Frykter storkrig i Midtøsten dersom Kamala Harris og Joe Biden tar over og gjenopptar atomavtalen med Iran

Netanyahu forbereder seg på en tid etter Trump og var i helgen i hemmelig møte med den saudi-arabiske kronprinsen for å drøfte tiltak og en felles policy overfor Joe Biden og trusselen fra Iran

En eventuell Joe Biden og Kamala Harris administrasjon kan komme til å utløse en storkrig i Midtøsten. Som kjent trakk Donald Trump USA ut av Obamas atomavtale med Iran, og dette skapte jubel både i Jerusalem og Riyadh som anser Iran som den største utfordrer og fiende. Det faktum at Joe Biden og Kamala Harris kan se ut til å komme til makten gjør at nye allianser dukker opp i Midtøsten. Denne gang mellom Israel og Saudi-Arabia som begge anser et atomutrustet Iran som en eksistensiell trussel for hele regionen. Både i Jerusalem og Riyadh legges det nå planer for hvordan man skal håndtere trusselen fra Iran -med en amerikansk administrasjon som primært søker å styrke Israel og Saudia Arabias dødeligste fiende med friske penger. I helgen var den israelske statsministeren på lynvisitt for samtaler med den Saudi-arabiske kronprinsen.

En sterk Kamala Harris administrasjon med en aldersvekket Joe Biden kan bli en utfordring for både Israel og Saudi-Arabia.

Regjeringen i Saudi-Arabia avviser at dette møtet fant sted selv om de fleste etterretningskilder forteller om et vellykket møte mellom den israelske statsministeren, USAs avtroppende utenriksminister Mike Pompeo og den saudi-arabiske kronprinsen. For både Israel og Saudi-Arabia vil et regimeskifte i Washington få alvorlige følger og man frykter at Joe Biden og Kamala Harris vil føre en politikk som vil styrke Iran og gjøre Teheran i stand til å utvikle atomvåpen. Dersom Kamala Harris og Joe Biden ender opp med å gjenoppta Hussein Obamas atomavtale med Iran frykter både Saudi-Arabia og Jerusalem at det vil skape en ny og farlig situasjon i regionen. Både Israel og Saudi-Arabia vil komme til å legge et sterkt politisk press på Biden administrasjonen for å ikke gjenoppta den gamle atomavtalen med Iran -og dersom Biden likevel velger å følge i Obamas fotspor skal man ikke se bort i fra at Israel i samarbeid med Saudi Arabia vil foreta et militært angrep for å ta ut Irans kapasitet til å utvikle atomvåpen. Dersom det skulle skje, kan frukten av en Harris/Biden adminstrasjon ble en ny storkrig i Midtøsten.

3 tanker om “Frykter storkrig i Midtøsten dersom Kamala Harris og Joe Biden tar over og gjenopptar atomavtalen med Iran

 1. Det er vel bare trump-hatere som tror på en “Biden-administrasjon”. Han husker jo ikke hvor han selv er engang. Antagelig langt mindre hvor Iran ligger. Hvem som vil stå bak en “Harris-administrasjon er ikke godt å si. Selv har hun vel ingen erfaring i det hele tatt.

  Iran er som et synkende skip. Hvis Harris letter på betingelsene vil de kanskje tenke at en bedre økonomi vil kunne øke sjansen for å vinne en krig i fremtiden.

  Men ingen ting vil nok skje før faren for borgerkrig i USA er over. For hvis USA destabiliseres vil diktaturer over hele verden gripe sjansen og gjøre ting til har hatt lyst til lenge. Kina, Tyrkia, Russland, Pakistan og mange andre står klare i tillegg til Iran. Det vil lett kunne bli en slik kjedereaksjon som man så ved utbruddet av 1. VK.

  En ny verdenskrig vil være over på ganske kort tid. Årsaken er for det første fly og raketter med stor ødeleggelseskraft. For det andre vil konsekvensene i tett befolkede områder bli katastrofale når samfunnet stenges ned. Når strøm, vann, avløp, varetransport, kommunikasjon osv stopper opp vil det antagelig bli anarki, plyndring og kaos. Ingen vet hvordan det vil bli i ettertid. Mange har ment at antikrist vil stå frem etter en slik krig og at verden vil se helt andeledes ut da. Det samme sier de vel i Iran bare med motsatt fortegn. De venter på den tolvte imam som skal stå frem i kaoset.

  Jo verre situasjonen blir jo mer sannsynlig er det at “saltet” har mister stadig mer av sin kraft. Jeg frykter at det er med veldig mange i dag som det var med Samson. Han visste ikke at Herren hadde forlatt ham. Og som filisterene stakk ut øynene hans har mange i dag blitt blindet av mediene slik at de ikke ser de åndelige sammenhengene.

  • Tåpelig kommentar. Biden fremstår meget oppegående, og Harris har en helt annen og bedre bakgrunn enn Trump. Jurist, anerkjent statsadvokat og senator. Trump jukset seg til en middelmådig eksamen, og forøvrig har han Livets Harde Skole, slik som hans kjernevelgere.

   2
   4
 2. Det er kjent at det har vært russiske ingeniører – eksperter på kjernekraft – i Iran i mange år. Videre har Iran anriket uran langt over den grensen som har vært tillatt ihht. inngåtte avtaler.
  Således er det trolig at dette landet snart har en atombombe klar. De har langtrekkende missil som når helt til Sør-Sverige. Israel har tidligere bombet atom-fasiliteter i Iran. Men det er så langt fra Israel til Iran at jagerflyene må få drivstoff – påfylling fra tankfly. De nye F- 35 jagerflyene har liten tankkapasitet – men har vært meget effektive under angrep på iranske baser i Syria. Disse flyene er ” stelth ” – de vises ikke på radar. Tankflyene koster hver 1 milliard kroner. Norge trenger minst to slike fly – men har så langt ikke funnet penger til denne investeringen.

Det er stengt for kommentarer.