Fædrelandsvennen: Trump-støtte kan stoppe vekkelseskampanje -politisk korrekte religiøse ledere bakker ut

Religiøse krefter søker nå å sabotere den planlagte møtekampanjen med Franklin Graham. Blant annet skal  Arnfinn Løyning pastor og tidligere synodeformann i Den Evangelisk-Lutherske Frikirke har valgt å trekke seg fra arrangementskomiteen. Også  Hermund Haaland i den kristne tankesmien Skaperkraft og Svein Granerud i Normisjon skal ha trukket seg fra arrangmentskomiteen. Også KrF politiker Hans Fredrik Grøvan vurderer nå å trekke seg, melder Fædrelandsvennen. Det skal angivelig være Franklin Grahams støtte til USAs nyvalgte president, som er årsaken til at disse lutherske figurene nå ser ut til å bakke ut fra den evangeliske kampanjen.

Gunnar Jeppestøl i Vennesla Filadelfia er blant dem som er med i arrangementkomiteen.

Det som er vårt råd til de som ennå er igjen i arrangementkomiteen er å si “la fare, la gå” til disse som nå har trukket seg fra arrangementet. Mange kristne i Norge ønsker å høre den bibeltro og konservative forkynneren Franklin Graham og hvorfor skal da figurer fra Normisjon, Den evangelisk lutherske frikirke og ei meningsløs tankesmie -ødelegge for alle oss som ser frem til å lytte til klar og tydelig evangelisk forkynnelse av en stor og profilert forkynner som Franklin Graham. Verken Frikirken, Normisjon og tankesmia Skaperkraft representerer det norske kristenfolket, og ønsker disse å stå utenfor, så er det ennå slik frihet i Norge. Det er et ordtak som lyder: “Jo flere kokker, desto mer søl,” og det tror jeg så avgjort gjelder for dette arrangementet. Jeg tror det vil bli svært vanskelig å lykkes med en slik evangelisk kampanje dersom ideen er at absolutt alt troens folk må stå sammen for å få gjort noe i Norge. Det er faktisk intet som er mer ødeleggende for Guds rikes vekst enn ideen om at alt skal kunne samle alle. La bare Frikirken og Normisjon stå på utsiden, la andre ta deres plass i arrangementkomiteen og brett opp armene. Motstand mot Guds rike og vekkelse vil det alltid være, men den er ofte mest ødeleggende da den kommer innenfra i form av splid og uenighet. Det vi ser her er at enkelte pastorer bakker ut av det hele på grunn av forkynnerens politiske preferanser,  -men det faktum at ikke alle kan stille seg bak -bør ikke bety at kampanjen bør bli avlyst.  Vi og mange andre ønsker Franklin Graham velkommen og ønsker å være med å løfte frem møtekampanjen i bønn til Gud, at noen ledere ikke vil være med på det hele, får være opp til dem, men ikke la deres motstand og kritikk mot Graham stanse dere. Vi vil oppfordre pastor Sten Sørensen, Gunnar Jeppestøl og de andre i arrangementkomiteen til å jobbe videre med å få på plass det nødvendige for at vi kan få en god evangelisk kampanje hvor mennesker kommer til tro.  Det er også på tide å legge bort ideen om at absolutt alle kirker og trossamfunn må være med, for i dag lever vi i en vanskelig religiøs situasjon og det er vanskelig å begreistre absolutt alle.

 

 

 

8 tanker om “Fædrelandsvennen: Trump-støtte kan stoppe vekkelseskampanje -politisk korrekte religiøse ledere bakker ut

 1. Helt enig med denne artikkelen. Hvorfor blander de inn frafalne lutheranere i en slik kampanje? Ta Frikirken, det finnes knapt et eneste kirkesamfunn i Norge som er mer liberale enn den evangelisk lutherske frikirke. Der er det normalt med sex før ekteskapet, samboerskap, alkohol og alt som er verdslig.
  Jeg var tidligere medlem av Frikirken, men meldte meg ut da kirkesamfunnet ble mer og mer liberalt og verdslig. Bibelen advarer mot å skikke seg lik denne verden, så hvorfor skal motstand fra et par lutherske pamper ødelegge?
  Det ser ut som om Satan spiller på religiøse krefter for å stanse et arrangement som kan lede mennesker til frelse og omvendelse. Jeg tipper at disse religiøse menneskene som er nevnt i artikkelen -hadde vært de som hadde hatt mest behov for å finne frem til botsbenket.

  • Er tilbøyelig til å være enig. Spesielt frikirken er blitt veldig liberalt på enkelte områder, selv om det ikke gjelder alle selvfølgelig. Jeg lurer på om herrene fra frikirken og normisjon samt KrF polikeren hadde hatt samme betenkeligheter dersom Franklin Graham hadde støttet abort-forkjemperen og den homoliberale Hillary Clinton? Jeg tror nok det hadde vært helt ok for disse tre herrer og denne tankesmia. La meg spørre: Hva har slike tankesmier ført til? Vekkelse i Norge? Nei vil jeg si. Fornyelse blant Guds folk? Ikke synlig ihvert fall.
   Jeg håper ikke at politisk korrekthet blant enkelte norske kristenledere -skal hindre denne kampanjen. Andre kan vel steppe inn for disse tre som har trukket seg?

  • Problemet er at Graham støttet en sosiopat som Donald Trump. Det vi ser er at enkelte kristne ledere faktisk har forstått at man må være fullstendig useriøs og ukristelig dersom man kan støtte den sosiopate skjørtejegeren som nå er president.
   Både Løyning og Granerud har tydeligvis langt mer i toppen enn det pinsepastorene har.

 2. Det er mange politisk korrekte blant kristenheten. Det er hyklersk og latterlig. Virker som Trump hysteriet rister ut de falske.

 3. Helt enig! Mange navnekristne er altfor politisk korrekte! I vår tid handler det om bot og bedring. Om konservativ moral. Om å leve slik Gud befaler uansett om det bryter med sunn fornuft og moderne innsikt. En mann skal herske over sin hustru, en herre over sin slave. Utnyttelse og underleggelse av jorden er en guddommelig anbefaling. Donald Trumps antiintellektuelle og menneskevennlige uselviskhet må være forbilde for alle! Han er utvilsomt Guds mann på jorden. Alle rettroende, liberale ikkesosialister forstår dette. Det foregår en ideologisk åndskamp mellom sort og hvitt, frafall og underkastelse! Guds store plan vil oppfylles uansett klimahysteriske feministers samfunnsødeleggende seksualmoral. Uansett den korrupte elitens selvforherligende og nedbrytende hat mot Israel, mot våpen og barnetukt og alt som godt er. Viktigst er Guds strenge regler for menneskers kjønnsliv! Alt annet blir ubetydelig. De som eksker muhammedanere og moderne filosofi er selv terrorister og fortjener kun EVIG PINE. Gud er god! Gud er rettferdig! Den frie vilje er til menneskenes beste! Alle profetier oppfylles! Endetiden er nær! Trump og Graham og Bannon. Gud og Jesus og den hellige ånd! Moralske forbilder i ett og alt!

 4. Vet ikke hvem som står bak dette forumet her. Hyggelig er det i hvertfall at det legges til rette for nok et sted der kristne kan velsigne og snakke pent om hverandre. Det er jo bibelsk det, det stå jo at vi skal kappes om og hedre hverandre. Oppbyggelig er det i hvertfall og det er nok med på og forberede den vekkelsen vi så sårt trenger og venter på.

Det er stengt for kommentarer.