Homofili-problematikken kryper nærmere norsk frikirkelighet

“Homofilidebatten er på vei over fra Den norske kirke til landets frimenigheter og lavkirkelighet. Det spår Stig Øyvind Blystad, som er leder i pinsemenigheten United i Oslo og samtidig kristenlivsjournalist i Vårt Land. I Korsets Seier og på verdidebatt.no beskriver Blystad «bølgen som kommer til å skylle innover frikirkeligheten de neste årene». skriver avisen Dagen onsdag.  Dermed blir Søkelys analyse i en rekke artikler om kirkens kamp omkring homofile ekteskap bekreftet. Det er ikke vanskelig å se at denne kampen også kommer til å rase i norske pinsemenigheter og annen frikirkelighet da forkynnelsen omkring det kontroversielle også i mange slike sammenhenger er kastet på båten.

At også norske frikirker vil komme under press til å vie homofile er noe Søkelys mange ganger har omtalt. Og også den kristne avisen Dagen har oppdaget og forstått og jeg siterer fra Dagens leder: “Vi tror han er inne på noe viktig og riktig. Det er feilaktig – og dessuten farlig – å tro at fri- og lavkirkelige miljøer er immune mot den bibelfornektende teologien som nå har avkristnet ekteskapsbegrepet i Den norske kirke. I utlandet har vi sett disse tegnene i flere år, ikke minst i pinsebevegelsen. Det skapte oppstandelse i fjor da kristne medier i USA meldte at et homoseksuelt par var engasjert som lovsangsledere i den toneangivende megakirken Hillsong i New York,” skriver Dagen i sin leder som kan leses i sin helhet her.

La meg først si det slik: Man trenger ikke være profet for å forutsi en slik utvikling for det er nok å skue bakover å se på nyere norsk kirkehistorie så vil man kjapt se at frikirkene bare ligger få år etter den norske kirke i frafalls-prosessen og den problematikk som i år seiret i den norske lutherske kirke vil om få år gå fra seier til seier også innenfor de karismatiske pinsekirkene -som neppe har de samme motkreftene som vi så blant konservative lutheranere som dessverre forgjeves i årtier har kjempet mot de frafall vi nå har sett i den norske kirke. Det som dessverre er et fakta i norske frikirker inklusiv pinsebevegelsen, er at vi ikke har et bremsende lavkirkelig miljø som tilsvarer den norske bedehusbevegelsen som hele tiden har vært en slags bremsekloss i utviklingen. Når frikirkene om kort tid vil komme under press fra homokreftene som ledes fra av en sodomittisk åndsmakt er jeg redd at det ikke finnes effektiv bremsekraft i frikirkelige miljø.

Det vil spesielt  bli de trendy pinsemenighetene som har glemt sine åndelige røtter som først vil komme til å bukke under når nå slusene fra helvete er åpnet mot norsk kristenhet. Vi trenger modige profetiske røster som våger å holde frem et “så sier Herren” i møte med det som kommer. I sine nummer av Korsets Seier som er pinsebevegelsens organ, står det at Thomas Erlandsen, avgått pinsepastor opplever seg dypt konservativ og bibeltro, men støtter homofilt samliv. Dermed ser vi også at “dypt konservativ og bibeltro” i den moderne pinsebevegelsen faktisk befinner seg i åpen krig med Guds Ord. “Det er heller alvoret jeg møter Bibelen med som er en av hovedårsakene til at jeg står for at homofile kan leve i et kristent likekjønnet samliv. (Foto: Skjermdump fra Korsets seier) At kirkene kommer frem til ulike svar i dette spørsmålet, handler delvis om at vi leser og tolker Bibelens etiske forordninger på forskjellige måter,” sier den frafalne ekspinsepastoren til Korsets Seier. “Ved å sammenligne de ulike måtene vi tolker Bibelen på, håper jeg det kommer frem at et ja til homofilt samliv kan vise seg å være både konservativt og bibeltro. Jeg avslutter med en refleksjon over hva kirken kommuniserer til homofile og hva som ville fått meg til å skifte mening i denne saken. Jeg er ikke nøytral, men har trykket på å forsvare en bibeltroskap som ikke nødvendigvis sier nei til homofilt samliv,” slår den forhenværende pastoren frem som tydelig avslører at også pinsebevegelsen i Norge kan komme til å åpne opp for å velsigne det Herrens ord fordømmer. Det er bare et spørsmål om  tid før den problematikken banker på frikirkenes dører for alvor.

 

8 tanker om “Homofili-problematikken kryper nærmere norsk frikirkelighet

 1. Jeg håper og tror at du tar feil. Du finner vel ikke noen frimenigheter med kvinnelig pastor/forstander? Klarer ikke se for meg at noen av disse to tingene blir aktualisert i overskuelig fremtid.

 2. Sykt. Og det er dagens “kristne” lederes feil.. Der menighetens lederskap går – går også landet! Likevel må nan spørre seg om hva i alle dager homofile truer seg inn i Guds hus for?? En “kirke” er et sted (burde være det) hvor Guds Ord forkynnes om synd, frelse, omvendelse og helliggjørelse . Hva skal man i kirken med sin ønskede og villede synd å gjøre?? Da er der jo ingen frelse lenger og hva skal man da med kirke. Helt logisk!
  Bibelens Gud sendte sin sønn for å dø og stå opp igjen for å frelse oss FRA syndens pest for å gi oss evig liv med seg. Ikke for å forsette med det – så hva er da hensikten deres med å trenge seg inn i kirken. Og hvorfor må hele verden vite hva de har av sexuelle lyster og laster?? Holder det ikke med å utøve de på soverommet?? Eller hvor de må måtte utøve sitt begjær. Og hva har en troende pånyttfødt kristen med det å gjøre, annet enn å forkynne evangeliets nåde??
  Gud talte og det skjedde står det skrevet. Han har ikke talt i GÅTER så vi må TYDE det Han ha sagt. Romerbrevet kap 1 til 3 er ikke til å misforstå. Der er mennesker med en eller annen egen agenda som vrir og vrenger på Guds Ord i håp å få det slik DE vil og ikke det vår Gud har sagt. Enkelt og greit.

 3. Det enkelte deler av det kristne samfunnet er opptatt av er FRAFALLET fra Guds ord, at Norge stadig blir en mer ugudelig nasjon og at det er kristenheten selv som står for frafallet, ved å godkjenne det Gud sier er en styggedom. Noen av oss har såpass gangsyn at vi ser at homofili er galt og at det er viktig å rope det ut. Den tid vil komme da vi ikke lenger har lov til å tale imot denne synden.

 4. Meld deg ut av frimenighetene som vil tillate Sodomi – de første troende samlet seg i husfellesskap, noe som er helt på Bibelsk grunnlag ifølge folkeslagenes Apostel, Paulus ?

 5. Etterhvert som det “kristne” etablissementet i Norge faller ifra Ordet, må de gudfryktige kristne forlate skuta før den går ned og samles i f.eks husfellesskap, som det allerede er blitt påpekt.

  Guds ord sier: “Kom ut fra henne (Babylon), mitt folk, for at dere ikke skal bli delaktige i hennes synder, og for at dere ikke skal få noen av hennes plager.” Åp. 18:4

 6. Et perspektiv til:
  Guds ord sier oss på forhånd hva som skal skje i kristenheten, at det skulle komme et stort frafall (2. Tess. 2:3, 2. Tim. 3:1ff, Matt. 24:10-12.) Det burde ikke overraske oss. Det er jo heller ikke slik at homofilisaken nå plutselig er kommet som lyn fra klar himmel over kristenheten. Homofilisaken er siste skudd på stammen i en gradvis liberaliseringsprosess som har pågått over mange tiår, mens de bibeltro har sovet i timen. Satan opererer sakte og gradvis (jmfr. frosken som blir gradvis oppvarmet.) Vi har nå fått bred aksept for gjengifte og kvinner i lederskap i menigheten. Disse tingene er også ubibelske, men er blitt stilltiende godtatt av en kristenhet som har vært altfor villig til å gå på kompromiss med læren og tilpasse seg verden.
  Når det gjelder forholdet til Guds ord ser jeg ingen prinsipiell forskjell på det å godta homofil praksis og det å godta kvinner i åndelig lederskap. Begge tingene er klart ubibelske (1. Tim. 2:11-14), og de som vil godta det ene men ikke det andre får store problemer med å rettferdiggjøre sitt inkonsekvente forhold til Guds ord.
  Må Herren styrke oss til å komme tilbake til Skriften og læren i denne ugudelige tid.

Det er stengt for kommentarer.