Flytragedien med Air Asia flyet krevde 162 liv, blant dem minst 46 kristne indonesere

Flyet fra Air Asia som styrtet i sjøen den 28 desember hvor 162 passasjerer og besetningen ble drept hadde også minst 46 kristne ombord. 41 av de som omkom i den triste flyulykken tilhørte den indonesiske menigheten Mawar Sharon Church i byen Surabaya. Den kristne forsamlingen har omkring 30 000 medlemmer oppdelt i 70 mindre sørgergrupper. Pastor  Philip Mantofa fortalte til avisen “Christian Examiner” at mange av medlemmene gjerne dro til Singapore i feriene og det styrtede flyet var på vei dit da ulykken inntraff. Under en seremoni på flyplassen i byen sa pastor Mantofa blant annet dette: “Det er en del ting vi ikke forstår, men vår Gud er større enn alt dette. Gud er ikke ond. Hjelp oss Gud å gå videre på tross at vi er omgitt av mørke. Også andre menigheter i byen hadde medlemmer ombord på flyet. Fra Bethany Church som er en pinsemenighet skal det ha vært fem medlemmer på flyet. Pastoren for pinsemenigheten som uttalte til New York Times at flyulykken var en tragedie for hele Indonesia. “Ut fra navnene på forulykkede kan vi se at mange er kristne og kinesiske, sa pastor Deddy. Menigheten Bethany er en del av den 250 000 medlemmer store Bethany Indonesian kirke synode som igjen er medlem av det evangeliske fellesskapet i Indonesia.

3 tanker om “Flytragedien med Air Asia flyet krevde 162 liv, blant dem minst 46 kristne indonesere

  1. Jeg tenker mye på det som skjedde og hvor forferdelig vondt det må være for de etterlatte nå. På CNN eller BBC news såg jeg video fra et møte de kristne hadde hvor de bad sammen og trøstet hverandre. Det var også intervju med ei kristen dame som hadde avlyst flyturen kort tid i forveien av familiære grunner. Det er umulig å forstå hvorfor Gud bevarer noen på underlig vis mens andre må oppleve å dø på brutale vis. Da jeg var 14 år gammel og på vei fra Hong Kong til Norge, flydde vi i forferdelig uvær. Jeg har har ikke tall på alle gangen jeg har flydd. Men jeg har aldri vært så livredd som den gang. Flyet datt plutselig langt ned og jeg husker hvordan jeg skrek inni meg til Gud om å ikke la meg dø.Han bevarte oss og jeg har også fått kjenne på at Gud har bevart meg på underlig vis mange ganger siden i forskjellige situasjoner. Jeg var veldig redd for å fly etter den gangen. Men fire år etter vågde jeg igjen og har siden den gang vært mye oppi lufta. Mannen min flyr mye p.g.a jobben og skal også til neste uke på en lang reise til forskjellige land i Sør-Øst Asia. Jeg har måttet lære meg å stole på Gud og legge alt i Hans hender. Og dette er noe som ikke faller meg så lett og som jeg fortsatt må lære. når jeg kjenner at angsten kommer, er det så godt å få si det til Jesus og be Han om å ta frykten vekk.Jeg synger også til Jesus. Da kjenner jeg hvordan Hans fyller meg med sin fred som ingen andre enn Han kan gi:-)

    • “…. lære meg å stole på Gud og legge alt i Hans hender. Og dette er noe som ikke faller meg så lett og som jeg fortsatt må lære..” Her har vi alle noe å lære. Stole på Ham i alle situasjoner -enten det går bra eller fullstendig skeis. Det er ikke lett, og måtte vi alle i møtet med store eller små utfordringer ha samme modige tro som Daniels tre brødre..Sadrak, Mesak og Abed-Nego svarte kongen: Nebukadnesar! Vi har ikke nødig å svare dig et ord på dette. Vår Gud, som vi dyrker, er mektig til å frelse oss; av den brennende ildovn og av din hånd, konge, vil han frelse. Men hvis ikke, da skal du vite, konge, at vi ikke vil dyrke dine guder eller tilbede det gullbillede du har stilt opp.
      I denne teksten er det mye å lære om sann tro -og å være helt overgitt i Guds vilje. Gud har makt til å frelse, makt til å helbrede osv osv, men om Han ikke gjør det -vil vi ikke bøye unna og oppgi vår kjærlighet til Jesus Kristus. Å tro på Jesus i liv og død, i glede og sorg, i motgang og medgang, i sykdom og fattigdom -er den sanne tro som bærer uansett hva som skjer.

Det er stengt for kommentarer.