Erik Selle drømte om 20 representanter, fikk tre. Har tapt mer enn 7000 velgere siden 2013

valg-2015Partiet de kristne som har vært preget av betydelig uro i de siste ukene som en følge av at enkelte sentrale tillitsvalgte i partiet uttrykte støtte til Jeremy Hoff’s bok med tittelen 22 juli profetien har gått på en historisk nedtur. Under stortingsvalget i 2013 oppnådde partiet 0,6 prosent oppslutning, men må nå se sin oppslutning redusert fra 0,6 til 0,3 prosent. Tidligere mandag uttalte partileder Erik Selle til avisen Dagen at han trodde på 20 representanter, men ut fra de endelige tall endte de opp med 3. Når 100 prosent av stemmene er tellet opp har Partiet De Kristne fått 7007 stemmer, noe som utgjør 0,3 prosent av stemmene. I fylkestingsvalget fikk partiet 10555 stemmer eller 0,5 prosent oppslutning. Dermed har partiet mistet 7200 stemmer siden valget i 2013. Partiet ender med 3 representanter i ulike kommunestyrer, en i Vennesla, en på Karmøy og i Bømlo har man redusert representasjonen fra to til en.

Valgresultatet vi fikk mandag forteller at Norge har tatt et langt skritt i rød/grønn retninger siden stortingsvalget i 2013. Arbeiderpartiet går markert frem, Miljøpartiet de grønne gjør et byks oppover og Senterpartiet gjør kraftige hopp oppover, men de to regjeringspartiene, Høyre og Frp er i klar tilbakegang. KrF ligger i øyeblikket på 5,5 prosent og holder såvidt stillingen. SV holder såvidt stand mens Rødt ligger an til 1,9 prosent. Partiet De Kristne ser ut til å ende på 0,3 prosent når 96,1 prosent av stemmene er tellet opp. Dermed gikk det for PDK som mange har antydet og dagens kommunevalg er et langt skritt i rød/grønn retning og et signal til regjeringen om at velgerne ikke er overfornøyd med den politikken som føres.

 

10 tanker om “Erik Selle drømte om 20 representanter, fikk tre. Har tapt mer enn 7000 velgere siden 2013

 1. Det ble et klart svar til blåblå hva folk flest mener om Høyre og FrP. Regjeringen er ferdig om senest 2 år, kan takke seg selv

 2. Da bør den eneste fornuftige løsningen være å nedlegge dette partiet, og la de 3 representantene være uavhengige den kommende perioden.
  Hva med demokratene og kristent samlingsparti?

  • Nedlegge partiet, PDK? Så vidt jeg husker fikk han som startet dette partiet et budskap fra Gud om å etablere et kristent politisk parti. Når dette partiet er etablert på et budskap, er det vel ikke så enkelt å legge det ned?

 3. I utgangspunktet har PDK mange verdier som vi kristne kan stille oss bak, men deres villighet til samarbeid med Frp er for min del problematisk da jeg i mange spørsmål ligger nærmere AP i forhold til den sosiale politikken, i tillegg har vi at Frp så til de grader markerte seg som garantister for den nåværende abortloven.

  Jeg tror PDK bør gå i seg selv, man lever i en drømmeboble og innbiller seg ting. Ønsker man et nytt åndelig klima i nasjonen begynner det på kne i bønn til Gud og ikke via politiske valg. Vi vet at nordmenn flest er opptatt av den nåværende verden og ikke Guds rike, og ønsker man forandring skal man be om en gjennomgripende vekkelse.

 4. Slik jeg forstår, stemmer mange innvandrere Arbeiderpartiet. Og dette partiet tar i mot alle stemmer de kan få. Jo flere innvandrere, jo flere stemmer til Arbeiderpartiet. Om de kristne verdiene forsvinner fra vårt land, vedkommer dette prtiet fint lite. Om landet får endret religion og kultur, ser ikke ut for å bekymre i det minste. Dette er vel et tidens tegn. Paralelt med økende sosialisme, er det en økende islamisme. Etter hvert som islamistene kommer i ledende politiske posisjoner tilpasses religiøse standpunkter til sosialismens verdier, enn så lenge, Et eksempel , er Shoaib Sultan (PDG), som kan bli Oslos ordfører. Han har tidligere uttalt at homofili er synd. I følge intervju med Dagbladet, har han endret mening, ettersom han her sier at dette er et teologisk spørsmål. Han kan derfor ikke som politiker uttale seg om dette temaet.

  • Shoaib Sultan er en farlig mann. Da jeg for noen år siden, mens han var generalsekretær for Islamsk Råd Norge, konfronterte ham med manglende oppgjør med terrorisme, nektet han å fordømme terrorisme, men prøvde heller på en finurlig måte å FORSVARE terror. Så, VELBEKOMME OSLO.

  • Økende sosialisme? Jeg blir like oppgitt hver gang begrepet “sosialisme” blir så til de grader misbrukt. AP er slett ikke noe sosialistisk parti, men et sosialdemokratisk. Forskjellene er enorme. SV må sannsynligvis også betraktes som et sosialdemokratisk parti, men med en større grad av sosialisme i politikken sin. Da sitter vi kun igjen med partiet Rødt, med sin helt marginale oppslutning, og null påvirikning på norsk politikk.
   Sannheten er at norsk politikk har tatt en retning mot sentrum- venstre etter valget, men slett ikke i sosialistisk retning.

   Det er trist at kristne bruker ordet sosialisme feil, og nærmest som et skjellord.
   Det er legitimt å være kunnskapsløs, men det er ikke aksetpabelt å mangle viljen til å tillegne seg kunnskap!

  • “Senest for noen timer siden var det mange som gjorde det samme her i Sokelys, Birgir.”
   Det vet nå ikke jeg noe om. Det er i alle fall ikke noen kristne som har forsvart terror her. Men nå er ikke du akkurat kjent for å fremme SANNHETEN.

 5. En nedgang i forhold til 2013 valget på ca 50 %, må nødvendigvis få konsekvenser for såvel ledelse i partiet, som for veien videre for dette partiet!

Det er stengt for kommentarer.