Blogger Jan Kåre Christensen blir sagt opp av Unibuss etter bråk om kristenradio -mister jobben fra 1 mai 2021

Blogger og bussjåfør Jan Kåre Christensen er blitt oppsagt fra sin stilling som bussjåfør i Unibuss etter en rekke kundeklager som går på bruk av kristen-radio i arbeidstiden. Christensen som mener seg diskriminert og utsatt for forfølgelse fordi han har spilt kristne radioprogram på bussen han kjører, mottok i dag oppsigelsesbrevet. I brevet bloggeren mottok ble det vist til drøftelsesmøte den 6 november og konklusjonen er klar: “Du sies med dette opp fra din stilling som bussjåfør i Unibuss med siste arbeidsdag 30/4-21. Dermed har denne saken gått som mange fryktet, nemlig at kristen-radio i kombinasjon med kundeklager og bråk i media, har ført til at Christensen nå står uten arbeid. I en epost skriver Christensen at han som forventet ble oppsagt for å spille kristenradio

Hva Christensen gjør videre er foreløpig et åpent spørsmål, og oppsigelsen kan bli prøvd for arbeidsretten som da må ta stilling til om oppsigelsen er saklig eller usaklig. Det har eksistert delte meninger på om kundeklagene skyldes valg av kristne radioprogram og en av tjenestepåtalene Christensen fikk ble begrunnet utelukkende fordi han hørte på andakt/misjonering. De andre klagene har dels gått på volum og dels på innhold. Det er personalsjef Per Kristian Bing som har underskrevet oppsigelesen som Christensen har fått. I en epost skriver Christensen at han vil snakke med sin advokat før han eventuelt avgjør om han vil klage oppsigelsen inn for arbeidsretten. I så fall må retten ta stilling til om dette er en usaklig oppsigelse.

12 tanker om “Blogger Jan Kåre Christensen blir sagt opp av Unibuss etter bråk om kristenradio -mister jobben fra 1 mai 2021

 1. Er ikke spesielt enig med Christensen når han skriver mot folk.
  Men å miste jobben fordi man hører på andakter på radioen i en buss hører hjemme i Kina eller Nord-Korea.
  Det samme mørket som rådet over USA under Obama har senket seg over det islamistisk-vennlige Norge.
  Kristne bør støtte Christensen i denne saken.
  Er uhørt at man blir oppsagt for å spille radio.
  Jeg har mange ganger sittet på en buss og måtte tåle litt lyd uten at jeg lager bråk eller klager på bussjåføren.
  Ta det til arbeidsretten!

  14
  2
  • Jeg er ikke enig med deg Bjørn.
   Å høre på kristne programmer i arbeidstiden med bussen full av folk er heller ikke greit.
   Dessuten har broder Christensen skrevet så mye stygt om sin arbeidsgiver og personalsjef Bing, at bare dette burde vært oppsigelsesgrunn nok.
   Christensen er alltid i konflinkt med noen.
   Både naboer, arbeidsgiver, plan og bygg og ikke minst bråket med Pastor Torp……..
   Han vil ikke ta imot råd fra andre her på Søkelys.. Han gjør akkurat slik han selv vil.
   Hvorfor ikke skru av hele radioen på bussen så hadde du aldri blitt oppsagt.
   Ps. Du er sikkert flink å kjøre buss, tviler ikke på det.

   3
   1
 2. Oppsagt pga løgn fra passasjerer som hater kristne. Beskyldt for noe han ikke har gjort.

  Hadde han vært muslim, og spilt søpla fra islamsk søppelradio, eller tatt unødvendig lange pauser på bønneteppe, hadde inger turt å si noe.

  8
  1
  • Hadde ikke skjedd om Christensen tilhørte den priviligerte religion i Norge. For da hadde man trukket inn rasisme kortet, islamkortet mm.
   Christensen er bare en nordmann/danske som lytter til ukorrekte radiostasjoner og da er det oppsigelse.
   Dette er nok en form for reaksjonsmønster kristne må regne med fremover i et avkristnes Norge.

   7
   2
 3. Det er noe jeg umiddelbart reagerer på, og det er at det blir gitt en oppsigelse. Trodde en avskjedigelse var mer korrekt. En lang oppsigelsestid er også svært uvanlig. Her ville man trodd av avskjedigelse med øyeblikkelig fratredelse ville vært korrekt?

  • Det finnes regler for dette:
   Oppsigelsesfrister
   Prøvetiden: 14 dgr. (fra oppsigelsen fant sted)
   De første 5 år: 1 mnd.
   Etter 5 år: 2 mndr.
   Etter 10 år: 3 mndr.
   Etter 10 år og fylte 50 år: 4 mndr.
   Etter 10 år og fylte 55 år: 5 mndr.
   Etter 10 år og fylte 60 år: 6 mndr.

   Etter prøvetiden løper oppsigelsesfristen fra og med første dag i måneden etter at oppsigelsen fant sted, d.v.s. kom frem til arbeidstaker.

   Jeg har brevet fra Unibuss og det brukes ordet oppsigelse. Avskjedigelser brukes som regel når noen må gå på dagen (eksempelvis på grunn av tyveri) I dette tilfellet gjelder oppsigelse og da skal man kunne stå i stillingen en viss tid etter oppsigelsesdatoen, alt etter hvor lenge man har vært ansatt og alder.

   Du sies med dette opp fra din stilling som bussjåfør i Unibuss med siste dag 30/4-21.
   Christensen kan prøve oppsigelsen i arbeidsretten.
   Jeg mailet med ham og han ville snakke med sin advokat før han bestemmer seg for hva han skal gjøre.
   Rent prinsippielt kunne jeg ha håpet at han tar oppsigelsen til arbeidsretten, men det er et styr og jeg kan jo skjønne dersom han ikke orker.
   Å ligge i slike konflikter med etater, arbeidsgivere, advokater må tære på mentalt.

 4. Jan Kåre Christensens kamp mot arbeidsgiver, mange ulike offentlige etater, naboer, andre kristne og hvem vet hva eller hvem han ligger eller har ligget i konflikt med, er et tv-program verdig. Hans kamper er av en så oppsiktsvekkende mengde og omfang at det er av almen interesse. Et tips i så henseende; Jan Åge Torps portrettserie ved navn “Hovedstaden”, som går mandager på Visjon Norge, er etter mitt syn det perfekte redskap til å belyse saken og å få ut budskapet. Og etter hva jeg forstår er de to gutta gode busser (unnskyld uttrykket).

  6
  1
 5. Det er patetisk av Kjell Andersen at han snakker om avkristning og omtaler dette som en sak for kristne. Han regner seg selv visstnok som kristen. Noe som er frekt og helt uten hjemmel i guds ord.

  Kjell Andersen har gjennom Søkelys løyet hver eneste dag om Trump og amerika. Han er tatt i løgn, men det bare preller av og han fortsetter i samme tralten med å lyve.
  Guds ord er noe han ikke følger og hans løgner er dødssynder.

  Måtte Kjell Andersen en dag bli kjent med guds ord og omvende seg fra sine dødssynder.

  6
  9
  • Men du tar ikke DINE EGNE dødssynder synder særlig alvorlig. Du er veldig hyklersk.

   3
   1
  • Bernt klarer alltid å klyve opp av sin mørke avkrok for å spytte ut eder og galle. Bernt har ingen rett til å vise til Guds Ord. Dette fordi Bernt har forkastet Frelseren og avviser Guds Ord.
   Jan Kåre Christensen er i motsetning til Bernt en som tror på Guds Ord. Bernt opererer som et verdens barn, dette fordi han ikke er en kristen. En kristen tror Guds Ord, respekterer Guds bud. Lever i Guds Ord. Bernt lever i mørke avkroker. Løgnens far er hans Herre, og derfor gjør han sin fars gjerninger.
   I Bibelen står det at “det som er født av kjød, er kjød. Et kjødelig menneske kan ofte gjemme seg bak religiøse fraser, men ånden i et kjødelig menneske avslører alltid hvem som er det menneskets herre. Guds Ord vil alltid vise hvem som er av født av Gud og hvem som ikke er født av Gud.
   Jesus sa det slik: Mange er kalt, men få er utvalgt.
   Og som Guds barn kan vi gjenkjenne mørkets fyrste der han stikker hodet frem. Bernt burde gå stille i dørene og søke Herren om frelse og utfrielse.
   1 Pet 4,18 Og blir den rettferdige vanskelig frelst, hvor skal det da bli av den ugudelige og synderen?
   Dette er et spørsmål Bernt må ta til seg og besvare innfor den Hellige Gud. Så langt har Bernt ikke vist annet enn hat og forakt mot Herren og Hans folk.
   Vil anbefale Bernt å søke hjelp hos noen som opererer i Åndens gaver. Selv herdede syndere finner omvendelse og hjelp.
   De eneste det ikke er håp for er de forherdede sjeler.
   Nå vet jeg ikke om Bernt er forherdet ennå, men hans ord, anklager og galle burde fortelle alle som har åndelig åpenbaring at forherdelse og synd mot Den Hellige Ånd gjerne går hånd i hånd.

   4
   1
 6. Enig. Jeg vet at det er mennesker som hater Christensen så mye at de vil han alt vondt. Det er nok de som står bak dette. Men det kommer en dag, da vil angre på at de var årsak til at han mistet jobben. Hvem vet om ikke de SELV kommer til å oppleve det samme?

  4
  1

Det er stengt for kommentarer.