Netanyahu til Washington for å møte president Trump

Israels statsminister Benyamin Netanyahu startet uken ved å avlegge Donald Trump et besøk i Det Hvite Hus og i Israel er det knyttet store forventninger til den nye relasjonen mellom Israel og den nye amerikanske administrasjonen. I forkant av statsministerens avreise har det vært et økende krav fra det israelske Høyre om at statsministeren må benytte besøket til å parkere tanken om en to-statsløsning for godt. “President Trump og jeg vil møtes ansikt til ansikt for å diskutere de muligheter som nå ligger foran.

Det er spesielt fra representanter fra partiet Jødiske Hjem at statsministeren nå møter et økende press for å få gravlagt ideen om en to-statsløsning for godt. Det er ventet at de to statslederne vil understreke viktigheten av de sterke bånd som er mellom USA og Israel, -og det er ventet at president Trump som tidligere presidenter vil understreke at USA står fullt og helt bak Israel. Det er ikke ventet at flytting av ambassaden vil bli tema under møtet mellom de to. I forkant av sin innsettelse gikk president Trump ut med svært tydelig støtte til Israel, men etter innsettelsen har det Hvite Hus forsøkt å tone ned administrasjonens støtte. Trump skal blant annet ha sagt at det er lite hjelpefullt av Israel å sette i gang mer boligbygging i Judea og Samaria.

3 tanker om “Netanyahu til Washington for å møte president Trump

  1. Det kommer fram mer og mer beviser om at Trump & co har hatt en langvarig og tett kontakt med russerne. Dette går mot riksrett og avsettelse av den falske “president” Trump.

  2. Trump viser seg å være nøyaktig så “Israel vennlig” som forventet. Stoppe bosettingene og ikke flytte ambassaden?

  3. Trump er den rette mannen på den rette plassen
    Ingen tostatsløsning er balsam for sjelen, Israel kan ikke okkupere seg selv, Landet er jødenes land for evig og alltid og Jerusalem er den evige hovedstaden
    Period’

Det er stengt for kommentarer.