En gammel kristen klassiker: Se filmen “Like a thief in the night”

Den bibelske budskapet om Jesu gjenkomst og menighetens bortrykkelse, har vært et budskap som opp gjennom årene har skapt vekkelse og fornyelse blant Guds folk. En eller annen gang, og på et eller annet tidspunkt i fremtiden, vil verden ble rystet av det faktum at det bibelske budskapet om de siste dager og Jesu gjenkomst er sant. Når denne bortrykkelsen av Guds menighet vil finne sted, er noe som har utløst mange spekulasjoner, og en rekke spådommer om hvilken dag dette skal skje har slått feil. I skrivende stund eksisterer det flere teorier om at bortrykkelsen vil finne sted innen utgangen av året. Noen snakker om 29 november, mens andre snakker om 21-23 desember som “mulige profetiske dager.”

Selv velger jeg å tro det Bibelen sier, om at ingen kjenner dagen eller timen og fremtiden er derfor i Guds hender. I nyere tid er det blitt spilt inn flere filmer som forsøker å aktualisere dagen da Jesus henter sitt folk, og en av disse filmene er “Like a thief in the night” -en film som skal ha blitt vist rundt i norske menigheter. Filmen er fra 1972 og skal ha rørt og skremt mange til å holde fast på  den dyrbare tro på Jesus Kristus. Sjekk ut den gamle kristne klassikeren om et tema som blir lite forkynt rundt i norske menigheter.

https://www.youtube.com/watch?v=8RrXf0zGjxQ

17 tanker om “En gammel kristen klassiker: Se filmen “Like a thief in the night”

 1. Glemmer aldri da vi som familie med små barn omkring 1981 gikk for å se denne filmen “A Thief in the Night” mens vi bodde i USA. Det resulterte i vettskremte barn, og da guiliotinen sto klar til å falle og hugge hodet av en som nektet å ta dyrets merke, var det bare en ting å gjøre: Flykte hals over hode ut av menighetslokalet hvor filmen ble vist. Hvordan pastoren kunne anbefale å se denne “uforglemmelige” filmen er og blir en gåte.

  • La merke til en detalj i en kø for å motta dyrets merke, bar en mann
   et lite unge på armen. Når Jesus henter sine blir alle de små barna med.Ellers ganske tankevekkende film, virkeligheten vil bli mye verre enn filmen viser, jfr Johannes Åpenbaring kap 13.vers 16 og 17

  • Hei Commentator
   Jeg fikk aldri se akkurat denne endetidsfilmen i min barndom eller ungdom, men jeg vet at endel kristne ungdommer i ulike menigheter i Kristiansand -så den -og noen ble skremt og var redde for å bli latt tilbake igjen og når de våknet om morgenen måtte noen av dem sjekke om deres troende foreldre var der.
   Filmen kan så avgjort ha skapt frykt -men samtidig er det mange som sier at denne filmen har hjulpet til at de er blitt bevart i troen på Jesus -nettopp fordi dette med profetiene om Herrens komme styrket deres tro og virket som en buffer mot frafall.
   Jeg tror nok flere enn dine kan ha blitt skremt.
   Samtidig -så jeg den for første gang i går -og ble ikke veldig imponert -og dagens ungdom er vel ikke så lettskremte når det gjelder ting de ser på skjermer og tv.

 2. Jeg tror ikke på bortrykkelsen før trengselen. Etter som jeg forstår Guds ord kommer bare Jesus igjen 1 gang. Vi skal møte ham i skyen og tilbake til jorden med en gang. Dette vil skje etter trengseltiden. Dermed tror jeg ikke Jesus kan komme når som helst. Men det viktigste er alltid å være rede. Jeg vil heller være forberedt på å oppleve tøffe tider fremover enn å tro at vi bare skal rykkes bort fra alt som ligger foran oss her i denne verden i den siste tid. Derfor tar jeg all forfølgelse og motgang som en liten forsmak på det jeg må gå gjennom.

  • Du får nok aldri oppleve noen trengselstid eller bortrykkelse. Bare vent og se. 🙂

  • Du kan så si Commentator.
   Det eneste sikre løftet vi har er at Kristus en eller annen gang i fremtiden vil oppfylle sitt løfte om å komme tilbake.
   Vi kan ikke gjøre noe annet enn å vente å se -og å leve hver eneste dag i tro og tillit til Herren og uansett om det skjer nå eller om tusen år, må vi holde fast på budskapet kirken har proklamert helt siden oldkirkedagene: “Skal derfra komme tilbake for å dømme levende og døde”.

  • Som jeg tidligere har skrevet, det kan skje snart og det kan skje etter at vi har blitt lagt i grav.
   Dog syntes jeg mange tegn peker på at Kristus kommer meget snart.

  • Jeg tenker at det kan skje når som helst og selvsagt når man minst venter det. Det er noen vers i fra bibelen som har fått meg til å tenke litt på dette med trengselstiden, og det er Matteus: 10, 22 ” De skal overgi dere til trengsel og slå dere ihjel, og dere skal hates av alle for mitt navns skyld, men den som holder ut til enden, han skal bli frelst. ” Matt: 10, 17-21: Men vokt dere for menneskene, for de skal overgi dere til domstolene og hudstryke dere i synagogene, og dere skal føres frem for landshøvdinger og konger for min skyld til vidnesbyrd for dem og for hedningene.

   Og det at bror skal overgi bror til døden og en far sitt barn, og barn skal reise seg mot foreldre og volde deres død. Så kommer jo da v/22 om å holde ut til enden. Med disse versene kan det høres ut til at man kommer til å gå gjennom endel av trengselstiden, for hvem er det som skal hates og holde ut til enden? Det er vel de kristne.

   Tenker faren med å tro at man ikke skal oppleve dette, er at man rett og slett ikke er forberedt på det som kommer i det hele tatt, og dermed er man heller ikke rustet til å tåle forfølgelse, som igjen gir seg utslag i feighet der man forråder hverandre. I egen kraft kan intet menneske tåle det som måtte komme av forfølgelse, vi kristne i Norge tåler stort sett ikke mye før man blir fornærmet/bitter og surmulende.

   Håper for oss alle som tror på Jesus, at vi kan være ett i Kristus og stå sammen i tiden som kommer, for vi kommer nok til å trenge hverandre. Hvertfall om man har et oppriktig hjerte og forstår sin egen svakhet. Men som sagt, Herren Jesus kan komme når som helst, og vi burde vel være flinkere til å oppmuntre hverandre og ikke minst minne hverandre på hvor viktig det er og ikke sovne.

  • Det finnes millioner som støtter din mening. Så vil framtiden vise oss hvem som er nærmest sannheten, det viktigste er å være rede klar -som du skriver-til avgang

 3. Jeg hadde aldri sett denne filmen, eller hørt om den. Har sett den nå, og jeg vet ikke om den er noe jeg vil vise ufrelste? Syns den er for dårlig, kvalitetsmessig og innholdet som sådan.
  Spørsmålene som berøres er også komplekse. Åpenbaringsboken er ikke akkurat den mest lettfattelige i Bibelen…

  • Hei Ansgar, har vært opptatt og ikke hatt tid til å svare på kommentarer.
   Det jeg mener med de to ordene, “meget snart” kan ikke fastsettes etter klokken eller kalenderen-
   I dag er det 17/11 og du skrev spørsmålet den 15/11 -så vi er nå to dager nærmere den store dagen enn vi var da du stilte spørsmålet.
   Kanskje denne vesle historien kan illustrere det.

   Jesus kommer meget snart!

   Denne historien som jeg skal fortelle, hendte våren 2009, på en av hovedveiene utenfor Bucuresti, hovedstaden i Romania. Min kone er fra Romania og fikk gjenfortalt historien på telefon da hun snakket med søsteren sin.

   To damer var ute og kjørte bil i utkanten av Bucuresti. De er begge kristne, og medlemmer i Pinsemenigheten Filadelfia i Bucuresti – en stor menighet med over 1500 medlemmer. Damene kjører på en av hovedveiene utenfor hovedstaden, og får plutselig øye på en mann som står ute i veikanten og haiker. Først kjører damene forbi, men så tenker hun som kjører ”Kanskje den stakkars mannen har stått der lenge og haiket, så vi kan jo ta ham på. Dessuten så er vi to stykker og det er vel tvilsomt at han vil noe kriminelt.” Så hun snur og stopper for å ta på den haikende mannen.

   Mannen kommer inn i bilen og setter seg i baksetet. Etter at de har kjørt et par hundre meter, sier han med klar stemme: ”Gå og si til dine brødre at de må gjøre seg klare til å dra herfra. Jesus kommer meget snart, mye snarere enn dere tror…”

   Damene blir helt paff over det mektige budskapet, og de vil snu seg for å svare mannen i baksetet. Da ser de til sin forskrekkelse at det er ikke noen som sitter der! Kvinnen som er fører av bilen blir så oppskaket at hun klarer ikke å kjøre normalt, så det blir unøyaktig kjøring mens hun prater febrilsk med den andre damen om det som har skjedd.

   Dette fører til at de blir stoppet av en patruljerende politibil, som gjerne vil vite om damen kjører i beruset tilstand eller er syk på noe vis. Damen får stammet frem hva hun og venninnen nettopp har vært vitne til. Da politimannen har fått forklaringen, klapper han damen på skulderen og sier ”Kjør i fred kvinne. Du er den tredje på kort tid som vi har stoppet og som forteller oss den samme historien om den haikende mannen…”

   Det er Olav Fjærli fra “bibelfellesskapet” som deler denne historien
   http://bibelfellesskapet.net/forkynnelse/vitnesbyrd/145-jesus-kommer-meget-snart

 4. Trodde du hadde lært av dine falske profetier, Langesæter?

  5. mosebok, 18, 20-22.

Det er stengt for kommentarer.