Mer Golan trøbbel for Netaanyahu -får neppe støtte av Barack Obama

FN sikkerhetsråd erklærte tirsdag Netanyahu’s påstand om at Israel vil ha kontroll over Golan høyden for “verdiløs og ugyldig”

us-sikkerhetsrådEn ny krise er i ferd med å bygge seg opp mellom Barack Obama og Israels statsminister Benyamin Netanyahu. Tirsdag kom FNs sikkerhetsråd med sin reaksjon på den israelske statsministeren om at Golan ville forbli under israelsk kontroll for alltid.  De 15 medlemmene av FNs sikkerhetsråd, inklusiv USA hevdet mer eller mindre indignert at statusen til Golan som Israel vant da de ble angrepet i 1967 forblir uendret. Det israelske forsøket på å bringe Golan inn under israelsk jurisdiksjon forblir ugyldig uten internasjonal gyldighet. Som kjent har FNs spesialutsending for Syria allerede utarbeidet en avtale tekst for å få ordnet fred i Syria som inkluderer at Israel skal tilbakeføre Golan til Syria. I november i fjor ba Israels statsminister Benjamin Netanyahu USA om å anerkjenne israelsk suverenitet over området på bakgrunn av krigen i Syria. I følge israelske medier nektet endog Barack Obama å svare.

For Israel er Golanhøyden et særdeles strategisk viktig område å holde kontroll på, og landområdet ble vunnet i en krig satt i gang av Syria og andre arabiske regimer. Siden Israel vant området i en forsvarskrig mener Israel at det er deres legale rett å ha kontroll over område. Israels statsminister sa i forrige uke i en samtale med Putin at Golan for netanyahu-obama-the-white-houseIsrael er en rød linje som ikke kan krysses. Høyden er rett og slett for viktig for Israel og sett på bakgrunn av dagens situasjon med et Syria hvor alt kan skje, er det ikke vanskelig å forstå det israelske synet. Å ha en dødelig fiende ala IS eller andre islamister liggende å beskyte israelske byer fra Golan høyden er ikke noe alternativ for  Israel. Når Obama i november i fjor nektet å snakket å besvare Netanyahu’s henvendelse og nå stemmer sammen mot det israelske synspunktet i sikkerhetsrådet, illustrerer det hvor bittert det er mellom Jerusalem og Det Hvite Hus. I Obama har Israel kanskje en av de mest fiendtlige amerikanske presidentene  noensinne,  og Israel håper sterkt på et radikalt skifte i amerikansk politikk. Israel trenger en venn i Det Hvite Hus og ikke Barack Obama som åpenbart er muslimsk og en tilhenger av det muslimske brorskap. En av dem som reagerer sterkt på nyheten om at FNs sikkerhetsråd i går fordømte Israel og erklærte Netanyahus utsagn som verdiløse og uten gyldighet er Paul Begley som tror at dette kan ha profetisk betydning.

https://www.youtube.com/watch?v=e0Dg05P1P40

Én tanke om “Mer Golan trøbbel for Netaanyahu -får neppe støtte av Barack Obama

  1. “Hele verden” skal vende seg mot Israel ifølge bibelen. Takket være blant annet medias langvarige skjevfokusering på konflikten i Midtøsten og demonisering av jøder har antisemittismen fått rom til å blomstre opp. I dag er det nok å si at man støtter Israels rett til sitt eget land, og man oppdager at ellers sindige mennesker freser av sinne.

    Bra at muslimen i det hvite hus snart forsvinner.

Det er stengt for kommentarer.