Hillsong grunnlegger Brian Houston risikerer opptil fem års fengsel for å ha dekket over sin fars pedofile handlinger

Frank Houstons synder fra 1970 tallet mot en mindreårig gutt er nå blitt en mare for hans sønn Brian Houston

Grunnlegger og leder for den populære Hillsong bevegelsen, Brian Houston må i neste uke møte for retten etter at politiet har siktet ham for å dekke over påståtte seksuelle overgrep som hans far skal ha begått mot en mindreårig gutt på 1970-tallet. Overgrepet skal ha skjedd mens Frank Houston bodde i New Zealand som omreisende predikant, noen år før han grunnla menigheten Sydney Christian Life Centre. Det var på 1970 tallet at far til Hillsongs Brian Houston skal ha forgrepet seg flere ganger på den mindreårige Brett Sengstock. Frank Houston som døde i 2004 skal aldri ha blitt stilt strafferettslig til ansvar for å ha misbrukt gutten som da var mindreårig. I stedet skal Brian Houston ha dekket over saken, og fort dette må Brian Houston strafferettslig stå til ansvar.

Brian Houston skal ha dekket over farens overgrep begått mot Brett Sengstock som har fått livet ødelagt av overgrepene og Hillsongs tilsløring av saken

Det samme året som Houston ble kjent med farens overgrep, ble Frank Houstons menighet innlemmet i sønnens menighet Hills Christian Life Centre, som senere byttet navn til Hillsong.Brian Houston skal ha blitt gjort kjent med overgrepene i 1999. Han hevder at han øyeblikkelig konfronterte sin far med påstandene, og sørget for at faren verken forkynte eller hadde andre tjenester i en menighet siden den gang. I stedet for å varsle politiet skal Houston ha varslet om overgrepet til menighetens styre og den australske pinsebevegelsen Assemblies of God, som menigheten da tilhørte.Frank Houston døde i 2004. Han ble ikke siktet for overgrepet. Beskyldningene kommer midt i det som har vært et tøft år for Hillsong. I april gikk en pastor i New Jersey av som følge av en upassende melding i sosiale medier. Den samme måneden ble kirken i Dallas lagt ned. Dersom politiet får det som de ønsker risikerer Brian Houston opptil fem år i fengsel. YouTube profilen iThink Biblically går her gjennom utviklingen i saken og anslår at Brian Houston risikerer maksimalt fem års fengse da det er snakk om at han skal ha dekket over flere overgrep begått mot den mindreårige gutten. YouTube profilen sier også hva slags konsekvenser dette bør få for ham som pastor og eldste i den verdensomspennende religiøse bevegelsen.

6 tanker om “Hillsong grunnlegger Brian Houston risikerer opptil fem års fengsel for å ha dekket over sin fars pedofile handlinger

  • Det nye i saken er at Brian Houston kan risikerer fem års fengsel.
   Ellers er saken ikke ny.
   Hillsong har lenge fått kritkk på grunn av dette.

  • Det som skjer nå forteller om en fullstendig fordervet menneskeslekt.
   Når mennesker først har valgt den onde vei, finnes det knapt grenser de forholder seg til.
   Det minner om det leger holdt på med i nazi-Tyskland og er rystende. Men siden aborterte fostre ikke blir ansett som mennesker av vår tids befolkning så vil det ikke bli noe anskrik.

 1. I skriften står det at barn ikke skal straffes for foreldrenes synder
  2.kongebok 14.6

Det er stengt for kommentarer.