Fra verdidebatt: Hvor lang tid har Norge igjen? Prøver Gud å si noe?

Profeti: “Hvor lang tid har Norge igjen? Det er noen dager siden jeg publiserte Artikkelen russland3«Norges Siste Sjanse Akkurat NÅ», på Dagens Debatt-sider. Der skrev jeg at vi kanskje bare hadde noen få dager på oss til å redde Norge, og at løsningen/redningen, kunne være å starte endetidens vekkelse.  Jeg skrev at jeg hadde 5 drømmer om Russlands invasjon av Norge, og at de ville angripe Norge langs kysten, med raketter fra båter, med jagerfly, og med tankser og biler som blir sluppet av fra båter,” skriver Eliakim Lysø i et innlegg postet på verdidebatt. Innlegget går inn i den debatt vi har hatt her om en mulig russisk invasjon av Norge og derfor gjengis det i sin helhet (foto: Illustrasjon)

Jeg skrev at en vakker dag mens Russland «øver», kan det være et skalkeskjul for en russland-sender-tre-divisjoneroverraskelses-invasjon. Jeg sa vi hadde dårlig tid, fordi det var den nøden jeg følte i Ånden i samsvar med drømmen jeg fikk noen dager tidligere, og at invasjonen kunne komme innen noen få dager, eller innen Oktober måned var over. Jeg skrev at om vi venter bare noen få dager for lenge kan slaget være tapt, og at vi må handle i dag, ikke i morgen. Jeg skrev at Skandinavia, Nato, USA, Europa, straks burde iverksette FULL krigsberedskap for å muligens avskrekke Russland. Deretter ga jeg retningslinjer som menigheter og kristne bør følge for å starte vekkelse, og for å muligens hindre angrepet fra å skje. Jeg sa at om bare 1 person, 1 menighet eller 1 gruppe velger å følge retningslinjene, kan det være nok til å hindre angrepet mot Norge.

Jeg aner ikke om det er noen som i det hele tatt har tatt budskapet på alvor, men dette er utviklingen etter at artikkelen ble publisert:

Artikkelen ble publisert på fredag.

Lørdag gikk,

Søndag gikk,

Mandag kom….

Meldinger dukket opp på nettet om en Russisk marineflåte som hadde forlatt Russland og skulle nedover mot Midtøsten, og de skulle passere Norge på veien nedover. Marineflåten besto av 8 av de største og mest moderne krigskipene til Russland, inkludert deres største hangar-skip, proppfull av våpen, jagerfly, og trolig tankser og soldater innabords. Min første tanke var, nå kommer de. Snart er det slutt. Jeg henga meg til bønn. Husk at jeg forventet at dette kom til å skje i Oktober, og fryktet fra før av at vi bare var dager unna.

Tirsdag kom…

Nyheter melder at den Russiske flåten har stanset utenfor kysten av Sogn og Fjordane, og de har gitt beskjed til Norge at de vil ha øvelse i 3 dager fra og med onsdag morgen kl 7, og øvelsen vil innebære bruk av jagerfly.

Jeg tenkte; Nå er vi ferdig, innen 3 døgn får vi Russland på besøk. De vil angripe om natten slik den siste drømmen jeg hadde i begynnelsen av Oktober viste, mens Norge er i den tro at Russland kun øver. Øvelsen vil være et skalkeskjul, og angrepet vil komme som et sjokk og en overraskelse. De vil slakte alle de kommer over, og det blir et rent blod-bad.

Jeg tenkte, er det ingen som fatter alvoret? Jeg har nettop skrevet en artikkel om dette, er det ingen som vil våkne? Men de kristne i Norge virker nesten å være i koma, uansett hvor mye man prøver å vekke dem våkner de ikke. Kanskje DagensDebatt er feil sted å publisere viktige budskap til befolkningen? Den var jo den eneste artikkelen som ikke ble linket til fra forsiden til Dagen. Dagen-redaksjonen tok kanskje ikke budskapet på alvor. Og dermed nådde den nok et fåtall av lesere.

Jeg tenkte, hvis ingen andre vil starte vekkelsen, får jeg gjøre det selv. Hva spiller det for rolle, om noe få dager kan vi alle være døde. Det var tirsdag ettermiddag.

Jeg tok på meg jakka og gikk ut i gata. Jeg ropte ut mitt budskap til alle mine naboer som ville høre. Og jeg ropte til Gud at Han skulle spare Norge, og hindre ulykken. Jeg fortalte mine naboer at de måtte vende om fra synd og ta imot Jesus som Herre, og jeg fortalte om den nært forestående faren for invasjon av Russiske styrker.

Jeg er vant til å rope ut Herrens budskap, så det var ikke veldig pinlig, bare litt uvant.

Jeg la meg for å sove.

Onsdag kom,

Russiske styrker skulle begynne sin øvelse kl 07.

Men kl 12 kommer meldingen om at Russiske styrker har avbrutt øvelsen, og begynt på veien videre mot midtøsten.

Lettelsens sukk farte gjennom meg. Jeg lo litt og takket Herren for Hans godhet.

Jeg tenkte Herren hørte min bønn. Herren så at jeg ydmyket meg. Han lot Russerne dra videre.

Men er jeg ferdig da? Slipper jeg av kroken? Nei.

Det var jo nettopp derfor Herren lot Russerne dra videre, fordi jeg ropte til Gud og sa:

GUUD! Jeg skal gjøre det! Bare spar Norge! Jeg vil starte vekkelsen!

Og sannelig, Russerne avbrøt øvelsen. Øvelsen jeg dypt fryktet ville være skalkeskjulet for en invasjon av Norge.

Herren er GOD! Herren er NÅDIG!

Men……betyr det at faren er over?

NEI. Det betyr ikke det folkens. Det betyr at faren kan ha blitt utsatt! Noen dager? Noen uker? Noen måneder? Russland avbrøt øvelsen og dro riktignok videre, for denne gang. Men de skal opp igjen samme vei. Følg godt med neste gang Russland samler hærer utenfor norskekysten for å «øve». Da er det fare på ferde!

For her er hva Herren sier:

Si til dette folket, disse som har ørene sine tettet igjen med mose så de ikke kan høre, og som har øynene klistret igjen så de ikke kan se.

Si til dem, at dersom de ikke hører på Herrens ord, og vender om og lyder Herrens lov, som går ut av Han tjeneres munn, da skal Herren la hele den ulykken som er talt over dette stedet sannelig ramme dem alle sammen. Uten forvarsel vil sverdet komme og rive dem alle bort. Stor og liten, gammel og ung. Prest og profet, lam og hyrde.

For Herren vil plystre på kongerikene i nord, og de vil komme nedover med en hærskare av folk, med hester, ryttere og mange vogner. Den dagen blir alle ansikter røde. Det blir en slakte-dag for Herren. Herren skal utrydde mange folkeslag, og fjellene skal gå i oppløsning på grunn av alt blodet.

Den dagen er ikke bare en dom over folket, men det er en dom over hyrdene for Guds flokk.

Den dagen vil hyrdene rope, men det er ingen til å utfri.

Dette kommer pga hyrdenes synd. Fordi hyrdene var dårer og ikke hørte Herrens ord.

De tenkte på seg selv, og tok penger fra fattige.

Men den syke forbandt de ikke, og den svake støttet de ikke, men med sine horn stanget de dem ut av sine menigheter. De bygde menigheter for seg selv, og ikke for Herren.

Hør hyrdenes røst, det er et rop om nåde.

Men på Dommens Dag skal nåden flykte fra dem.

Sannelig, om du ikke tror at Russlands invasjon blir selveste Dommens Dag, må du tro om igjen.

Det blir endetidens store DOM over mange nasjoner.

Når sverdet har tatt deg bort, kommer du rett inn i Dommens stue.

Der er veggene i menigheten blitt skremmende, mørke og trykkende.

Lava strømmer ut langs kantene og Guds Ord blir en ild som brenner gjennom gulvet.

Nådens tid er i dag.

Ikke i morgen.

Men de kristne i Norge er lunkne. De liker å sove, samtidig som de drømmer om opprykkelsen som de tror skal komme å rykke dem opp i skyene like før Dommens Dag kommer.

De tror at de kan sove seg til himmelen, og våkne opp på togets siste endestasjon.

Overraskelse: Det blir ingen opprykkelse før Dommens Dag. Dommens Dag kommer med sverd, og selv kan de ikke unnslippe.

Det er få som virkelig fatter hva vi står foran akkurat nå, som folk, som nasjon, som menneskehet.

Det er DOMMENS Dag! Den som brenner med ild. Den store og skremmende. Den grusomme. Den fryktinngytende.

Men folk vil ikke miste det trygge. Folk henger fast på det gamle trygge livet, som om det skal vare evig. De vil ikke miste sitt liv for å vinne det, selv om Herren advarer at de som ikke mister sitt liv, skal miste det. Men det trygge de stolte på blir en snare for deres føtter.

De kan ikke fatte og begripe at Herrren en dag kan finne på å si til dem; Vekk fra meg, jeg kjenner deg ikke.

Men det står svart på hvitt. Herren vil si det, til mange. Det blir en bitter dag med gråt og tenners gnissel.

Dette vil komme over deg som er kristen, dersom du ikke vender om til Herren, og søker HANS vilje for ditt liv, legger fra deg ditt eget, og gjør deg klar til vekkelsens time, da jomfruene skal våkne og løpe Herren i møte med hel eller halv-full oljelampe. Men har du tid å skaffe mer olje nå? Det får du virkelig ikke håpe, for den som ikke har nok olje blir stående utenfor å banke.

Vil du bli fri, må du frigjøre deg fra alt som hindrer deg i å følge Herrens kall for ditt liv. For når kallet kommer, vil du ikke være den som sier: Jeg kan ikke komme, jeg har et hus å bygge. Eller, jeg har nettopp kjøpt en okse jeg må ta vare på. Eller, jeg skal på seminar.

Den dagen vil komme da Herren kaller på sitt folk til å komme Han i møte, men de vil takke nei til fordel for sitt hus eller sin okse.

Tro meg.

Det står skrevet i Skriften.

Den dagen vil det vise seg hvem som tilhører Herren, for sauene hører hyrdens røst.

Da skal Herrens Hus fylles av fattige, blinde, vanføre, hjemløse. Og de skal sitte til bords med Herren og spise fete retter.

Men ingen av de som var kalt, skal få komme inn, for de valgte sitt hus og sin okse i stedet for å følge Herrens kall.

Søk Herren i dag, ikke i morgen. Forlat den menigheten som ikke vil følge vekkelsens retningslinjer, for selv blir den dratt ned i fortapelsen, og deg drar den med i dragsuget.

La de andre, den store hopen, gå sin egen vei, den brede, den store, den lette, den trygge, den bekymringsfrie, den forfølgelses-frie, den som leder til fortapelsen, for mange er de som går på den, og mange er de som skal gå fortapt.

Men du, om du hører Herrens røst i dag, da forherd ikke ditt hjerte.

I dag er frelsens dag, ikke i morgen.

Dommen er utsatt. Vi har fått litt mer tid til å redde Norge, men tiden er kort.

Det er opp til hver enkelt som leser denne advarselen. Ansvaret ligger på deg.

En enkelt persons handlinger kan redde et folkeslag, eller bringe dom.

Spørsmålet jeg stiller til slutt er;

Hvor lang tid har Norge igjen?

Innlegget er skrevet av Eliakim Lysø og opprinnelig publisert på Verdidebatt og gjengitt med tillatelse fra forfatter.

30 tanker om “Fra verdidebatt: Hvor lang tid har Norge igjen? Prøver Gud å si noe?

 1. Et meget alvorlig budskap og Lysø er ikke den første som har profetert at Russland vil angripe Norge. Vi kristne må be for folk og land.

 2. Det er to utganger etter dette livet: evig himmel eller evig fortapelse!
  Den som er renset i lammets blod og tror på Jesus Kristus som Herre og Frelser er trygg!
  Vi kommer til himmel og salighet kun på grunn av det Jesus Kristus har gjort! Bli i Hans Ord og ta din tilflukt til Ham! Vokt deg for alt som tar fokuset ditt bort fra Herren Jesus Kristus! Ha blikket på Ham og bli i Hans Ord! Jesus Kristus kommer meget snart igjen!

  • Vi lever i en veldig alvorlig tid! Så viktig at vi er åndelige våkne i den tid! Da er det så viktig at vi har blikket på vår Herre Jesus Kristus og bli i evengeliet!

 3. Matt 24: 4 Jesus tok til orde og sa: «Pass på at ikke noen fører dere vill! 5 For mange skal komme i mitt navn og si: ‘Jeg er Messias!’ Og de skal villede mange. 6 Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet. 7 Folk skal reise seg mot folk og rike mot rike, og det skal være hungersnød og jordskjelv mange steder. 8 Men alt dette er bare begynnelsen på fødselsriene.

 4. En meningsløs historie av Lysø. Den føyer seg inn i andre historier av “profetier.” Disse historiene har vel vært kjent i over 100 år nå, og har gang på gang dukket opp. Nå er det altså mr. Lysø som har ved sin bønn og rop i gatene der han bor, fått russerne til IKKE å angripe Norge.

  Neida, dette er tåkeprat for å skjule den virkelige faren i Norge. Muslimene. Men det har jeg skrevet om før…Godt at Trump kommer til å bli president i USA, jeg kan nesten ikke vente…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • At Myhren er vantro er jo ikke noe nytt. Det ser vi av hans nettside og ubibelske teologi. De vantro vil spotte og si tåkeprat.
   Muslimene er ikke den dom Gud sender over vår nasjon.
   Muslimene er de fremmede vi tar i mot eller ikke tar i mot.
   Profetien fra 1968 var sann og god, men den gamle så ikke alt.
   Hun så tredje verdenskrig, men ikke den russiske invasjon av Norge.
   Det vil ikke bety noe om Trump blir president eller ikke.
   Det eneste som betyr noe er om folk vil vende om og søke Jesus igjen. Det er kun Jesus som er løsningen for Amerika.

  • La oss si det slik. Vi som tror på Jesus frykter verken Putin eller noe annet. Vi frykter kun Gud. Vi bør tenke sindige tanker i denne tid. Stå fast i troen på Kristus og så får det skje som skal skje. Det er spesielt at såpass mange nå kan fortelle lignende historier. Vi skal være avventende, men ikke idioter og vite at Gud uansett har full kontroll på alle ting.

 5. Offff.. Unskyld meg – men jeg er så inderlig trøtt på:
  1: JEG skal starte vekkelsen!! DU????? Hva innbiller DU deg ??
  Jeg ditt og JEG datt overalt.. Hvor ble der av ” DEN Hellige Ånd og vi”???
  2. Jeg vil ikke høre mer om DOM DOM DOMMMM OG DOM IGJEN OG IGJEN!
  Hvor ble det av NÅDEN???? Jesus sa “Jeg dømmer INGEN, men mine ord skal dømme på DEN YTTERSTE DAGEN! Det er IKKE den ytterste dagen nå!
  Videre: Så lenge vi lever i NT’s tid med LYSET og NÅDEN., så er derfor saken slik: Når Gud som er LYS er uønsket ii både samfunn og eget hus så er det VI selv og ikke vår Herre som har slått av lyset!!!!
  3. For øvrig så vil jeg minne om at dommen skal BEGYNNE med Guds hus !
  DET venter JEG på!!
  Og fakta er at den veien menigheten går – går også landet!!
  Derfor er det VÅR EGEN feil og vår egen skyld om vi får noen russere på besøk!
  Så slutt å gjøre deg (med flere) interessante med å mase om DOM!
  Dette heter i Bibelen å være SJELISK. Punktum.

  • Veldig interessant budskap og det undrer meg at stadig flere ser ut til å få repetert det gamle budskapet fra 1907. Folk vil ikke høre lenger på Herren vår Guds røst. Det som ser ut til å kjennetegne sjeliske mennesker er hangen til å gå etter det behagelige.Jeg satt nylig å så på en falsk profet, en profet som har en tanke som betyr at Noah kunne ha stoppet vannflommen dersom han snakket om sola, for det sol folk vil ha, mens regnet fra Herren vil de ikke ta i mot.

   Slik vil det være i de siste dager. Noen folk vil lytte til Den Hellige Ånd, mens andre vil klappe til gode budskap fra folk som lyver fordi Herren ikke har sendt dem.

   Falske profeter får applaus, fordi det å klappe er de ugudelige måte å spotte på. Legg merke til skarene i videoen under, de klapper og spotter slik Den Hellige fordi de ikke vil lytte til Åndens tale og søke Gud med tårer og bønn. Hvor i Bibelen står det at vi skal klappe?
   Klapping er de ugudelige måte å spotte Herren med.
   Budskapet fra Eliakim er budskapet fra Herren Jesus.
   Kun de helliges bønner vil utsette den dom som kommer.
   Men ingen av de som var kalt, skal få komme inn, for de valgte sitt hus og sin okse i stedet for å følge Herrens kall og de samlet seg om de falske profeter som Kunneman som får Guds brud til å sove og spotte Gud: Se selv hvordan det kommer en falsk og uren spådomsånd over Kunneman når han snakker.
   https://www.youtube.com/watch?v=nBHyvOujShA

  • Jeg er det sanne vintre, og min Far er vingårdsmannen. 2Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver den som bærer frukt, renser han, for at den skal bære mer frukt. 3Dere er alt rene på grunn av det ordet som jeg har talt til dere. 4Bli i meg, så blir jeg i dere. Likesom greinen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare når den blir i vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt uten at dere blir i meg. 5Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt. For uten meg kan dere intet gjøre. 6Om noen ikke blir i meg, da kastes han ut som en grein og visner, og de samler dem sammen og kaster dem på ilden, og de brenner. 7Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det. 8I dette er min Far herliggjort at dere bærer mye frukt, og dere skal bli mine disipler. 9Likesom Faderen har elsket meg, så har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet. 10Hvis dere holder fast på mine bud, da blir dere i min kjærlighet, likesom jeg har holdt fast på min Fars bud og blir i hans kjærlighet. 11Dette har jeg talt til dere for at min glede kan være i dere, og deres glede bli fullkommen.
   Dere skal elske hverandre
   12Dette er mitt bud at dere skal elske hverandre, likesom jeg har elsket dere. 13Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for vennene sine. 14Dere er mine venner dersom dere gjør det jeg pålegger dere. 15Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, for tjeneren vet ikke hva hans herre gjør. Men dere har jeg kalt venner, for alt det jeg har hørt av min Far, har jeg kunngjort dere. 16Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere, og bestemt dere til å gå ut og bære frukt. Og deres frukt skal vare, for at Faderen skal gi dere alt det dere ber ham om i mitt navn. 17Dette er mitt bud til dere at dere skal elske hverandre.
   Verden vil hate og forfølge dere
   18Når verden hater dere, da skal dere vite at den har hatet meg før dere. 19Var dere av verden, da ville verden elske sitt eget. Men fordi dere ikke er av verden, men jeg har utvalgt dere av verden, derfor hater verden dere. 20Husk det ordet som jeg sa til dere: En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg, så vil de også forfølge dere. Har de holdt fast på mitt ord, så skal de også holde deres. 21Men alt dette skal de gjøre mot dere for mitt navns skyld, fordi de ikke kjenner ham som har sendt meg. 22Var jeg ikke kommet, og hadde jeg ikke talt til dem, da hadde de ikke synd. Men nå har de ingen unnskyldning for sin synd. 23Den som hater meg, han hater også min Far. 24Hadde jeg ikke gjort slike gjerninger blant dem som ingen annen har gjort, da hadde de ikke synd. Men nå har de sett dem og hater likevel både meg og min Far. 25Men dette er skjedd for at det ordet skal bli oppfylt som er skrevet i deres lov: De hatet meg uten grunn. 26Når talsmannen kommer, han som jeg skal sende dere fra Faderen, sannhetens Ånd som utgår fra Faderen, da skal han vitne om meg. 27Men også dere skal vitne, for dere har vært med meg fra begynnelsen.

   Johannes kap 15

 6. Dette har vært planlagt en stund…
  Daniel 11:29
  Til fastsatt tid skal han igjen dra mot sør, men denne gangen går det ikke som forrige gang.

  Tror neste vers er i ferd med å oppfylles også.
  30 Kitteiske (fra Kypros) skip kommer mot ham, og han mister motet. Han snur om og lar harmen gå ut over den hellige pakten. Så vender han tilbake og lytter til dem som har sviktet den hellige pakten.

  Alle profetiene er i ferd med å oppfylles og oppfylles daglig nå. Det hadde vært fantastisk om Norge igjen ville søke Herren og bli velsignet igjen! Gud har noe spesielt for Norge! Ikke gi opp, men våkn opp, våk og be. Bare uker igjen…

 7. https://www.youtube.com/watch?v=6AvxP5pRWsY

  8 millionar har sett videoen.
  Enno er det nokre få år igjen.

  Er Jesus Gud eller ikkje?

  Dette vart plutseleg eit stort problem for meg.

  Det andre bodet seier ein ikkje skal laga seg noko bilete eller likning av Gud.

  Når Jesus seier i Johannes Op 22:

  “ Jeg er Alfa og Omega, den første og den siste, begynnelsen og enden.”

  ..så kan det berre vera riktig dersom Jesus er den Gud i GT som leia Israel.

  “Hvem har utført og gjort dette?
  Han som fra begynnelsen
  kalte slektene fram.
  Jeg, Herren, er den FØRSTE,
  og jeg er hos de SISTE.
  Jeg er Han.” Esaias 41

  Erkeengelen Mikael er faktisk Jesus.

  “For når befalingen lyder, når ERKEENGELEN roper og Guds basun høres,” 1 Tess

  Daniel 12 seier:

  “På den tiden skal Mikael (Jesus) stå fram,
  den store fyrsten
  som står ved dine landsmenns side.
  Det skal komme en trengselstid”

  Kom over denne artikkelen som vart fekk meg til å vurdera desse tinga.

  http://www.amazingfacts.org/media-library/book/e/85/t/who-is-michael-the-archangel

  Der vert det heile forklara på ein måte som er akseptabel.

  Eddie Chumney forklarar det og.

  https://www.youtube.com/watch?v=GDhKFFHLhZ4

 8. Jeg hørte en profeti fra Victor Clemencos munn i 1990. Han hadde fått to profetier mange år tidligere. Den ene hadde gått i oppfyllelse ett år tidligere. Den andre gjaldt nettopp dette som Lysø også har sett. Hans profeti gikk ut på at Russland skulle komme og ta Nord-Norge.
  I Bibelen står det at i den siste tid,skal unge menn ha syner!
  En ung muslimsk gutt som har bodd hos meg, ble rystet i sitt innerste, da han to år siden fikk to netter på rad et syn om hvordan Russland skulle angripe og overta Nord-Norge. Han tegnet et kart over de deler av landet som han så ble omgjort av Russland. For meg så det ut som det gjaldt hele Nord-Norge ned til Mo i Rana.

  Han fikk også andre syn, men de gjaldt andre deler av verden!

 9. Jeg er det sanne vintre, og min Far er vingårdsmannen. 2Hver grein på meg som ikke bærer frukt, tar han bort. Og hver den som bærer frukt, renser han, for at den skal bære mer frukt. 3Dere er alt rene på grunn av det ordet som jeg har talt til dere. 4Bli i meg, så blir jeg i dere. Likesom greinen ikke kan bære frukt av seg selv, men bare når den blir i vintreet, slik kan heller ikke dere bære frukt uten at dere blir i meg. 5Jeg er vintreet, dere er greinene. Den som blir i meg, og jeg i ham, han bærer mye frukt. For uten meg kan dere intet gjøre. 6Om noen ikke blir i meg, da kastes han ut som en grein og visner, og de samler dem sammen og kaster dem på ilden, og de brenner. 7Dersom dere blir i meg, og mine ord blir i dere, da be om hva dere vil, og dere skal få det. 8I dette er min Far herliggjort at dere bærer mye frukt, og dere skal bli mine disipler. 9Likesom Faderen har elsket meg, så har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet. 10Hvis dere holder fast på mine bud, da blir dere i min kjærlighet, likesom jeg har holdt fast på min Fars bud og blir i hans kjærlighet. 11Dette har jeg talt til dere for at min glede kan være i dere, og deres glede bli fullkommen.
  Dere skal elske hverandre
  12Dette er mitt bud at dere skal elske hverandre, likesom jeg har elsket dere. 13Ingen har større kjærlighet enn denne at han setter sitt liv til for vennene sine. 14Dere er mine venner dersom dere gjør det jeg pålegger dere. 15Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, for tjeneren vet ikke hva hans herre gjør. Men dere har jeg kalt venner, for alt det jeg har hørt av min Far, har jeg kunngjort dere. 16Dere har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt dere, og bestemt dere til å gå ut og bære frukt. Og deres frukt skal vare, for at Faderen skal gi dere alt det dere ber ham om i mitt navn. 17Dette er mitt bud til dere at dere skal elske hverandre.
  Verden vil hate og forfølge dere
  18Når verden hater dere, da skal dere vite at den har hatet meg før dere. 19Var dere av verden, da ville verden elske sitt eget. Men fordi dere ikke er av verden, men jeg har utvalgt dere av verden, derfor hater verden dere. 20Husk det ordet som jeg sa til dere: En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg, så vil de også forfølge dere. Har de holdt fast på mitt ord, så skal de også holde deres. 21Men alt dette skal de gjøre mot dere for mitt navns skyld, fordi de ikke kjenner ham som har sendt meg. 22Var jeg ikke kommet, og hadde jeg ikke talt til dem, da hadde de ikke synd. Men nå har de ingen unnskyldning for sin synd. 23Den som hater meg, han hater også min Far. 24Hadde jeg ikke gjort slike gjerninger blant dem som ingen annen har gjort, da hadde de ikke synd. Men nå har de sett dem og hater likevel både meg og min Far. 25Men dette er skjedd for at det ordet skal bli oppfylt som er skrevet i deres lov: De hatet meg uten grunn. 26Når talsmannen kommer, han som jeg skal sende dere fra Faderen, sannhetens Ånd som utgår fra Faderen, da skal han vitne om meg. 27Men også dere skal vitne, for dere har vært med meg fra begynnelsen.

 10. Ønsker å få fram evangeliet i denne sammenheng.

  For jeg skammer mig ikke over Evangeliet.
  Fra Andaktsbloggen.com/
  2. august 2014.

  ” For jeg skammer meg ikke over evangeliet. Det er en Guds kraft til frelse for hver den som tror, Jøde først og så Greker.” (Rom 1:16)

  Det handler ikke bare om doktrine og læresetninger, men om Guds egen Sønn. Det er kraft til frelse, og det er aktivt i Verden. Det er noe, som griper inn i hverdagen vår, og som stiller oss opp mot Guds speil.

  Evangeliet har med seg noe, vi alle trenger, nemlig rettferdighet for Gud, og det er bare Evangeliet, som har med seg denne rettferdigheten. I alle andre religioner handler det om, at vi må gjøre noe for å fortjene frelse eller utfrielse, og selv om man har oppfylt alt, så kan det fort hende, at man står i usikkerhet likevel.

  Slik har noen det med Kristendommen også. Og det er kanskje ikke så underligt, når Bibelen snakker om, at Guds lov er nedfelt i vår samvittighet, og dersom vi får dårlig samvittighet for noe, så har vi jo gjort galt imot Gud, og det er farlig!

  For å rettferdiggjøre oss selv, så kommer vi fort inn på det, de fleste tror, at så lenge man gjør gode ting, og er mer god enn ond, så fortjener man å bli frelst. Gud elsker gode mennesker, og du er da god, er du ikke?

  Det er ikke det, at det er helt feil. Paulus sier flere ganger, at Gud skal belønne enhver etter sine gjerninger. Alle, som gjør godt, skal få belønning, men problemet er, at det ikke er noen, som er gode, og som gjør godt. Ingen er gode etter Guds standard, og det må jo være Hans standard, vi måler etter, ettersom det er Hans Himmel, det er snakk om å komme til.

  Hele menneskeheten står skyldig fremfor Han. Alle mennesker er skyldige i å ikke elske Gud, slik Han fortjener å bli elsket, og vi behandler ikke vår neste som oss selv. Selv om vi kanskje oppfatter oss selv som gode, så er Guds krav til oss mye høyere, og det med rette.

  Vi er alle fylt av baktanker, hat, misunnelse og andre onde tanker og følelser. Men det er til oss Gud har kommet med sine gode nyheter! Evangeliet har med seg forklaringen på, hvordan du kan ha et rett forhold til Gud.

  Evangeliet er en Guds kraft til frelse!
  Vi er selv ikke i stand til å bli rettferdige for Gud, men i Evangeliet – som er en gave fra Himmelen – åpenbares den rettferdigheten, vi selv ikke kan skaffe oss! Og Evangeliene er svært klare på denne saken: Rettferdigheten kommer fra Gud, og blir gitt til oss gjennom troen på Jesus Kristus.

  Det handler altså ikke om, hva du kan gjøre for Gud, men om, hva Gud har gjort for deg! Kristendommen er det eneste Verdenssynet, som fungerer på denne måten. Gud visste, at vi var falne og svake mennesker, ute av stand til å leve opp til Hans standard.

  Så Han kom ned til oss, levde sammen med oss, og ved at Han oppfylte hele loven, så ble Han det første rettferdige mennesket, som noen gang har levd, og som noen gang vil leve. Det gjorde Han i stand til å ta på seg all vår synd og lide den straffen, som, Gud hadde sagt, måtte betales for å bøte for synden.

  Syndens lønn er døden, og Jesus døde
  Den eneste virkelig rettferdige, og helt syndfrie, døde den døden, syndere skulle hatt. Men døden kunne ikke holde på Ham, fordi Han ikke hadde begått noen synd selv, og i kraft av sin guddommelighet, stod Han opp for å vise, at Han er seierherre også over døden!

  Jesu rettferdighet betyr, at vi kan få leve evig sammen med Han! Vi, som ikke er i stand til å legge en millimeter til vår egen frelse, fikk Jesu rettferdighet og det evige liv i gave.

  Alt er av nåde, og nåden holder
  Og det er ikke noe å skamme seg over! Guds kraft, som er i Evangeliet, er til for deg og meg, og det er noe, vi kan få del i.

  Å tro på Jesus er altså å tro på, hvem Han er og stole på, at det Han sa, er rett. Hvis du ikke har gjort det før, så vil jeg anbefale deg å lese et Evangelium og bli kjent med Jesus. Se, hva Han sier, og spør Gud om, hvordan du kan dele videre det Bibelen gir deg!

 11. Her tror jeg Andersen og Søkelys tar grundig feil…at vi bare skal frykte Gud! Og at vi ikke skal frykte noen andre…
  Da vil jeg komme med et tankespinn…Sett at Putin og russerne overtar nord-Norge..kontra at IS overtar nord-norge…Hvem ville du da frykte mest? IS selvfølgelig. Det muslimske hatet de har til oss kristne er døden for oss…

  Og et annet tankeeksperiment…Sett at du og din familie blir blitt tatt til fange av IS (ikke Putin) og at du har valget:
  Offentlig bekjenne at du går fra troen på Jesus, ellers vil din familie vil bli pint og henrettet. For eksempel med steining.
  Jeg tror da at 9 av 10 av oss vil da gå fra troen på Jesus og si det høyt til IS soldatene…og Gud…
  Jeg bare spør… vi er nok ikke så tøffe når alt kommer til stykket, ihvertfall ikke når det skjer fryktelige ting med vår nærmeste familie…

 12. Dette er kun egnet til å skape frykt! Det finnes overhodet ikke substans i det.

  Et angrep på, eller okkupasjon av deler av eller hele Norge av russerne, ville vært en krigserklæring mot NATO. Og som tidligere nevnt; NATO er SUVERENT overlegne Russland!

  • Helt enig. Problemet er at Putin i sin narsissistiske psykose tror han kan ta USA og NATO, og muligens også vil prøve.

 13. https://usercontent2.hubstatic.com/8856295_f520.jpg

  NATO har nesten 4 ganger så mange soldater som Russland
  De har 3 ganger så mange tanks.
  De har 4,5 ganger så mange kampfly som Russland.

  Russland har kun 1 – et hangarskip, og er således særdeles sårbare. NATO har 18 hangarskip, hvorav US har 11-12 av dem.
  Hva vil russerne gjøre når deres ene hangarskip er senket?

  Dette blir som en drukken uteligger med lommekniv truer 3-4 soldater med hver sine automatvåpen:-)

Det er stengt for kommentarer.