Dr Perry Stone sjokkert over hvor dyrt det er blitt i USA og om mangelsituasjonen som blir mer kritisk for hver eneste uke

Den stadig mer tiltagende produktmangel og den kraftige inflasjonen amerikanske forbrukere opplever, er tema for Dr Stone`s siste video. Søkelys har helt siden i vår omtalt den gryende krisen verden er på vei inn i med produktmangel, mangel på matvarer og kraftig inflasjon, og mange har forholdt seg lunkne til det som er blitt skrevet, fordi de ikke ser det med egne øyne i butikkene. Imidlertid er det flere av Søkelys lesere som har sendt epost og skrevet at Gud har minnet dem om at det nå er tiden for å preppe og bygge opp et lite lager for vanskelige tider. Også Perry Stone er inne på tanken om at det er fornuftig å bygge opp et lite lager av nødvendigheter, selv om dette ikke behøver å bety hamstring.
Mangelsituasjonen vil i tiden fremover bli verre og verre, og det er grunn til å forvente fortsatt økning i priser på en rekke produkter. Tabloidaviser som VG og Dagbladet bruker gjerne ikke å omtale slikt før det eksploderer oss opp i ansiktet, noe vi kan se fra dekningen fra mangelkrisen i Storbritannia. Forklaringsmodellene som gis som årsak kan også der variere og enkelte skylder på Brexit mens andre skylder på pandemien.  Det har i Norge vært fint lite dekning av mangelsituasjonen som nå preger USA i økende grad -og her hjemme har det vært noen få oppslag om lokal mangel her i Norge. Kina sliter fremdeles med lockdown på grunn av Corona og i tillegg har det utviklet seg en energikrise som også stenger ned bedrifter og ledd i forsyningslinjene. Prisene på frakt har ekslodert og råvareprisene på viktige råvarer til matindustrien har pekt oppover gjennom hele 2021, med unntak av juni og juli. Nye tall på prisutviklingen på livsviktige råvarer til matindustrien ventes i slutten av denne uken. Det er ventet en mindre prisoppgang på de viktigste råvarer når septembertallene er klare. I tillegg til en global fraktkrise står vi overfor en global energikrise som også medfører prispress oppover. Produktmangel og økende priser er tema for Perry Stone`s siste video

 

5 tanker om “Dr Perry Stone sjokkert over hvor dyrt det er blitt i USA og om mangelsituasjonen som blir mer kritisk for hver eneste uke

 1. Jeg er snart 80 år og har aldri opplevd en slik tørr sommer og høst her vest. Drikkevann-magasinene i Bergen er mye nedtappet og det trengs mye nedbør for å få disse på normalt nivå. Kraft-magasinene har nå en fyllingsgrad på kun 60 % – og dette kan føre til strøm-utkopling til vinteren. Kabelen som går til Newcastle-området har kapasitet til å forsyne GB med strømforbruket til en by som Oslo. Norge kjører på med eksport av el-strøm til utlandet – tross den lave fyllingsgraden her. Det er tydelig at markedskreftene styrer dit det er mest penger å hente.
  Vi vet ikke når det blir skort på matvarer i våre butikker. Men vi vet at straks folk merker slikt : Så starter hamstringen og butikkhyllene er rensket på ett døgn. Ja , jeg er så gammel at jeg husker at en bergenser kom hjem til oss og tigget etter mat – dette var rett etter krigen. Men vi hadde lite mat selv og hadde bare sukker som pålegg på brødskivene. Historien gjentar seg ; sies det – og Yeshua fortalte om hungersnød i de siste dager. Jeg tror på Hans ord !

  • Da er det godt å minne hverandre på versene i Matteus 6:25-33. Et løfte fra Gud når slike tider kommer, Han vil gi oss det vi trenger hver eneste dag.

 2. 04/10/2021, kl. 22:01 sa Ture:
  “Jeg er snart 80 år og har aldri opplevd en slik tørr sommer og høst her vest. ”

  Vet ikke hvor mye nedbør det var på vestlandet i 1948 men på østlandet var det ikke nedbør i det hele tatt. Men rundt 1995 – 96 var det akutt vannmangel i Bergen.

 3. I England så klager de over at de mangler 100.000 lastebilsjåfører – men jeg tror alt er politikerstyrt. Og jeg leste i dagens nyheter, at det var stor manko på lastebilsjåfører her til lands – og at man vil i løpet av noen år vil trenge 10.000 sjåfører:

  https://www.nrk.no/nordland/norges-lastebileier-forbund-og-asko-nord-as-varsler-mangel-pa-10.000-lastebilsjaforer-innen-10-ar-1.15678868

  Om det blir manko internasjonalt – vil også det påvirke Norge.

  Vi har jo snakket om den hvite rytteren – korona – som Stevi Cioccolanti snakket no om:

  https://vekterbloggen75.blogspot.com/2021/06/28-juni-2021-den-hvite-rytteren-og.html

  Men etter Korona – så kommer jo de 3 andre rytterne – først den som vil ta bort freden på jorden – og vi ser at det øker med spenninger på mange steder samtidig – og Kina er en av stridens partnere – som forsøker å utøke sin makt mot Taiwan, og ta seg til rette av øyer som ligger i nærheten av Japan. Men også spenninger mellom India og Kina i Nord-India ved fjellpassene – Også Hellas har begynte å samarbeide med Saudi-Arabia pga frykten for Tyrkia – og masse andre.

  Etter det kommer rytteren med hungernød – må jeg vel få kalle den. Hvor man må betale en dagslønn – for oppmålt hvete og bygg – altså for å få sitt daglige brød. Inspirert av søkelys.com – så skrev jeg da denne artikkelen – om de 4 rytterne:

  https://vekterbloggen75.blogspot.com/2021/09/26-sept-2021-na-de-4-rytterne-om.html

  Fortsett med å fokuser på de viktige tingene – fordi det er tiden for de troende å berede seg – for stormen som vil og må komme!

  “Den kloke ser ulykken komme og skjuler seg, men de ufornuftige går på og får bøte.”
  Ord 22:3

Det er stengt for kommentarer.