Covid-19 galskapen med restriksjoner i ytterligere tre uker -mot ingen normal jul

Kanskje blir det jul i år også, men neppe en tradisjonell jul med store familie-sammenkomster og julegøy på bedehus. Religiøse julemesser med basar og årer og kake er i år avlyst, og det samme er juletrefester på bedehuset. Imidlertid får vi også i år lov til å kjøpe gaver, kjøpe juleglitter og kaste bort store summer på et etegilde vi nordmenn i gode gamle dager omtalte som et skikkelig juleblot. I den nye normalen bør kanskje juletreet også byttes ut med en rund grå ball som barna kan pynte med røde dotter slik at det ligner på bildet av Corona-viruset vil alle har sett tusener av ganger.

Det vi virkelig kan feire er at nedstengninger og restriksjoner og tidlig stengetid for serving av alkohol gjør at det vil bli betydelig mindre fyllebråk i våre byer. Politiet som tidligere bruke netter og helger på å pågripe overstadig berusede personer, er nå opptatt som Covid-19 politi -reiser rundt å stopper private fester og bøtelegger folk fordi de er samlet mer enn 10 personer. Hvor lenge den nye normalen vil fortsette, er usikkert, men det er grunn til å forvente både en tredje og fjerde bølge -og selvfølgelig vil viruset ut på nyåret mutere seg slik at den frelsende vaksinen likevel ikke hjelper. En annen løsning er å slippe løs Covid-21 slik at den “nye normalen” forblir “normalen” både i 2021, 2022, 2023 og 2024. En lang, kald og mørk vinter ligger foran. Hvor lenge kirker, bedehus og forsamlingslokaler må holde møter og gudstjenester for en ekstra liten hjord, vites ikke. Kanskje vi må vente til den frelsende vaksinen, 1-2 og 3 er klar. I følge de offentlige tall er 534 nordmenn blitt smittet av viruset de siste 24 timer.

5 tanker om “Covid-19 galskapen med restriksjoner i ytterligere tre uker -mot ingen normal jul

 1. Kanskje opplever vi en vinter, kanskje ikke. Uansett blir den fin fordi Jesus er med. Og på Søkelys finner vi mye bra. Men først og fremst i Bibelen.

  Erna &Co må bare styre på, jeg bryr meg ikke, verden har gått av hengslene.
  Be, les Bibelen og fortell om Jesus, som er det ENESTE redning. Og i følge Bibelen så nærmer opprykkelsen seg. Vi kan bare glede oss.

  900 dør årlig av influensa, jeg googlet litt og fant ikke hvor mange færre enn det etter coronan kom. Kanskje er det kun 100, kanskje 400 elller 50? Samme det. Tror ikke det dør flere nå enn normalt i Norge.

  Fra alder 0-50 år er det kun 8 (!!!) døde av Corona (om det virkelig var Corona stoler jeg heller ikke på) Alder 50-60 år er det også kun 8. (Hjelp! En pandemi! Vi må stenge ned!!) Det er litt flere i alder 60-70 men om sannheten var Corona vet ikke jeg. Sannheten kommer ikke frem. Hvis de ikke fikk Corona så hadde de kanskje dødd av vanlig influensa. Eller f.eks hjerteproblem p.g.a fedme.

  Synes VG kan skrive om alle som takler coronaen så fint. og ikke har symtomer. Og alle som ikke dør lenger av vanlig influensa. Pingleavis…

  • Corona og Covid-19 har omgjort oss til et knuget folk. Menigheter som slipper inn maks 50 og så låser døra for nr 51.
   Sånn er det her nede i enkelte menigheter.
   Jeg tenker med grøss på hva den ufrelste nr 51 som kommer til menigheten for å søke Herren og finner døra stengt fordi de 50 hellige allerede sitter spredt rundt i salen.
   Når det gjelder Corona og dødelighet må vi selvfølgelig ta hensyn til de eldre og utsatte. Noe kongeriket ser ut til å mislykkes med.
   Jeg tror jeg i år bytter ut juletreet med en ballong, farger den grå, limer på dotter med mørkerøde servietter, og vips har jeg et Corona-tre. Kan legge gavene under Covid-19 ballongen.
   Når “frelsen” er kommet i form av vaksinen, popper det nok opp et mutert utgave som skal holde oss i jerngrep i 2021 også.
   Kanhende vi får en pause -men før eller siden slippes nok et farlig virus løs over oss og sender oss i “husarrest” eller karantene.
   Ulydig sivlilhet nærmer seg…

  • Det blir litt trist med “coronajuletre” 🙂 Det var en god ide. Men prøv heller en liten furu, det er vakkert. Minimalt med pynt. Eller et minijuletre. Så blir det litt jul i år også. Lager du en coronaballong kan heller ordføreren få den av deg -til å pynte i rådhuset. Dagen hans handler nok mye om corona. Jeg føler faktisk med dem i alt strevet med coronaen… De kan da ikke få gjort så mye annet, eller…

   Den nummer 51 du nevnte håper jeg blir sett. Kanskje nr 50, en dørvakt, bør alltid være klar til å gå ut hvis 51 dukker opp…
   Jeg synes det er sykt med denne stengingen i menigheter. På kafeer og kjøpesentre er det mye tettere med folk. Og å bestemme i mitt hjem er helt på trynet. Erna bestemmer for mye. Det gjorde Gro også. Det holder nå. Tror jeg må skrive et postkort til Erna… Alle i Norge har visst blitt sauer nå. Hvor er alle tenkende mennesker blitt av, undrer jeg… Føler meg nok litt ensom, kan ikke si høyt meningene mine. Samme det 😉 Kan si det til Jesus og då går det fint. Jeg har lurt på å be til fest på trass her, kjeder meg… Be Kjell og JV og Ture og Bettina osv. Og alle nydelige troll og kranglefanter her inne. De hadde kost seg her hos meg, det vet jeg. Håper jeg treffer dem alle i himmelen. Hvis vi flyr snart så kan dere ikke si at Hannah ikke advarte. Jesus sa: Jeg er veien sannheten og livet INGEN kommer til Faderen uten ved meg. Det vil bli grusomt her nede etter opprykkelsen. Da er tiden kommet for at antikrist står frem. Rapture-dreams har eksplodert, sjekk y.tube. Det blir påstått at redsel for corona og andre ting naturlig gjør at flere drømmer slikt nå. Det er vrøvl. De som drømmer er veldig ofte trygge og rolige. Har ikke noe å si hva jeg mener, egentlig. Bibelen forteller sannheten i Joel og Ap.gj. Drømmer, syn og profetier skulle komme. DERFOR er det her. Og for at antikrist skal kunne tre frem så må menigheten bort. Antikrist finnes nå, og snart håper jeg de her inne som ikke har tatt imot Jesus må vakne. Tenk nett-troll bli forvandlet til tøffe Jesus-følgere! DA starter virkelig livet deres og de kan utrette store ting til ære for Gud. Så kom igjen karer. Love you all. Håper å se dere på fest der oppe.

   Det du sa om å ta hensyn til de eldre og utsatte, Kjell, er jeg enig i. Eller… har jeg ihvertfall vært… Hva med barn og ungdom som lider i hjemmene sine? Jeg tror det kommer en mye verre “bølge” enn noe coronabølge snart, med ødelagte liv og store problemer hos barn og ungdom. Også ang. alle som har gått konkurs. Så HVOR lenge skal vi ta hensyn til kun en gruppe eldre har jeg tenkt… Er det det eneste riktige? Nei, tror jeg.

 2. Du er inne på noe viktig – redaktør Andersen ! Alle setter sin lit til en vaksine som kommer på nyåret. Men – som jeg før har skrevet : Om det er Trengselstiden vi har startet på nå – og den pest som Yeshua har beskrevet : Så vil dette viruset mutere til en annen versjon – og en eller flere vaksiner vil således ikke ha virkning i menneskekroppen.

  • Du skriver om nedstenging av kirker og bedehus – Kjell Andersen.
   Sannelig synes jeg at det er meget tilfredstillende at Dnk sine kirker mer eller mindre blir stengt fremover. Biskopene – med den nye preses i spissen – har gått til både frontal-og flankeangrep på oss som støtter Israel og jødene. – Den som forbanner Israel ; vil selv bli forbannet – leser jeg i Skriften.
   Måtte disse kirkene bli avstengt helt inntil Yeshua pånytt setter sine føtter i Yerusha;laim !

Det er stengt for kommentarer.