Falske ånder inntar menighetene, fem menigheter Guds sanne folk vil sky som pesten

forførelse-2015Hvor galt kan det egentlig bli? De siste dager er nå over oss og falske religiøse krefter inntar kirkene i form av liberal bibelfremmed teologi, velstandsforkynnelse, karismatisk galskap ala Bethel Church eller Toronto forførelsen. Andre religiøse forsamlinger tar et skritt videre ut i åndelig galskap i form av å ete gress, profane show fullstendig ribbet for sann ånd og kraft, eller og gudstjenester uten en tråd. Bruk 12 minutter av din tid og sjekk de nye forførelser anno 2012-2015. Og det er bare et trist syn, se be og gråt over tilstanden i deler av Guds menighet i 2015. Verre kan det knapt bli eller?

11 tanker om “Falske ånder inntar menighetene, fem menigheter Guds sanne folk vil sky som pesten

 1. Jeg har undret meg mange ganger over hvor lett karismatiske ledere klarer å forføre store menneske masser.

  Slik har det nå alltid vært, jeg har selv kjent hvor godt det er å kjenne samhold og felles opplevelser. Da er det ikke så farlig om ikke alt stemmer med bibelen, synes vi…
  Men disse åndelig fenomenene vil forsvinne, det er bare det ekte som blir stående, men slike ting vil alltid dukke opp, for så å forsvinne igjen…

  • Hva er det som ikke er så farlig om det ikke stemmer med BIBELEN? Gjengvifting? Å vie likeskjønn.å ta liv av foster? etc etc, jeg bare lurer på hvor grensen går til der man sier og tenker at det ikke er så farlig.?

  • For min del er det vi ser fra disse gress-spisende menighetene, denne dansende “kirken” og denne nudist-forførelsen langt over streken. Å ha en teologi som aksepterer gjengifte eller vielser av likekjønnede eller fosterdrap er livsfarlig for alt sant åndelig liv i menighetene og er langt over streken. Det vi sitter med nå, er tusener av kirker og forsamlinger verden over som er forført av falske ånder, falsk lære og doktriner som leder mennesker til fortapelse. Jeg er kanskje intolerant og firkanta i noens øyne, det får så være. Jeg mener at noen må være tydelige og si at en grense er nådd. Jeg mener Anders Helge Myhren er litt for rund i kantene når han skriver dette: “Da er det ikke så farlig om ikke alt stemmer med bibelen, synes vi…” Hva er da mal for sann kristen virksomhet? Skal vi ta mønster etter verdens holdninger, eller sekulær etikken eller vårt eget svikefulle hjerte eller samvittighet som kan være formet og skadd av synd. Derfor er Guds Ord i hele Bibelen mal. Så får jeg heller være firkanta og tilhøre “intenetts mørke avkroker” slik en viss Braut syntes å mene.

 2. Hvorfor blir vi så forferdet? Har ikke Jesus fortalt oss på forhånd om tilstanden i Laodikea-menigheten? Noen profeterer at det skal komme store vekkelser framover, men bibelen taler om frafall fra den sanne troen. Som rabbi Cahn sier vil gråtonene forsvinne, noen kommer over i lyset og resten blir oppslukt av mørket.
  Lunkne kristne blir stilt på et valg, skal de følge Jesus eller forførende ånder? Tror mange ikke forstår alvoret i dette.

 3. 2.Timoteus 4:3-4

  “For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, etter som det klør i øret på dem. De skal vende øret bort fra sannheten, og vende seg til eventyr.”

  Ingen overaskelse dette..Menn som Osteen og Bill Johnson oppfyller denne profetien perfekt..og verre vil det bli frem til Herrens komme..

  • Dette er tydeligvis forsamlinger som befinner seg milevis fra bibesk kristendom. Forsamlinger jeg tror Ansgar Braut og Torodd Fuglesteg hadde trives utmerket i.

  • Det bibelverset kan jo passe på hvem som helst, ikke sant? Det som er viktig er å dokumentere hva den enkelte forkynner som strider mot Ordet, og det gjør ingen… Klassisk feil det du gjør.
   Fortell oss heller HVA de preker som er mot Guds Ord!

   Personlig har jeg nok hørt 100 taler av Osteen, og har ikke funnet noe av det han taler å være mot Ordet. Selvsagt er måten han forkynner på litt anderledes enn mainstream synd/nåde-forkynnelse, men kanskje vi trenger en allsidig forkynnelse, så lenge den ikke strider mot Guds Ord! Og det gjør den beviselig ikke.
   Bill Johnson kjenner jeg altfor lite til, til å kunne ha noen oppfatning om…

 4. Helt sant! Vi skal ha Bibelen som mal, og vi skal ikke legge til eller trekke fra en tøddel fra Bibelen. Hele Bibelen er innblest av Gud!
  Er så mye rart som kommer inn i menighetene i dag. Er viktig å lese Bibelen og bli grunnfestet i den, da går man ikke vill! 🙂

 5. Sokelys: det tankegodset du fremmer, ser jeg danner et farlig mønster. Når man inntar holdninger om at de aller fleste kristne i verden er på villspor, når man devaluerer anerkjente pastorer og forkynnere, når man gir uttrykk for å være omtrent alene om å ha “sannheten”, da betraktes man gjerne som sekterisk!

 6. Det største bedraget og den aller største forførelsen i kristenheten i dag, er foruten den norske kirken, alle de åndsfattige frikirkelige miljøer, være seg bedehus som konservative lutherske forsamlinger. De gjør knapt noget som helst for å ha en levende tro. De er religiøse mennesker, som går til kirken, reiser seg seks ganger og setter seg fem, hver eneste søndag som de alltid har gjort, som roboter. Bedehusfolkene tror de er bedre, for de holder fast på Bibelen som autoritet, og det kan man dels gi dem rett i. Men, kommer det noe frukter ut av deres kristenliv?

  Og dette er mennesker som rakker ned på troende og brennende kristne, som virkelig betyr en forskjell, som bidrar til at mennesker blir frelst, at evangeliet når ut i et forrykende tempo. Ta feks de kristne tv-kanalene, slik som GOD-TV; de har gjort så evangeliet spres ut til hundrevis av millioner, mens lutherske konservative krefter helst vil at misjonen skal foregå på gamlemåten ved at en familie kalles ut, går ofte et år og tråkker i filler gulvteppene i påvente av å bli utsendt. Og hva koster det? Millionbeløp pr år. Hvor mange kan man ikke nå med tv? Eller sarons dals innfødte misjonærer. Men, sarons dal støtter jo ikke de “rettroende”, for Edvardsen jr har et “feil” politisk syn, og det er nok et par andre ting å pirke på og blåse ut over alle proposisjoner.

  Nei, de “rettroende” sekterisk religiøse har jeg ingen tro på. Her er det mange som trenger å få en skarp åndelig oppvåkning!

 7. Ser at noen tviholder på de falske guruene. Samme gamle og slitne visa om og om og om og om og om igjen, gjesp. Kan du ikke bare holde deg vekk fra forumet, Ansgar Braut? Du begynner å bli slitsom. Puh! Bruk heller tid på Osteen, du.

Det er stengt for kommentarer.