Donald Trump følger i Obamas fotspor ved rentekutt og kvantitative lettelser -USA mot resesjon

President Trump tok mandag til Twitter hvor han krevde rentekutt og kvantitative lettelser

Donald Trump tok mandag til Twitter for å oppmuntre den amerikanske sentralbanken til å ta grep for å stanse den negative utviklingen i amerikansk økonomi. Etter flere år med vekst peker pilene nå nedover igjen, og presidenten som er avhengig av at amerikansk økonomi går bra for å bli gjenvalgt, krever nå at sentralbanken (FED) kutter renten med et helt prosent poeng samtidig som han tar til orde for å ta i bruk kvantitative lettelser for å stimulere den dalende økonomien. Presidenten har gjentatte ganger understreket av USAs økonomi er sunn og sterk og at årsaken til at man må sette i gang seddelpressen og blåse opp gjeldsboblen ytterligere, primært skyldes dårlig økonomi i Europa og Asia og den pågående handelskrigen med Kina. Rentekutt og kvantitative lettelser er blant de få verktøy sentralbankene har til rådighet.

Amerikansk økonomi på vei mot resesjon

Samtidig som USAs president tar til orde for massive kutt i renten og sette i gang med kvantitative lettelser operer Tyskland nå med negativ rente i bond markedet. Renten på Germany Bund 5 Year Yield er nå -0,84 og illustrerer for alvor hvor dårlig tingene er i europeisk økonomi. Også i USA er det nå stadig flere tegn på at tingene ikke lenger går like bra som man trodde, og torsdag kunne det meldes at det er skapt 501 000 færre jobber i den siste ettårsperioden. Det amerikanske arbeidsdepartementet har kommet med den foreløpige revideringen av jobbtallene, slik det gjør hvert år. Den viser at USA skapte 501.000 færre jobber enn det arbeidsdepartementet tidligere rapporterte i ettårsperioden frem til mars 2019. Revideringen er mye større enn vanlig og den største siden den store resesjonen i 2009. Den foreløpige revideringen i 2018 viste til sammenligning at økonomien skapte 43.000 flere jobber enn tidligere rapportert, ifølge Marketwatch. Tegnene på at den amerikanske økonomien nå begynner å slite som en følge av handelskrigen med Kina blir stadig flere og flere. De offisielle data viser at produksjonen i juli falt med 0,5 prosent og også andre økonomiske data syntes å indikere at amerikansk økonomi peker nedover. Stadig flere varsler nå om at USA er på vei mot resesjon og enkelte mener at resesjonen denne gang vil bli dyp og langvarig. En som mener USAs økonomi er i fritt fall er Gregory Mannarino som peker på at den amerikanske produksjonen er i fritt fall i alle sektorer.

The 2020 Recession: How To Prepare For The Next Market Crash

Én tanke om “Donald Trump følger i Obamas fotspor ved rentekutt og kvantitative lettelser -USA mot resesjon

  1. Det som betyr noe internasjonalt nå er hvis Donald Trump og Boris Johnson endelig finner sammen og manifisterer den syvende og siste verdensmakt fra Daniels profeti. Da vet vi i såfall at England – som startet som leder av den syvende og siste verdensmakt i 1763 ved å slå ut den siste reminisensen av den sjette, romerske verdensmakten, nå er endelig alene tilbake som del av de to horn – sammen med USA – og danner helheten i det siste bibelske verdensriket som “skal gå levende ned i dødsriket” for Jehovah Guds hånd ved Kristus.

    Da kan innledningen til Harmageddon starte med at “dyret” – nasjonene – “kler skjøgen naken og brenner henne opp med ild” – altså forbyr alle former for offentlig religiøs utfoldelse.

    Religion har vært nyttige idioter for konger og keisere opp i gjennom tidene, men nå er religion blitt en trussel mot verdensfreden. Men det blir Gud som må fremtvinge alt dette ved å legge det i nasjonenes lederes sinn og hjerter.

    Tiden krymper nå dramatisk for Guds endelige oppgjør – ikke minst med den bunnfalske kristenheten. Sanne kristne gleder seg derfor mer og mer over at den store dagen opprinner. Leve Jehovah Gud og Hans sønn Kristus. Snart kommer sanne kristnes befrielse og utfrielse fra denne onde verden!

Det er stengt for kommentarer.