Et tydelig tegn på at noe alvorlig vil skje -gullprisene stiger kraftig

Mange søker sikkerhet i gull. Foto Zlaťáky.cz Pexels lisens

En kraftig økning i prisene på gull og sølv parallelt med fallende priser på aksjer og rente som stuper på amerikansk statsgjeld er et illevarslende tegn på at en krise av dimensjoner står for døren. Renten på toårig amerikansk statsgjeld har denne uken hatt sine største fall siden 1987, ifølge Financial Times. Fredag kveld ligger renten på 3,83 prosent, etter et fall på mer enn 0,3 prosentpoeng gjennom dagen. Vi må med andre ord helt tilbake til krakkåret 1987 for å finne noe lignende. De som har fulgt markedet tett har i de siste månedene sett betydelig instabilitet og sier at tilliten til det økonomiske systemet har kollapset. Stadig flere forstår at vi er midt i en systematisk nedsmeltning av tillit til banker og fiatvaluta. Mange har derfor begynt å ta ut penger av bankene og investert i gull.

Å investere i gull fremfor å ha kontanter stående i banken eller kjøpe opp aksjer og obligasjoner, er en god ide i krisetider. I tidligere tider under globale kriser som nå, har dollaren blitt ansett som en trygg havn. Men nå er det ikke slik lengre.  USA befinner seg i en gjeldskrise av dimensjoner, banker vakler og dollarens dager som “verdens reservevaluta” er på hell. Gamet er nå gull. Å investere i gull er den beste og tryggeste måten på å bevare sine verdier. “Å flytte cash fra banker som vakler og fra obligasjoner som har en rente langt under inflasjonstakten ser ut til å være det stadig flere foretrekker å gjøre. Noen anser også Bitcoin og kryptovaluta som en tryggere havn enn fiat-valuta -og derfor har også prisene på Bitcoin skutt i været igjen. Som grafen viser er likevel kryptovaluta sterkt utsatt for svingninger og kan på ingen måte sammenlignes med den trygghet det er i gull.

Under Joe Bidens ledelse har nærmest alt som kan gå galt, gå galt. De gode og stabile tidene under Donald Trumps ledelse har blitt erstattet av stadig flere kriser, krig, uro og banker som kollapser. Under Biden og den woke agenda har vi fått stadig mer elendighet. “– Vi er blitt et døende tredje verden-land. Den amerikanske drømmen er død, skriver Trump i et innlegg som i sin helhet er skrevet med store bokstaver på Truth Social. “Amerikanske patrioter bures inne som dyr, mens «kriminelle og venstrefolk går fritt omkring, brenner og dreper uten konsekvenser. Millioner strømmer inn gjennom våre åpne grenser. (…) Selve levesettet vårt trues av kriminalitet og inflasjon»,” skriver Trump om den katastrofen som har rammet både USA og Vesten etter at Joe Biden ble jukset inn i det hvite hus. I Europa er det ikke noe bedre. Her har vi “presidenter og statsministre” som fullstendig ignorerer befolkningen mens de driver frem sitt grønne skifte og den tredje verdenskrig. Verken streiker, protester eller elendige tall på meningsmålinger syntes å bry den herskende elite som er i ferd med å kjøre Europa på ræva. Når vi ser hvem som styrer og kontrollerer de viktige institusjonene forstår vi godt at dette går galt. Slik er det i Sodoma og Gomorra