De lot sin nyfødte dø da de trodde Gud for helbredelse, dømt for drap

Tros-helbreder ektepar dømt til sju års fengsel for å ha latt sin sju måneder gamle sønn dø av bakteriell lungebetennelse og uttørking

Herbert-Catherine-SchaibleEkstrem tro på helbredelser og vantro til tradisjonell medisin har sendt nok et barn i døden og et foreldrepar i fengsel, dømt for drap, fordi de unnlot å gi sitt barn nødvendig legehjelp.  Herbert Schaible, 45, og hans kone, Catherine, på 44 år ble dømt til syv års fengsel for drapet på sin syv måneder gamle sønn, Brandon. Dommen mot det religiøse ekteparet fra Philadelphia falt onsdag. Foreldreparet fikk en streng dom da dette er andre gangen foreldreparet som tilhører en forsamling som dyrker guddommelig helbredelse lot et av sine barn dø på grunn av sykdom.

Den syv måneder gamle Brandom Schaible døde 18 april i fjor av bakteriell lungebetennelse og dehydrering. Hans foreldre, ekteparet Herbert og Catherine Schaible ble funnet skyldig blant annet i drap, å ha satt barn i fare og konspirasjon. Foreldreparet som tilhørte den ekstreme trosmenigheten “First Century Gospel Church” som holder til i Nord Philadelphia gjorde intet for å hjelpe deres sønn når han ble syk. Under straffeutmålingen sa aktor, assisterende statsadvokat Joanne Pesatore at saken stadig hjemsøker henne. Den forsamlingen Schaibles tilhører vektlegger tro på guddommelig helbredelse og man lærer at troen er det nødvendige redskapet for å bli frisk.
Reagerer sterkt

Dommer i saken,  Benjamin Lerner sa under straffeutmålingen at “han aldri i sin karriere hadde vært borte i en sak som denne. Også tidligere har foreldreparet latt ett av sine barn dø uten å søke nødvendig helsehjelp. I 2009 døde den to år gamle Kent Schaible av bakteriell lungebetennelse, og da ble foreldreparet dømt for uaktsomt drap med en prøvetid på 10 år. Den betingede dommen innebar at foreldrene forpliktet seg til å passe på at sine gjenlevende barn fikk nødvendig helsesjekker og at de fikk medisinsk hjelp dersom noen av barna ble syke. Ekteparet har sju gjenværende barn. Siden mai i fjor har moren hatt husarrest mens faren har sittet fengslet. Under rettssaken sa faren at han og hans kone “glapp” ved å unnlate å etterfølge den tidligere rettskjennelsen som krevde at barna skulle få nødvendig medisinsk behandling. “Dette vil ikke skje igjen,” sa faren som bedyret at ha var lei seg for det som skjedde med hans to sønner. Den strenge dommen indikerer at sprout-300x200dommeren ikke har festet lit til foreldrenes beklagelser. Deres gjenværende barn er i alderen 4 til 18 år, og alle med unntak av 18 åringen er i fosterhjem. Historien fra Philadelphia er nok et eksempel på hvor farlig det kan være å ha en gudstro preget av overtro og mangel på sunn fornuft. Gutten på bildet viser den 16 år gamle Austin Sprout som døde i 2012 etter at han og hans foreldre nektet å søke legehjelp da 16 åringen ble alvorlig syk. På tross av intense bønner døde 16 åringen etter å ha vært syk en uke av en sykdom som kunne ha blitt behandlet. Du kan lese mer om den saken i vår artikkel fra april 2012

 

 

 

Én tanke om “De lot sin nyfødte dø da de trodde Gud for helbredelse, dømt for drap

  1. Jeg takker Gud for at jeg vokste opp i ett hjem preget av sunn gudstro, et hjem hvor mine foreldre lærte meg å overlate bønnesvaret til Gud og samtidig bruke fornuften. Slike historier er triste, men de demonstrerer med tyngde hvilke destruktive krefter som finnes i enkelte trosforsamlinger.

Det er stengt for kommentarer.