons bløff «trur eg»😇

  13
  5
  • helt riktig West
   jeg har ikke merket noen forandring på noen som helst!

   11
   2
  • Som sagt, det er flere som sannsynligvis har fått placebo. Har ikke selv omgitt meg med folk som har endret seg, så jeg kan ikke snakke for de, men har sett noen stygge fb kommentarer fra 2021(22) som var helt på jordet, og ufattelig at noen kan skrive om andre på den måten fordi de valgte å tenke selv.

   5
   2
  • De vaksinerte er blitt onde. Spesielt disse som ikke vil omvende seg eller andre sin ondskap. Denne personen som går for å være kristelig mobber stadig oss som ikke har latt oss merke

   https://www.facebook.com/photo/?fbid=950748119433006&set=a.111077000066793

   Det er noe i disse vaksinene som har forandret personligheten på disse. Den store forvirring ligger i det faktumet at mange som tok sprøyta bare fikk placebo. Det er derfor du kan si at “den og den har tatt sprøyta og er ikke forandret.
   Selv blant kristne ser vi forandringen.
   Empatien er blitt borte. Ånden er blitt borte.
   Kjærligheten er blitt kold hos de fleste.

   5
   13
  • Hei Bjørn,
   Du skrev i innlegget over her at “Empatien er blitt borte. Ånden er blitt borte.
   Kjærligheten er blitt kold hos de fleste.”

   Kan du være så vennlig å vise meg hvor i Skriften du finner dekning for en slik lære?
   Eller er dette noe du har tillagt Skriften?

   6
   1
  • Nick, det er ikke en lære det som gjelder sprøyten. Men bibelen sier med tydelige ord «I de siste dager skal menneskene være egenkjærlige, oppblåste, ulydige osv» og ikke minst at, forti lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten skal bli kald hos de fleste. Lovløsheten, det ligger mye i det ordet.

   3
   4
  • Helt riktig Betina, du sier akkurat slik som Bibelen forkynner.
   Men Bjørn går langt i å si det er en lære som gjelder vaksinen og de vaksinerte.
   I tillegg sier han at “ånden er blitt borte”, noe som betyr at en ikke er frelst lenger.
   Derfor er jeg interessert i å vite hvor i Skriften han finner en slik lære.

  • Nick.
   Hvis man tar inn gjennom munnen div. rusmidler, blir man ren eller uren av det?

  • Hehe.. I følge Guds Ord er svaret nei. Men samtidig oppfordrer Skrifen til å holde seg edru: “Drikk dere ikke drukne av vin, for det fører bare til utskeielser”

   Det kan føre til “urenheter” om en mister kontrollen, mye rart kan komme ut i form av ord og gjerninger.
   Er ikke verdt å teste ut hvor mye som er ok, da har en feil fokus..

  • Jeg må legge til noe, Romerne 14:14 sier:
   Jeg vet og er overbevist i Herren Jesus om at ingenting er urent i seg selv. Men for den som holder noe for urent, for ham er det urent.
   Romerne 14:14

   Det betyr at om du holder f.eks vin for å være urent, da er det urent for deg. Det vil da være synd om du allikevel valgte å drikke litt til tross for din overbevisning.

   For en annen person trenger ikke vin/alkohol være urent, han kan med god samvittighet drikke litt.
   Men skriften oppfordrer til å ikke gjøre det “foran ansiktet” til den som er imot: Det er godt å la være å ete kjøtt eller drikke vin eller gjøre noe annet som er til anstøt for din bror.
   Romerne 14:21.

   4
   1
  • Så da kan en trekke den konklusjonen at det er ting som kan gjøre en uren av det som går inn i munnen, ikke bare det som kommer ut av munnen.
   På samme måte så kan ting føres inn i blodbanen via sprøyter som gjør mennesker uren, eks div. rusmidler osv.

  • Den konklusjonen kan en ikke trekke nei, det strider med hva Jesus sier.
   “Det er ikke noe utenfor mennesket som kan gjøre ham uren når det kommer inn i ham. Men det som går ut fra mennesket, det er det som gjør mennesket urent”

   Helt i tråd med Rom 14:14 “Jeg vet og er overbevist i Herren Jesus om at ingenting er urent i seg selv. Men for den som holder noe for urent, for ham er det urent”

   En søster eller bror som f.eks ligger på sykehuset, skal slippe å bekymre seg om hun eller han får smertestillende midler eller lignende.. Evt cellegift..

   Men holde du dette for å være urent, for deg er det da urent.

  • Hva er det Herren hater mest, den som bruker rusmidler, eller det rusmidlene gjør med sjelen?

  • Hvorfor tror du at det jeg skrev er et lærespørsmål?
   Jeg snakker ikke om et teologisk spørsmål.
   Det jeg skriver er ikke en bestemt lære som eksempelvis kristologi eller treenighetslære.
   Jeg slår fast det som jeg ser er et faktum.
   Empatien er borte
   Kjærligheten er blitt kald.
   Ånden er blitt borte.
   Vi kan jo se og merke at det er slik.
   Hvorfor snakker du om lære?
   Min lære er som det du finner i de tre oldkirkelige bekjennelsesskriftene som fastholder at Jesus er Gud, at Gud er treenig. At Kristus er ett med Faderen osv osv.

  • Bjørn,
   Hvorfor snakker jeg om lære?

   “For det skal komme en tid da folk ikke lenger tåler den sunne lære, men skaffer seg den ene læreren etter den andre, slik de selv finner for godt”

   Jeg snakker om lære fordi hvis du sier noe som strider med Skriftens lære, hvem har da rett?
   Hvis du ikke finner belegg i Skriften for dine meninger, er du ikke LITT ute og kjører da?

   Hvis du påstår at noen mister DHÅ (altså frelsen) igjennom vaksinen, da er jeg interessert i å vite hvor i Bibelen du har dette fra?
   Det interessante er jo at alle brevene advarer mot en ting: falsk lære, falske lærere/profeter.
   Dette er noe som i større og større grad vil prege tiden vi lever i, er du en av dem som Bibelen advarer mot?

   Hosea 4:6 sier at “Mitt folk går til grunne fordi de ikke har kunnskap”.
   En blir lett et offer om en ikke kjenner til hva Skriften sier, derfor snakker jeg om lære.

   Hvis ikke det du sier er grunnlagt på Guds skrevne Ord, hvor kommer da dine inspirasjoner fra? “ånden”?

   Når f.eks Randi (og du?) sier at “de vaksinerte er døde for Gud”, da kan jeg si at en slik påstand ikke er hentet fra hverken Bibelen eller DHÅ. En slik påstand kommer fra avgrunnen.

 2. «Anita von Krogh skriver: «Samme tanke her!! Ondskap har vært i de sprøytene😢»
  Og hvor har han det ifra?
  Kan dette verifiseres?

  • Kan du vertifisere at det ikke er slik?
   Det er noe med disse sprøytene.
   Hvorfor tror du ellers at Guds Ånd advarte kristne mot å ta den?
   Hvorfor skulle Den Hellige Ånd advare troende mot å ta vaksinen?
   Den Hellige Ånd som er ett med Faderen er allvitende og vet hva som er i giften fra Pfizer.

   7
   13
  • Hva med de som ba over det og kjente fred for å ta vaksinen?
   Personlig valgte jeg å la være da den ikke er/var utprøvd nok.
   DHÅ advarte meg ikke, det var et naturlig valg.

   Jeg har jo lagt merke til dine pompøse uttalelser om de vaksinerte, Randi, som “ånden” har vist deg, deriblant at “-de vaksinerte er døde for Gud”. (Eller noe lignende)
   Dette er jo en særdeles skummel sak for de vaksinerte om det skulle være sant, -men på den andre siden en særdeles skummel sak for deg om det ikke skulle være sant.

   Så jeg vil spørre deg det samme spørsmålet som Bjørn, hvor i skriften finner du en slik lære?

  • Om det ikke finnes tilgivelse for å ha tatt noe av dette, er alt håp ute for veldig mange uansett om man ikke føler det eller bekymrer seg over det. Finnes det håp fordi om man har tatt den, er det veldig alvorlig for mange som har mistet håpet og er redd for å gå fortapt. Linken der en av disse legene som advarer mot denne sprøyten, fortalte at en mann tror jeg det var, hadde tatt livet av seg pga av at han hadde tatt en PCR test. For øvrig merker jeg meg flere som ber om frelsesvisshet og sliter med angst og depresjon på kanal 10, «vi ber for de».

   1
   1
  • Betina.
   Det er tilgivelse for mennesker som angrer.
   Dessverre er det få av vaksinetilhengere som gjør det.
   De som med overlegg fattet beslutningen om å ta vaksinene og som trosset Åndens stemme, sitt gudegitte vett og lot seg vaksinere -for dem er håp ute -dersom de ikke angrer.
   Og Nick. Satan kan omskape seg til en lysets engel og gi folk fred for hva som helst. Også for å ta en sprøyte som helt åpenbart er en demonstrasjon av VANTRO mot Guds løfter.
   Et åndelig menneske vil lære seg å gjenkjenne åndens stemme ettersom han vokser med Herren.
   Han vet når han gjør Ånden sorg.
   Alle kan feile og ha tråkket feil.
   Men noen er stolt av sine valg -og det ser vi her. De håner, spotter, er nedlatende og mobber.
   De er uten evne til å angre. Det kan være fordi de har begått den utilgivelige synd.

   3
   7
  • Fri Pinsevenn:

   Er det så svart/hvitt som du sier? Hva med de som tar vaksinen for å adlyde myndighetene som Romerne 13 og Titus 3 taler om?
   Hva om de har tro for at vaksinen ikke vil skade?

   ..Og har du noen som helst rett i å dømme en bror eller søster om han/hun har “lite tro”?
   Hva sier skriften?
   Romerne 12:3: ……Men en skal tenke sindig, i forhold til det mål av tro som Gud har tilmålt hver enkelt.
   Romerne 13:1-2
   Ta dere av den som er svak i troen uten å gjøre dere til dommere over hans tanker. Den ene har tro til å ete alt, men den som er svak, eter bare grønsaker.

   Men verst av alt; hvorfor velger du å ignorere hva Jesus sier om at “det finnes ikke noe utenfor mennesket som kan gjøre ham uren når det kommer inn i ham. Men det som går ut fra mennesket, det er det som gjør mennesket urent.”
   En vaksinert kan trygt hvile i disse ord fra Jesus Kristus. Eller er du ikke enig?

   Enkel kristendom Fri Pinsevenn, det er hva som går ut av meg og deg som gjør oss uren.
   Derfor har du absolutt ingen fordel sammenlignet med en vaksinert når du står fremfor Kristi domstol.
   Men hvis du forkynner noe annet enn Jesus, da er det grunn til bekymring.

  • Nick
   Vil du gjøre syndige handlinger fordi myndighetene pålegger deg det? Vil du trosse hva Guds vilje er for å tekkes myndighetene i følge Romerbrevet 13 og Titus 3?
   Dersom en kristen oppfatter det som en synd og ta til seg en sprøyte som inneholder celler fra ufødte barn eller reminisenser av menneskelige bestandeler -skal ha da i blind lydighet følge ordre fra myndighetene? Guds barn er da ikke kannibaler -og enhver sann kristen vil ikke gjøre noe som er i strid med Guds vilje eller gjøre Ånden sorg.
   Tror du virkelig at Jesus eller Paulus hadde begått synd for å tekkes myndighetene? Myndigheter har ikke rett til å pålegge oss å ta noe som er i strid med Hans vilje. Covid vaksinen er i strid med Guds vilje -og siden en troende skal frykte Gud mer enn mennesker -så kan vi selvfølgelig ikke bøye oss for urettferdige og Gudsfiendtlige krav som pålegger oss å gjøre eller ta noe som er i strid med Guds Ord og vilje.
   Når mennesker er ute av stand til å angre -er det fordi de er forherdet. Nådetiden er brukt opp.
   Det går mange mennesker rundt som har brukt opp sin nådetid.
   De er ute av stand til å angre, omvende seg og ydmyke seg fordi de har forherdet seg.
   Så lenge et menneske kan angre sine synder overfor Gud, er det håp.

   1
   5
  • Fri Pinsevenn:
   Hvor sier skriften at en vaksine er synd?

   Jesus sier at “Det er ikke noe utenfor mennesket som kan gjøre ham uren når det kommer inn i ham. Men det som går ut fra mennesket, det er det som gjør mennesket urent”

   Men du skal få rett i at hvis du i ditt hjerte tror at en vaksine er synd, da er det synd for deg om du allikevel tar vaksinen:

   “Jeg vet og er overbevist i Herren Jesus om at ingenting er urent i seg selv. Men for den som holder noe for urent, for ham er det urent.
   Romerne 14:14”

   Jeg tror ikke det er synd, ganske enkelt fordi jeg tror det Jesus sier om at det er hva som går ut av oss som gjør oss uren. Jesus vet nok litt bedre enn deg hva Han snakker om.

   Selvfølgelig skal en ikke adlyde myndighetene om det strider med Guds Ord, men strider en vaksine mot Jesu ord som jeg nettopp siterte?

   Jeg vil gjerne at du svarer meg med henvisning til skrifen i mitt første spørsmål til deg. Og hva tenker du om det Jesus sier?

 3. Her kommer et enda bedre spørsmål:
  Hvorfor har så mange forandret seg UTEN mRNA innsprøytingen? De har blitt mobbere,store i kjeften, løgnere, skal kontrollere folk.. etc

  Trenger ikke nevne navn, men er ikke dette en ganske konkret beskrivelse av en som takket for seg her inne for et par uker siden?
  Jeg ser dessverre akkurat de samme tendensene blant uvaksinerte som de vaksinerte blir beskyldt for. (Undertegnede er uvaksinert)

  9
  1
  • Enig med deg Nick.
   Alle i min familie, søsken og søskenbarn, har tatt vaksinen. Og nesten alle mine venner har tatt vaksinen. Men jeg har ikke merket noen mentale endringer hos noen av dem. Jeg selv har IKKE tatt vaksinen og alle respekterer meg for det og synes det er helt greit at jeg har gjort det valget.
   Føler nesten heller at det er de som er her inne på Søkelys og som ikke har tatt vaksinen, som er mobbere,store i kjeften, løgnere og skal kontrollere folk.. etc

   11
   1
  • Det er min opplevelse også. Noen har selvfølgelig lurt på hvorfor jeg lot være å vaksinere meg, men et mildt og ærlig svar (uten å blande inn konspirasjonsteorier) har alt å si, gjensidig respekt og forståelse har alltid vært utfallet. Ingen problem.

   7
   2
  • Nick, nå har denne sprøyten splittet mange familier/venner og mennesker generelt. Noe av grunnen til det var, at det i utgangspunktet var frykten som ble hausset opp om et livsfarlig virus som var på vei fra Kina. Deretter begynte alle skrekkhistoriene, tv bildene og massehysteriet. Jeg ble også dratt med av denne frykten de satte ut via media. Hvis en syklet eller en jogger løp forbi deg, kunne man bli smittet av dette viruset som millioner skulle dø av.

   Til og med jeg gikk over veien for å ikke gå på samme side som andre, og holdt nærmest pusten når jeg var i et kjøpesenter. Var helt hysterisk jeg også. Fy, så vanvittig media hausset dette opp, og gjorde folk paranoide. Så stengte de ned, og åpnet opp i juni 2020 (der om kring), og massehysteriet med testing foregikk i en vanvittig skala, ingen tenkte det var farlig å teste seg, og de var nå begynt å vaksinere de eldre for de måtte for alt i verden beskyttes.

   Etter hvert så vi at det å vaksinere endret seg, og nå gikk det systematisk nedover i alderstrinnene. Så kommer vi til barn og unge som i utgangspunktet ikke trengte det, da de tålte dette godt, (ble det sagt), men jaggu skulle ikke de med også. Mitt «hysteri» endret seg angående covid, da jeg begynte å komme over informasjon fra ulike leger (leger som har fortid i DARPA) bla, forskere/immunologer med merittlister de fleste som uttaler seg positivt om denne sprøyten ikke når til anklene angående kunnskap. Da begynte jeg å se og høre hva de formidlet av det de visste og det manglet ikke på advarsler.

   Testingene som forgikk på teststasjonene hadde to formål, det ene vaksinere deg, noe som er kommet frem av disse legene som vet hva de snakker om, det andre, få opp smittetallene. Friske mennesker har altså (som jeg) stått i kø i timesvis for å ta en dritt test som jeg for min del trodde var ufarlig, men som viste seg å være noe helt annet. Hadde man vært sjuk, skikkelig sjuk, hadde de fleste som sto i kø for å teste seg, ikke orket og stå der. De fleste var lammet av frykt for om de var blitt smittet av covid, og de fleste var sannsynligvis asymptomatisk i tillegg, det var frykten som drev de fleste. Det er så vanvittig at jeg for min del lot meg skremme av dette, og gikk og testet meg.

   Jeg har forståelse for hvorfor folk er blitt sinte, fordi frykt skaper sinne. Noen er sint for skader som er blitt påført av sprøyten og det som er kommet frem fra Pfizer sin egen frigitte bivirknings liste som ble tvunget frigitt til allmenheten. Utrolig nok står det enda folk forsvarer denne sprøyten, på tross av alt som er kommet frem, alle dødsfall og lidelser som er blitt forsøkt dysset ned og kostet under teppet.

   Ser du hinter til Rune Lye om å være frekk, men jeg vil ta han i forsvar av den grunn at han har advart fra hjertet fordi han selv har sett hva den har gjort med noen av sine ansatte. Han har også satt seg inn i mye som er kommet frem. Så selv om det ble brukt ord som ikke var bra, forstår jeg at han advarte for at han ikke ønsket noen syk eller det som verre var. Han har bedt tilgivelse til de som følte seg krenket av hvordan han ordla seg. Men han har ikke skadet noen med verken sprøyte eller test.

   3
   2
  • Betina,
   Takk for fint og ærlig innlegg!
   Din opplevelse er noe som mange av oss har kjent på; både frykt for covid, og ikke minst hvordan vaksinen ble nærmest tvunget på oss.
   Det er ikke vanskelig å se at vaksinen er en forløper til det som skal komme; dyrets merke.

   Personlig er jeg mye mer redd for vaksinen enn covid, derfor er valget enkelt for meg. Vaksinen er ikke et alternativ.
   Jeg tror på uheldige bivirkninger som skader og dødsfall av vaksinen, jeg tror også på det som du har fortalt om dine opplevelser ved å ta testen.

   Vi så hvordan vaksinen splittet både familier, venner og menigheter, det er bare fryktelig trist å se hva som har skjedd.
   Men i kjølvannet av vaksinen så vi også hvordan oppblomstringen av falsk, ubibelsk lære kom inn og bidro til splittelse av menigheten.

   Det begynte med at folk trodde det var dyrets merke, noe som flere artikler her inne på søkelys formidlet.
   Deretter gikk det fra å være dyrets merke til å bli en alvorlig sak du måtte be om tilgivelse for om du hadde tatt den, kanskje Gud ville tilgi…
   Det virket for meg som at mange kanskje hadde gått ut og advart mot at det var dyrets merke, men i stedet for å ydmyke seg og beklage at det ikke var det allikevel, så måtte en finne på ett eller annet.

   Uansett så må vi leve med at noen mener at vaksinen hjelper, og andre som mener den ikke gjør det.
   Uenigheter vil der alltid være. Noen frykter covid, andre frykter vaksinen.
   Er det noe som satan virkelig ønsker, så er det å se menigheten i ruiner, ikke noe gleder han mer enn det.
   Derfor sier jeg også i en annen post her inne at en god pastor klarer å samle flokken på tvers av vaksinensyn.

   Det som jeg engasjerer meg i, og som jeg vil til livs, er denne læren om at “de vaksinerte er døde for Gud”, hvor det ikke finnes noen henvisninger til Skrifen.
   Denne læren er minst like skadelig som selve vaksinen, og har ingenting med kristendommen å gjøre.
   Jeg har min bakgrunn fra den karismatiske trosbevegelsen hvor det å høre “ånden” veide tyngre enn hva Skriften sa, til tross for motsigelser. Jeg vet hvilke skader denne “kristendommen” kan gjøre.

   For min del ble det en stor forløsning/frigjørelse å se hva Skriften faktisk sier, i stedet for å lytte til de som hadde hørt både ditt og datt fra “ånden”.
   Jeg fikk fred i hjertet, min “jojo-kristendom” ble endelig stabil, og folk rundt meg merket en stor forskjell på meg.
   Hold deg alltid til hva Skriften sier, da er du på trygg grunn.

   Jeg hadde noen runder med Lye, det er riktig.
   Han advarte mot vaksinen fordi den var en forløper til dyrets merke.
   Jeg utfordret han i andre forløpere til dyrets merke som han selv benytter seg av, men til svar fikk jeg at jeg var en satans tjener.
   Jeg utfordret han også i dette med 5G som sies å kunne både skade oss og forandre vårt DNA på lik linje med vaksinen, men det ville han ikke svare på.

   Mitt formål var bare å peke på at vi alle bruker forløpere til dyrets merke, vi gjør det daglig. En kan ikke bare peke på vaksinen og samtidig lukke øynene for alt det andre vi benytter oss av.
   Jeg har ingen problemer med at noen advarer mot skadevirkninger, det er helt innenfor, den skal Lye ha.
   (Men jeg er kanskje en av få her inne som setter pris på Granskers innsats i å granske påstander, selv om jeg ikke nødvendigvis trenger å være enig med han.)

   Jeg synes du har gode synspunkter og skriver bra, Betina.

 4. Å forklare kroppsreaksjoner og psykologiske opplevelser, legevitenskap og samfunnsdebatt med «antenner for sjeler» og «dyrets merke» er ikke annet enn overtro.

  Selvsagt blir vi påvirket av alle indre og ytre stimuli, også av vaksiner.

  Men overblikk og forståelse krever grundigere undersøkekser enn personlig frustrasjon og religiøse forklaringsmodeller.

  I nedstengningsperioden har også konspirasjonsteoriene økt sterkt. Hatet hos de uvaksinerte har blitt intenst.

  Frykt og sensasjoner har blitt salgsvare. Alternative medier lever av å spre fiendebilder. Avsløringene om Fox News’ bevisste løgner viser dette med all tydelighet.

  Dessuten: farer og fokus forandrer seg. Dommedagsprofetenes sikre endetidstegn og religiøse konspirasjonsteorier har forandret seg gjennom århundrene.

  Psykologi og atferd henger ikke bare sammen med mat og medisiner. Opplevelser og ytre impulser påvirker like mye. Fedrelandsmyter påvirker krigslyst, synet av døde slektninger påvirker kampmoral, rykter påvirker aksjemarkeder, svovelpredikanter påvirker vekkelsesmøter, barnegråt påvirker morskjærlighet. Og så videre. Og så videre.

  Så altså: For å kartlegge virkeligheten kreves grundigere studier enn personlig synsing og hokuspokus. Det har den vitenskapelige metoden vist igjen og igjen. Slik har menneskeheten blitt klokere og skapt lange og trygge liv til stadig flere.

  4
  1
  • Helt riktig, «frykt og dommedagsprofetier»! «Vi må redde klimaet, verden går under» «kjøttforbruket må ned og erstattes med larver og andre insekter som skal blandes i det meste spiser, ellers dauer verden av sult»! ‘Alle må vaksinere seg, ellers dauer det millioner på millioner av covid, og ingen kan besøke gamle bestemor/far på sykehjemmet uten vaksine»! Du snakker om dommedagsprofetier!

   2
   3
 5. Å forklare kroppslige reaksjoner og psykologiske opplevelser, legevitenskap og samfunnsdebatt med «ondskap», «antenner for sjeler» og «dyrets merke» er ikke annet enn overtro.

  Selvsagt blir vi påvirket av alle indre og ytre stimuli, også av vaksiner.

  Men overblikk og forståelse krever grundigere undersøkekser enn personlig frustrasjon og religiøse forklaringsmodeller.

  I nedstengningsperioden har også konspirasjonsteoriene økt sterkt. Hatet hos de uvaksinerte har blitt intenst. Utfordringer og bekymringer får følelsene i sving.

  Frykt og sensasjoner har blitt salgsvare. Alternative medier lever av å spre fiendebilder. Avsløringene om Fox News’ bevisste løgner viser dette med all tydelighet.

  Dessuten: farer og fokus forandrer seg. Dommedagsprofetenes sikre endetidstegn og religiøse konspirasjonsteorier har forandret seg gjennom århundrene.

  Psykologi og atferd henger ikke bare sammen med mat og medisiner vi får inn i kroppen fysisk. Ytre impulser påvirker like mye. Fedrelandsmyter påvirker krigslyst, synet av døde slektninger påvirker kampmoral, rykter påvirker aksjemarkeder, svovelpredikanter og elgitarer påvirker vekkelsesmøter, barnegråt påvirker morskjærlighet. Og så videre. Og så videre.

  Så altså:

  For å kartlegge virkeligheten kreves grundigere studier enn personlig synsing og hokuspokus. Før vi kan vite noe sikkkert, må antakelser og påstander belegges med bevis. Det har den vitenskapelige metode vist igjen og igjen. Slik har menneskeheten blitt klokere og skapt lange og trygge liv til stadig flere.

 6. Folk glemmer raskt. Når det stod på som verst, var det legitimt og si at de som ikke vaksinerte seg burde drepes. Dette var ikke mennesker som fortjente livet. De skulle utstøtes, sultes og dø. Jeg kjenner til en kollega som sa han ikke ville ta vaksinen. Da fikk han tilsvar med en fingerbevegelse at han burde skytes i hodet. Vaksinepresset var demonisk. Kristne pastorer stod på talerstolen og pushet vaksine.

  7
  3
  • En kan vel trygt si at vaksinen brakte frem det værste i mennesket, -på begge sider.

   Jeg leverte noen varer til en person i min forrige jobb. Det første han spurte meg om var: -er du vaksinert?
   Han var sint og hadde en fryktelig aggressiv fremtoning, veldig ubehagelig, men heldigvis svarte jeg “rett” og sa nei. Han var på samme side som meg..

   En god pastor klarer å samle flokken uten å gjøre forskjell på folk, på tvers av vaksinensyn.
   Vi så pastorer som pushet vaksinen, men vi så også pastorer som gjorde det motsatte.
   Begge deler leder til splittelse.
   ..og ikke minst så vi mye ubibelsk lære her inne på søkelys, en lære som gjør mye mer skade enn selve vaksinen.

  • Det er mange som ikke hører på det du beskriver, men jeg har selv sett noen overlegne kommentarer fra fb, stygg var noen av de også.

  • Å vaksinere seg er en solidarisk handling. Å nekte er en usolidariske handling – eller en egoistisk. Det beste ville jo selvfølgelig vært om antivaxxerne selv innså at de var noen uopplyste fjols og ble med på dugnaden. Ikke bare ville det vært bra for deres egen fysiske helse. Det ville også vært bra for deres mentale helse, siden de ville sluppet hets og mobbing og i stedet fått et klapp på skulderen fra risikogruppene for deres bidrag til å beskytte dem.
   Å vaksinere seg er en kristelig kjærlighetshandling. Man viser kristelig nestekjærlighet i praksis. Å ikke vaksinere seg viser at man egentlig er et egoistisk udyr. Har ingen omtanke for andre.
   Gjennom å ikke gjøre kristenplikten ble man i realiteten en manndraper.

   1
   3
  • Det er riktig EH.
   Jeg har selv hørt flere fortelle gråtende at venner og familie ikke vil ha noe med dem å gjøre fordi de ikke ville ta giftsprøyten.
   Jeg snakket med en eldre kristen dame her i Lillesand som kun fortelle at barna hennes ikke vil ha noe med henne å gjøre fordi hun ikke tok sprøyta. Jeg kom i snakk med dama her i høst på butikken.
   Det er tragisk. Og du har rett. En periode kunne man fra vaksinerte selv i kommentarfeltet her møte kommentarer som håpet at vi ble smittet og sjuke.

   2
   4
  • Selv om en ikke kjenner til omstendighetene til denne historien du nevner, Kjell, så er det uansett fryktelig trist å høre.
   Jeg tenker også på en her inne som skrev at de uvaksinerte burde holde seg langt unna de vaksinerte. Det er ikke så mye bedre..

 7. EH:

  Da burdte det vel være lett å finne noen sitater på at folk som ikke er vaksinerte burdte drepes.

  Det håndsignalet har jeg foresten aldri noensinne hørt tolket slik. Det betyr at noen er blåst i hodet/hjernedød.

  Eventuelt betyr det «skyt meg». Som i «dette orker jeg ikke høre på».

  Men jeg har aldri noensinne hørt om at det tolkes til at noen andre enn den som gjørcdet selv skal skyte seg selv, eller bli skutt.

 8. Jeg håper pandemien gjorde noe med de uvaksinerte her på Søkelys. Dvs at det var vaksineproblematikken som har gjort dem så harde, sinte, dømmende og direkte stygge med sine meddebattanter.
  Jeg håper det.
  For dersom de var slik også før pandemien så synes jeg synd på dem.

  • La oss be og håpe om at ting normaliserer seg etterhvert og at vi aksepterer at der er meningsforskjeller og uenigheter uten å være ufine med hverandre.
   Verden, livet og folks meninger er som regel veldig sammensatte. Det er sjelden slik at alt kan vurderes i svart/hvitt. Der er alltid nyanser. At du ikke er for noe, betyr ikke nødvendigvis at du er mot. Og at du ikke er mot noe betyr ikke nødvendigvis at du aktivt støtter det.

  • Den nedlatende tonen din bekrefter det Sigve Varholdt og andre har skrevet på Facebook. Du er det klassiske eksempel.
   Syntes synd på. Alltid nedlatende. Vaksinen har gjort det.

   1
   6
  • …og innlegget til Kikki er et klassisk eksempel på hva som skaper splittelse fra “motstandsbevegelsen”.
   Alltid nedlatende. Vranglære har gjort det.

  • Ja, Kikki, jeg ser at det kan oppfattes slik, men jeg står nå for det likevel.
   Dersom det er frustrasjonen av å ikke bli hørt, av at ens meninger er blitt rakket ned på og at man har blitt kalt lettlurt og dum og det som verre er det som har gjort at man er så sint , stygg i munnen og ser verden i svart/hvitt så er der i allefall en grunn for at man reagerer slik og sier det man gjør.
   Hvis ikke, og hvis man alltid har vært og er slik, ja da synes jeg stund på folk.

   4
   1
  • Hva har de uvaksinerte gjort her på Søkelys, som vaksinerte ikke har gjort? Jeg dømmer eller fordømmer ikke noen som har tatt denne sprøyten, synes bare det er ufattelig trist å lese alt som så mange har opplevd av bivirkninger og død, angst og nød.

   2
   2
  • Et godt spørsmål Betina.
   Dessverre er det ikke mulig å se forskjell på vaksinerte og uvaksinerte ut i fra kommentarene på Søkelys.
   Poenget mitt var at dersom det var vaksinen som gjorde folk ufine og ufølsomme, og at hele pandemistyret ikke endret noen, så må jo de uvaksinerte ha vært like ufølsomme og stygge med hverandre også før vaksinene kom. …og nå er de blitt like(?)
   Du antyder jo at de vaksinerte og uvaksinerte oppfører deg likt på Søkelys. Bjørn, Randi og Fri Pinsevenn sier at det er vaksinen som har endret folk og gjort dem mer ufine. Det betyr i så fall de som nå er vaksinerte på Søkelys, ikke var like ufine før, har blitt like ufine som uvaksinerte som allerede var på Søkelys.
   Da er det i allefall trist. Både for vaksinerte og uvaksinerte.

   Jeg åpnet for at det var en form for frustrasjon som gjorde at folk ble så ufine, og at de egentlig er mye bedre enn det de viser på Søkelys. Både de vaksinerte og de uvaksinerte.

  • Det kan være en kombinasjon av indoktrinering av frykt ovenfor de som valgte å la være og ta denne sprøyten. Det kan være flokkmentaliteten som man ser utspinne seg i andre sammenhenger også, det å tilhøre den store flokken der de fleste går i takt, og de som ikke vil følge toget blir uglesett. Man kan bare ta eksempelet om konservative kristne som kun gjengir Jesu egne ord, de blir ikke særlig populær de heller, og får høre de er både gale/overtroiske/svake/idioter som tror på eventyr osv. Noen blir også drept for sin tro på Jesus. Hva de sprøytene gjør med det mentale hos de vaksinerte (som da jeg også er i følge disse legene), dessverre, kan jeg ikke uttale meg om da jeg som sagt ikke har opplevd personlig at noen er blitt spesielt endret. Det eneste må vel være, at om man prøver å ta opp temaet, så vegrer de fleste seg for å snakke om det, ellers sendte jeg en link i beste mening som ikke ble godt mottatt. Har et greit forhold til personen ellers, ikke noe ugjort der.

   2
   3
  • Gransker, «jeg antyder her på Søkelys»! Legger du til noe i mine kommentarer på en snedig måte? Jeg stiller spørsmål om hva de uvaksinerte har gjort som de vaksinerte ikke har gjort. Du hiver ut en anklage om de uvaksinerte oppførsel, derfor spørsmålet. Du har dine følgesvenner her på siden som er enig med deg, fint for deg, andre har noen som er enig med andre enn deg.

   1
   4
  • Nei Betina, det var ikke en “lurekommentar”.

   Du spurte: “Hva har de uvaksinerte gjort her på Søkelys, som vaksinerte ikke har gjort?”
   Jeg kunne skrevet “du sier altså at de vaksinerte og de uvaksinerte oppfører seg på samme måte”.
   Det var bare en finere måte å si at det er slik jeg tolker ditt spørsmål.

   Og bare for å ha sagt det: jeg er overrasket over hvor stygge både vaksinerte og uvaksinerte har vært. Og jeg skal ikke frikjenne meg selv heller.

  • Som du forstår, var spørsmålet høyst relevant da du kun nevnte «de uvaksinerte sin oppførsel her på Søkelys». Hadde du vært litt mer spesifikk, og tatt med de vaksinerte også, hadde jeg ikke giddet å spørre, men med din intelligens forsto du ganske sikkert hvorfor jeg spurte, og forventet vel også en reaksjon. Derfor ble dette en liten snik kommentar så jeg evt skulle si at det ble sånn omtrentlig uavgjort her inne. Har er ikke noe personlig i mot deg, så er det sagt. Er uenig med deg i det vi er uenig om, det er det.

   1
   2
  • Faktisk Betina, så regnet jeg ikke med at noen uvaksinerte reagerte negativt på min uttalelse om at jeg håpet det var de uvaksinerte som hadde endret seg til det verre.
   Underforstått beskyldte jeg jo egentlig de vaksinerte for å alltid ha vært ufine, men at de uvaksinerte nå følte seg så mobbet og hakket på at de var sinte og ufine i ren frustrasjon. Med andre ord kunne de uvaksinerte “bli greie igjen” når mobbingen sluttet.

   For dersom vi avviser at noen har endret seg, vaksinerte eller uvaksinerte, må jo det bety at alle alltid har vært så ufine som vi noen ganger at på Søkelys.
   Og dersom det er de vaksinerte som har endret seg, og alle nå er like ufine, må jo det bety at de uvaksinerte har vært ufine fra før.
   Med andre ord var min kommentar en forsiktig utstrakt hånd til de uvaksinerte. Men jeg ser at det kan misforstås.

  • Betina, jeg har ikke noe behov for å “omvende” deg. Jeg synes du står støtt i din overbevisning. Noen ganger blir jeg litt mer bekymret for deg en andre ganger, men jeg har respekt for deg og din måte å diskutere på.
   Vi trenger heller ikke komme ut av en diskusjon med uavgjortresultat.
   Det er nok at vi er enige om at vi er uenige, og at vi begge respekterer den andres standpunkt.
   Jeg er uenig med deg i mye, men jeg respekterer deg og ber for deg.

 9. Jeg takket nei til vaksinen jeg også. Mange grunner.
  Men dette har jeg lagt merke til rundforbi.
  De mennesker som frontet vaksinen var hatefull mot Donald Trump.
  De mennesker som var fullvaksinerte fronter gjerne LGBTQ og regnbueflagget.
  De mennesker som har latt seg vaksinere flagget også Ukraina og roper etter våpen, stridsvogner og fly til krigen.
  De er russofobe -er lydige mot Dyrets system.
  For å bevare sitt liv gjennom plandemien solgte de sin sjel.
  Det er derfor de er viljeløse sau og død fisk som følger strømmen.
  Dessverre har også kristne pastorer og predikanter dyttet dette på folk.

  1
  8
 10. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg er positiv til vaksinene.
  Men jeg har også sagt at jeg ikke tror Biden er det rette for USA. Jeg støtter eller fronter ikke LGBT-og-en-mass-andre-bokstaver eller regnbueflagget. Jeg synes synd på ukrainere og det russiske folk, men stiller ikke den russiske invasjonen. Og ikke minst: jeg er frelst (av nåde), tror på at Jesus døde for mine sine på korset, og at han beseiret djevelen en gang for alle.
  Jeg tror din analyse er litt for tynn til å basere en konklusjon på.

Det er stengt for kommentarer.