Doug Casey om økonomisk krasj: vi er nå i stormens øye og det som kommer blir verre enn mange tror

Doug Casey, amerikansk økonom og styreformann  i Casey Research ser dystert på de økonomiske utsiktene fremover. Til Alternativ Media TV forteller Casey at vi nå er midt i doeg-caseyøyet til den økonomiske stormen som begynte i 2007.  Helt siden finanskrisen har verden har USA befunnet seg i økonomisk storm. Det eneste som holder økonomien oppe, er tilførsel av billig kreditt, kvantitative lettelser og det faktum at ulike sentralbanker kjøper opp store mengder billig kreditt. “Det jeg nå ser komme over verden, er at vi står på kanten av en større depresjon. Ting vil bli mye verre enn trettitallets depresjon og helt annerledes, sier Casey som blant annet skrev boken “Crisis Investing” (1979) ble den mestselgende finansboken noensinne.

Nå ser ikke Casey lystig på den økonomiske turbulens som ligger foran. Vi står foran en gigantisk økonomisk orkan, sier Casey som mener verdens sentralbanker er “kriminelt helsprøe med sin policy med å trykke penger. Hele systemet vil gå inn i en deflasjonisk kollaps, Vi vil gå inn i en tid da mat som ris og bønner går i taket, mens prisene på store hus og eiendommer kollapser. Vi kan også få et kreditt-kollaps og bildet er kaotisk, sier Casey som ikke er noen hvemsomhelst i økonomisk sammenheng. Vi ser nå bobler i alle land. Aksjer befinner seg i en boble, det samme gjør obligasjoner. Casey ser heller ikke store muligheten for at oljeprisene henter seg inn igjen, med mindre det blir en krig i Midtøsten. På spørsmål om hvem han tror vinner valget svarer han, Donald Trump for i tiden rett før november kommer alt til å være i kaos,” sier Casey som har hatt god teft tidligere, når det gjelder store begivenheter i verdensøkonomien.

Verdens barn er klokere enn lysets barn

Casey sier videre i intervjuet at det vil kunne bli en seriøs krig med Russland eller Kina. USAs regjering er den farligste som finnes i verden i dag, slår Casey fast. Den amerikanske regjeringen demoniserer både Kina og Russland, og når det gjelder Syria og Ukraina er USA den part som provoserer,” sier Casey i den nesten 17 minutter lange videoen som er verd å se. Kanhende vi i forhold til verdensøkonomien og det som ligger foran oss -må gi Jesu ord om “at denne verdens barn er klokere enn lysets barn,”

https://www.youtube.com/watch?v=HedzJFxd1uk

Casey er ikke alene om å mene økonomien er i krise. Også John Williams som står bak nettsiden Shadowstats.com ser dystert på amerikansk økonomi, på tross av tilsynelatende gode arbeidsmarkeds tall fredag. Til Greg Hunter sier at vi nå befinner oss i en resesjon fordi økonomien er svært svak. La deg advare, er rådet jeg tror vi kan summere ut av disse to videoen

https://www.youtube.com/watch?v=4xAjR7-QHZg

 

14 tanker om “Doug Casey om økonomisk krasj: vi er nå i stormens øye og det som kommer blir verre enn mange tror

 1. Han kan meget vel få rett i det han sier. Vi nærmer oss også raskt jubelårets ende da alt kan falle. Tror imidlertid ikke at Trump vinner presidentvalget. Han gjør nå så mye sprøtt at folk lurer på om han er ved sine fulle fem.

  • Marie…Du har blitt utsatt for det vi på godt norsk heter hjernevask. Du leser vel stadig Dagbladet, VG, nettsidene til NRK og TV2…Siden du sikkert TROR på deres skriverier, så tror du også at TRUMP har sagt mye galt og feil. Det har han ikke, hva skulle det være?
   Nå har Søkelys også hatt noen interessante artikler om at det vil skje et krakk i oktober, og da vil Trump få de stemmene han mangler for å vinne presidentvalget. Så kommer det også mange flere mail fra fru Clinton, som blir offentlig…Og så er det gjort…

   http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Det er ikke tvil om at verdens eliten og massemedia kjører en ganske intensiv kampanje hvor man trekker Trumps utsagn ut av sin sammenheng og gjentar og gjentar til det kjedsommelige i media. Jeg er dritlei den ensidige kampanjen i media hvor man nå¨bruker alle triks for å fremstille Trump i et dårligst mulig lys.
   Samtidig er tydeligvis ikke Trump selv veldig bevist på hva han sier, og noen burde kanskje viske han i øret, at han må telle til 10 før han sier noe kontroversielt.
   At han nå faller på meningsmålingene burde ikke overraske etter den massive anti-Trump kampanjen i media. Men også Trump burde innse at hans ord blir vridd på og revet fra hverandre og satt sammen igjen etter journalistenes egne lyster. Trump bør gjennomtenke hva han sier.

  • Nei da, Myhren. Jeg er ikke hjernevasket av noen som helst. Jeg har bare hørt på det Trump selv har sagt.

  • sentralbankene har ikke mange verktøy igjen i verktøy kassa nå.
   Det er grunn til å forvente en eventuell sjokk kur i form av økt rente da det ikke er mer å gå på andre veien.
   I normale situasjoner ville man ha anvendt rentevåpenet med å sette ned rentene for å få fart på økonomien.
   I den nye virkeligheten hvor rentene er lik null og følgelig også tilliten til valutaen vil være svekket -tror jeg man vil prøve en hestekur, å gå motsatt vei. Gjøre alt for å gjenopprette tilliten til valutaen, og da må rentene opp kanskje helt opp mot 7-8 prosent.
   Det mest katastrofale ville være om investorer mister tilliten til et lands valuta -det vil skje med et krakk, og derfor jeg rente-våpenet vil bli brukt kraftig for å forsvare valutaen lengst mulig. Hvis ikke man klarer å forsvare valutaen sin -jeg kan vanskelig se at pengetrykking vil virke hvis tingene krasjer nå. Mange tror derfor at krasj nå vil utløse en omfattende systemkrise -man taler om at Fiat-valutaer vil ryke -og derfor har mange også posisjonert deler av sin formue i gull eller råvarer.
   Jeg følger en rekke av disse økonomene på You Tube og det er tydelig at mange tror at et resultat av neste krasj vil bli en tung depresjon og langvarig nedgangstid.
   Ser vi på dollaren tror mange at denne ikke vil tåle et krasj -og en mulighet er jo enten en kraftig devaluering av dollaren, eventuelt introdusere en ny dollar som har vekslingsforhold 100/1. Det er i hvert fall en mulighet vi har sett blitt brukt blant annet av Storbritannia på 1970 tallet.

   Jeg skal se om jeg finner noen som har teorier om ditt spørsmål Ola

  • Takk for svar, da kan det kanskje være smart å binde renta for noen år fremover for de av oss som har boliggjeld…

  • Jeg tror nok også at tiden er inne til å binde renten. Den er jo veldig lav, og vi ser nå at enkelte her hjemme tror at den skal opp.
   I alvorlig situasjon vil de mest sannsynlig ta ganske dramatiske grep, og slikt det er i dag, kan neppe boliglånsrenten falle spesielt mye.
   Selv om det skulle bli minusrente her i Norge, vil lånetager likevel betale få noe rente da det ikke er mulig at banken skal begynne å betale lånetager for å låne hos dem.
   I de land det er minusrente får ikke lånetagere spesielt mye glede av det.
   Minusrente betyr strengt tatt bare at man betaler litt for å ha en sum stående fast i en statlig garantert obligasjon eller betaler et lite prosentmessig gebyr for at pengene står sikret i sentralbanken. Jeg råder nå folk til å binde renten.

 2. Ærlig talt Myhren; er du helt frisk??? Mener du alle de hårreisende kommentarene fra Trump , fra taler o.l, er manipulerte?
  Jeg har ikke sett at Trump har sagt at twitter-kontoen hans er hacket, så da må man jo ta på alvor det han skriver?
  Du er en rar type du Myhren; støtter helhjertet den straffedømte internetterroristen JKC, du sympatiserer med nazistene, er Israel-fiendtlig, sympatiserer med egoismens og ondakapens parti FrP, og hyller sosiopaten Trump.
  Akk og ve…?

 3. Enig Marie; og Kjell; nei, ingen vrir og vrenger
  Trunp driter seg loddrett ut helt på egenhånd.
  Vi kan jo selv høre hva han sier i talene og uttalelsene sine…

  • De klipper og vrir og vender. Det hele er et gigantisk spill. I kveldingen var jeg på badet og hørte TV2 satte i gang med sin daglige dose -som gjentas gjennom alle nyhetssendinger, og selvfølgelig startet det med den fullstendig håpløse gjengivelsen av at Trump skal ha oppfordret til å skyte Hillary. Jeg tok med et stykke såpe inn i stua og sa: “Her har dere litt mer og hjernevaske toppen med.”
   Kampanjen mot Trump fra media blir mer og mer gjennomskuelig. Det blir nesten morsomt å høre dem overtolke løsrevne utsagn som er klippet og limet sammen i kjent JCK stil. He he.
   Donald Trump er ikke akkurat min “kandidat”, men det blir litt for dumt.
   Massemedia burde i likhetens navn også fokusere på alle Hillary’s løgner og hennes skitne spill. Men siden amerikanerne ikke har omvendt seg fra synden, Trump har heller ikke noen planer om å gjøre vesentlige forandringer for å stanse fosterdrap og endre på homoekteskap -så tipper jeg amerikanerne er predestinert til å få en president som vil fortsette Obama¨s avkristningspolitikk. Men jeg er ikke spesielt begeistret for Trump, han er ikke som den bibelske kong Josia som gjennomførte en omfattende reformasjon og brakte gudsdyrkelsen i rett skikk igjen. Selv om kong Josia den rettferdige, av all kraft søkte å gjenopprette en sann dyrkelse av Gud og fremme rettferdighet og hellighet, var Israel -lik USA kommet for langt i synd og frafall, slik at Herrens vrede ikke vendte seg fra Israel. Men kong Josias reformasjon gjorde at dommen ble utsatt. Donald Trump har ingen likhetstrekk med Josia og han er på ingen måte ydmyk. Det vi ser er en mann som bruker svulstige ord, men ikke vil erkjenne at han har gjort synd. Da er det håpløst å tro -slik enkelte naive kristne gjør, -at Trump er mannen som vil bringe Guds velsignelse over USA igjen. Det er ingen velsignelse uten omvendelse, og derfor vil USA mest sannsynlig få en ond kvinne som leder. Jeg husker at Jan Hanvold faktisk for noen år siden profeterte at Hillary Clinton vil bli president. Mye ser ut til at Hanvold her får rett. USA vil få en president som har en hjerne som kortslutter inn i mellom. Arme oss….
   Jeg vil legge til at den spennende historien om kong Josia kan du lese i 2.Kongebok kapittel 22 og 23. På det teologiske fagspråket ble disse to kapitlene omtalt som “Josias reformasjon”

 4. Ang rentebinding; dersom jeg hadde hatt lån, ville jeg ha bundet renten nå. Effektiv rente på 2.96 %, 10 års binding. Det må være en rimelig, trygg og forutsigbar boligfinansiering.

 5. Jeg så en ny tale av Trump nå, som ligger på dagbladet.no.
  Her hevder Trump at Obama er grunnleggeren av IS(og Hillary co-founder).
  Han gjentar dette tre ganger.

  Mye har definitivt vært gjort galt her, men dersom en president skal klandres for IS, så er det utvilsomt Bush!

 6. Kjell; 70 sentrale republikanere har oppfordret partiet til å stanse pengestøtten til Trump? Tenk på det signalet det gir til velgerne?
  Er de også blitt forledet av media, tror du?

Det er stengt for kommentarer.