E24.no: IKEA sliter med varemangel -rammer varehandelen bredt -og mer elendighet er i vente

Som Søkelys har advart om i flere måneder er varemangel et problem som er i ferd med å materalisere seg også her hjemme. Lørdag kan avisen E24 fortelle at IKEA sliter med varemangel som rammer handelen bredt. I følge E24 forventer IKEA at problemene vil vare mer enn ett år. “Problemene begynte da pandemien startet, men det er først nå det har blitt mer synlig. Vi trodde det skulle bli bedre, men det har ikke skjedd ennå, sier Eja Tuominen, kommersiell sjef i Ikea Norge. Den svenske møbelgiganten er rammet av det samme som resten av varehandelen. Fraktkapasiteten med containerskip er sprengt. Spesielt mellom Asia og Vesten. Ikea planlegger for at problemene kan vare frem til august neste år,” skriver E24.no

Tomme hyller i butikkene kan bli et vanlig problem også i Norge

Matvare og produktmangel er i ferd med å bli et stadig større problem både i USA og Europa. Søkelys har lenge rapportert om den økende mangelsituasjonen som er i ferd med å materalisere seg i store deler av verden, Årsaken til at det skjer er svært sammensatt og blant årsakene finner vi Corona-nedstengningen og en rekke hendelser som har skapt problemer i forsyningslinjene. Noen av de hendelser som nå fører til at det blir mangel på varer, virker som bevisste menneskeskapte hendelser. Christian Westbrook aka Ice Age Farmer har lenge pekt på at denne produktmanglen virker å være regissert. Mange har antydet at det enorme fraktskipet Ever Given ble kjørt på grunn som en bevisst handling i Suez kanalen tidligere i år for å medvirke til å skape forsinkelser i frakten av gods mellom Kina og Vesten. De fleste vil avfeie slike påstander som konspirasjonsteorier, men uansett: Faktum er nå at den mangelsituasjon vi har advart om nå er i ferd med å materalisere seg over hele verden. Og tro ikke at IKEA vil bli den eneste kjeden som vil bli rammet. På grunn av en rekke forhold er det grunn til å forvente at flere bransjer vil bli rammet. Main Stream media har tidligere omtalt at det er mangel på databrikker i verden og dette har ført til både kutt i produksjonen av nye biler og full stans hos en Volvofabrikk i Sverige.

Rammer bredt

Kapasitetsutfordringene rammer også varer som blir produsert i Europa, da mange av dem er avhengig av råvarer eller komponenter som blir fraktet med skip. Dette treffer varehandelen bredt, og det kan påvirke kampanjedagene i november og julehandelen, sier Harald Jachwitz Andersen, direktør i Hoved-organisasjonen Virke. Prisen på frakt av containere sjøveien har blitt mangedoblet under pandemien. Det har skjedd i kjølvannet av den økte vareetterspørselen, begrenset fraktkapasitet og flaskehalser i havnene. Det kan bety dyrere varer for forbrukerne, om ikke butikkene selv kan betale mer, gjengir E24.no. Vel, det er bare å ønske E24 velkommen etter og kan hende det kan være klokt å nå kjøpe inn julegaver du planlegger å gi allerede nå. Planlegger du å kjøpe ny mobiltelefon, tv eller pc kan det være klokt å gjøre det før produktmangelen blir ennå mer synlig. I tillegg er det også grunn til å forvente at produktene vil bli vesentlig dyrere ettersom importørene av varer må betale mye mer både for produktet og frakt. Og dessverre er dette bare begynnelsen. Det jødiske sabattsåret 2021-22 begynner førstkommende tirsdag og det vil bli et Shemita år vi sent vil glemme.

 

Facebook Comments

2 tanker om “E24.no: IKEA sliter med varemangel -rammer varehandelen bredt -og mer elendighet er i vente

 1. Interessant. Jeg også har stusset over mangler i matvarebutikkene – men også i andre kjeder. Så du setter ord på det jeg selv har lurt på. Det kan bli interessante tider – og Gud har sak med Verden – her profetisk for Åpenbaringsboken:

  “Jorden sørger og visner bort. Jorderike sykner og visner bort. De ypperste av dem som bor på jorden, sykner bort.
  Jorden er vanhelliget under dem som bor på den. For de har krenket lovene, overtrådt budet, brutt den evige pakten.
  Derfor fortærer forbannelse jorden, og de som bor på den, må bære sin skyld. Derfor brenner de som bor på jorden, og det blir bare få mennesker igjen.
  Mosten visner, vintreet sykner bort. Alle de som før var så hjerteglade, sukker nå.
  Det er forbi med gleden ved tamburinenes lyd. Det er slutt med larmen av dem som jubler. Det er forbi med gleden ved sitarens klang.
  De synger ikke lenger mens de drikker vin. Besk er den sterke drikk for dem som drikker den.
  Nedbrutt er den øde byen. Stengt er hvert hus, så ingen kan gå inn.
  På gatene lyder klagerop over vinen. All glede er borte, landets fryd er blitt landflyktig.
  Tilbake i byen er bare ødeleggelse, og porten er slått i stumper og stykker.
  For det skal gå slik til blant folkene på jorden som når oliven blir slått ned, som ved etterhøsten, når vinhøsten er forbi.”
  Jes 24:4-13

  Vi er på vei mot dette – og vi er meget nærme bortrykkelsen!

  3
  1
 2. Bibelen sier to ting i Åpb. 6:6:

  A) «En liter hvete for en daglønn! Tre liter bygg for en daglønn!»

  B) « Men oljen og vinen må du ikke skade.»

  Altså skal det:

  A) bli skralt for mange når dagen nærmer seg, mens det

  B) fortsatt skal eksistere luksus for noen – i hovedsak eliten.

  Men når det virkelig braker løs vil mange gå amok av sult og redsel. Vi vet dessuten fra det profetiske forbildet ved Jerusalems fall i år 70 evt. at menneskene ble så gale av sult at noenntil og med spiste sine egne og andres barn.

  Jeg må bare atter en gang inntrengende anmode en hver av dere til å vende om til BÅDE Jehovah og Kristus. Kristus selv ba i Fadervår nettopp til sin Far Jehovah Gud. Det samme må enhver sann kristen gjøre og avslutte med “i Jesu navn amen” for å vise Jehovah Gud at vi forstår og tror på Jesu gjenløsningsoffer ved at han ga sitt liv for oss.

  8
  2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *