Erna Solberg vil tale til nasjonen søndag klokken 18 om Covid-19 situasjonen

Statsminister Erna Solberg vil søndag klokken 18 holde en tv-sendt tale til nasjonen om den alvorlige Corona-situasjonen landet befinner seg i. Et knapt år etter at Norge stengte ned i mars 2020 holder Corona-frykten ennå sitt klamme grep over Norge, og det er ventet at statsministeren i sin tale vil forberede oss på ytterligere innstramminger som vil bli offentliggjort tidlig i neste uke. Flere har tatt til orde for at Norge må stenge ned helt igjen etter at smittetallet har gjort et byks oppover. Fredag ble det registrert 690 nye smittede, og 137 nordmenn er innlagt på sykehus for behandling av Covid-19. Så langt har 632 nordmenn dødd med eller av Coronoasmitte.

Maks 10 på gudstjenster kan bli et tiltak

Fra neste kan store deler av landet bli stengt ned igjen. I hvert fall dersom myndighetene lytter til gruppen av professorer og spesialister fra det medisinske fagmiljøet som fredag skrev en kronikk i VG. Hvorvidt folkehelseinstittuet vil gå inn for full nedstengning er et åpent spørsmål, men allerede nå signaliseres det at det vil komme ytterligere innstramminger i neste uke. I følge Espen Nakstad vil det bli innført nye Corona-tiltak i skole og barnehager og det gjenstår å se om regjeringen også vil ta andre grep. Et voksende antall av kommuner har selv innført svært inngripende tiltak og flere kommuner varsler nå at de selv tar nye grep i neste uke. Svært mange nordmenn sier selv at de ønsker strengere tiltak mens andre igjen har fått mer enn nok av Corona-tiltakene som tildels har vært forvirrende og lite effektive. Under Corona-pandemien har regjereringen operert med forskjellige farger og nivåer -og en stund snakket man om “røde land”, “grønne land” og “gule land”. I tillegg har vi opererert med begreper som rødt nivå, gult nivå, grønt nivå og nå snakkes det om å innføre et “oransje nivå”. I tillegg snakkes det om å innføre munnbindpåbud og det kan komme på tale og skjære ned på tallet på deltakere som kan være samlet ulike sosiale arrangement eller gudstjenester. I et voksende antall kommuner er gudstjenester nå forbudt. I Zion menigheten i Fevik fører de nye og lokale innstrammingene til at møtene blir avlyst. I en melding lagt ut på Zions nettside skriver forsamlingen dette: “Kjære venner av Zion. Da er det kommet nye og sterke anbefalinger ifra kommunene i Agder i henhold til Covid 19. Ut ifra disse nye retningslinjene, ser vi oss desverre nøtt til å innstille alle helgemøter.
Dette gjelder også Årsmøte Onsdag 10 Mars. Endringer skjer fortløpende, så følg med her eller på nettsiden. Zion menigheten er ikke alene om å måtte lukke dørene.

Jonathan Briggs som er pastor for Antiokia i Kristiansand er meget skeptisk til myndighetenes Corona forskrifter som innebærer full stengning av menigheter og kirker. (Foto YouTube)

Menigheten Antiokia i Kristiansand som har fått mer enn nok av disse tiltakene skrev dette på Facebook tidligere i uken: “Hei kjære brødre og søstre. Som dere kanskje vet har lederskapet i kommunen besluttet at det er farligere å ha utemøte enn å gå på senteret eller polet. Vi håper Gudsfrykten vender tilbake snart, men inntil da må vi igjen tenke nytt og ikke ha møte på “normalt vis”. Personlig kommer jeg og familien til ha vår egen møte med bønn og lovsang på torget utenfor kommunehuset. Bruk fantasien dere også og tenk ut hvordan nettopp dere kan ha møte. Vektlegg å be for lederne i kommunen din, spesielt at de søker omvendelse og begynner å fatte gode beslutninger i henhold til Guds verdier. Uansett, menigheten kommer til å oppleve fremgang. Vi vet at selv helvetes porter ikke skal få makt over menigheten. Be, tilbe og søk Herren uten opphold,” skrev Jonathan Briggs som er pastor for forsamlingen i Kristiansand.

4 tanker om “Erna Solberg vil tale til nasjonen søndag klokken 18 om Covid-19 situasjonen

 1. Det er bare å gjøre seg klar. Agenda 2030 kommer enten vi vil eller ikke.
  Om 8-9 år er vi alle underlagt One World Government, vi sitter alle isolert, eier intet, er fratatt alle friheter, med helt nye vaner og er lykkelige.
  I 2030 er vi alle endel av den green new deal, vi sitter og eter gresshopper og biller og er 100 prosent kontrollert av antikrist-systemet.
  Vi vil være fratatt alt, men lykkelige vil vi være.
  https://www.youtube.com/watch?v=NcAO4-o_4Ug

  3
  2
 2. Her i vår kommune har det knapt vært smitte. En og annen, men kommunen bruker hodet og holder åpent samfunnet som normalt. Vi har enda ikke hatt påbud om munnbind, men bare en anbefaling. Men siden det var så lav smitte tok kommunen bort anbefalingen. Så ingen munnbind. Men fordi muslimene i Oslo har størst smitte, skal Erna straffe resten av landet ved å stenge ned og ødelegge økonomien og bedriftene til folk.

  7
  1
  • Hvis Erna skal gi påbud om munnbind, får hun finansiere det også. Jeg svir ikke av mer enn jeg allerede har kasta bort det siste året. I år skal jeg spare opp bufferen jeg brant opp på dette corona tullet i fjor. Ingen penger på masker fra meg.

Det er stengt for kommentarer.