Fra arkivet: Artisten Ray Boltz sjokkerte fansen ved å forlate kone og fire barn for å fremme en homofil livsstil

Den tidligere anerkjente kristne gospelartisten Ray Boltz sjokkerte hele det kristne Amerika ved å forlate kone å fire barn til fordel for en homofil livsstil i 2008. Ray Bolzt har gjennom tjue år tjent kristenheten med sin sang og musikk og har utgitt en rekke plater. Boltz musikk har nådd et stort publikum innenfor kristenheten. Til Washington Blade sier Boltz følgende om sin beslutning: “Hvis dette er måten Gud skapte meg, da dette er måten jeg kommer til å leve … jeg virkelig føler meg nærmere Gud fordi jeg ikke lenger hater meg selv.” Etter at Bolzt nylig stod fram som praktiserende homofil har den kristne TV stasjonen Trinity Boradcasting Network fjernet en konsertvideo som lå på kanalens nettside til fri nedlasting. Trinity Broadcasting har i likhet med store deler av det kristne Amerika reagert sterkt og negativt på Boltz bekjennelse.

Nyheten om at Ray Boltz har tatt ut skilsmisse og forlatt den tradisjonelle kristne musikkbransjen til fordel for en homofil livsstil skapte debatt blant kristne i USA. Mange av hans fans kvittet seg med albums de hadde kjøpt med artisten og folk sluttet å gå på konserter med Ray Boltz. Boltz skapte seg en nytt publikum blant liberale og religiøse som tilhører LGBTQ miljøet. Det er nå 13 år siden Ray Boltz sjokkerte kristenheten ved å forlate kone og fire barn til fordel for en livsstil i strid med Guds ord, og siden da har andre såkalt kristne artister gått i Boltz fotspor.

På de 13 år som har gått siden Boltz brøt med bibelsk kristendom og tok et valg som er i strid med Guds ord, har kirkene og kristenheten blitt betraktelig mer liberale. Så liberale at religiøse lovsangsartister som Amy Grant som har gått ut med støtte til LGBTQ samfunnet ikke lenger blir fordømt og boikottet av kristne. Også artister som Matt Redman, Taran Wells og Michael W Smith ser ikke ut til å ha noen bibelske motforestillinger mot å stille i samme arrangement som dem som promoterer et annet evangelium og som bryter med det bibelske budskapet. Trosforsvareren Colin Miller berører i sin siste video det faktum at kjente artister ikke ser ut til å ta Skriftens advarsler om å ikke stå sammen med falske lærere så spesielt alvorlig