Den utilgivelige synd -vil Gud tilgi slike som Jeffrey Dahmer?

Kan et menneske gå så langt bort at Guds kjærlighet ikke kan nå han? Jeffrey Dahmer begikk noen av de mest grusomme synder vi kan forestille oss. “Jeffrey Lionel Dahmer var en amerikansk seriemorder og sexforbryter. Dahmer ble dømt for å ha myrdet 17 menn og gutter mellom 1978 og 1991, de fleste av drapene skjedde mellom 1987 og 1991. Drapene hans involverte voldtekt, lemlesting, nekrofili og kannibalisme,” skriver Wikipedia om massemorderen mange mente var et dyr. Dahmer ble født i 1960 og ble drept i 1994 i et fengsel. Mannen begikk voldtekt og drap av 17 guttter og menn, og hadde seksuell omgang med dem både før og etter at han drepte sin ofre.

16 av Dahmers ofre. De to yngste ble 14 år gamle, den eldste 32 år…

Det var en grusom historie som ble rullet ut etter at Dahmer ble pågrepet og stilt for retten for sine ugjerninger. Dahmer skal ha voldtatt og drept 17 gutter og menn i sin karriere og forgrepet seg på dem både før og etter at de ble drept. I etterkant av drapene spiste han noen av kroppsdelene til sine ofre og han oppbevarte levninger av noen av de drepte i sitt eget hjem. Mange mente at dødsstraff var det dette udyret fortjente, men han ble idømt 999 år i fengsel. I1994 fikk mange av disse oppfylt sitt ønske. Dahmer ble drept av en medfange i fengselet. Kan denne mannen slippe unna den evige fortapelse ved å ta sin tilflukt til Kristus Jesus? Begikk han utilgivelige synder? Mange vil svare ja. Denne mannen har begått så grusomme handlinger at han ikke kan få tilgivelse.

https://www.youtube.com/watch?v=L2E5hME-sw0

Kan en mann gå så langt bort at Han som gav oss livet ikke kan nå oss?

3 tanker om “Den utilgivelige synd -vil Gud tilgi slike som Jeffrey Dahmer?

 1. Roy Ratcliff, presten som besøkte Dahmer i fengselet og også døpte denne seriemorderen, har skrevet en bok om dette:
  https://www.amazon.co.uk/Dark-Journey-Deep-Grace-Jeffrey/dp/0976779021

  Ratcliff er fast bestemt på at Dahmer faktisk angret og vendte om. Andre mener at han ikke angret på noen ting, og bare ville være med på bibeltimer for å oppnå fordeler i fengselet. Så svaret er vel at han kan ha vendt om, men det kan også tenkes han ikke gjorde det. Det er umulig for oss å faktisk vite, men Gud vet.

  Hvis Dahmer faktisk trodde, så husk hva Jesus sa:
  “Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.” (Joh. 5:30)

  Og når det gjelder den utilgivelige synd (bibelen beskriver kun en slik) så er det blasfemi mot den hellige ånd. Dahmer var seriemorder, som opplagt ikke er i tråd med Guds vilje (jfr. de ti bud – du skal ikke slå ihjel), men er mord å utøve blasfemi mot den hellige ånd? Husk at Saul forfulgte og fikk kristne drept, før han vendte om, og ble apostelen Paulus. Så mord, enda så grusomt det er, kan altså ikke være denne utilgivelige synden:
  ” Derfor sier jeg dere: All synd og spott skal menneskene få tilgivelse for, men spott mot Ånden skal ikke bli tilgitt. Den som sier et ord mot Menneskesønnen, skal få tilgivelse. Men den som sier mot Den hellige ånd, skal ikke få tilgivelse, verken i denne verden eller i den kommende.” (Matteus 12:31-32)

  3
  1
 2. Ett menneske som det er i seg selv kan aldri få tilgivelse, det gamle menneske må dø , betyr ingenting om synden er stor eller liten .

  Jesus døde og betalte for absolutt all synde skyld som er gjort i denne verden , i så måte blir det for en bagatell å rekne det denne personen har gjort .

  ALLE ABSOLUTT ALLE UTEN UNNTAK VIL FÅ SIN SYND UTSLETTET OM DE VENDER OM OG KOMMER TIL JESUS OG BER OM SYNDENES FORLATELSE !

  Der synden ble stor, ble nåden enda større, å si noe annet er vrang lære og fører ut i lov treldom.

  7
  1
 3. Det var en av lederne i Røde Khemer som ble frelst – og han hadde gjort mer galt enn fyren her. Så ja – man kan bli frelst – om man angrer, omvender seg og tror. Det var en grunn til at Gud frelste Paulus og brukte han – han var tross alt en morder, og tvang andre kristne til å spotte sin frelser – under pinsler. Så ja – om man vender om – så får man tilgivelse.

  Så må man huske at disse menneskene – når de gjør alt dette onde, så er det demoner som driver dem. Men det finnes også noen som går over en grense – og det ikke finnes rom for omvendelse. De har forherdet sitt hjerte – og har man gjort det – så klarer man ikke å vende om.

  Ellers har Jesus forsont all verdens synd – men det er veldig få av de aller ondeste som søker omvendelse – de fleste av de har mye makt og rikdom. Men det skjer en og annen gang.

  1
  1

Det er stengt for kommentarer.