Elever ved religiøs folkehøyskole rammet av tragedie

To drept og 8 skadd i trafikkulykke i Kenya

To norske elever fra Valdres Folkehøgskule omkom og åtte personer er fraktet til sykehus etter en trafikkulykke i Kenya, melder VG. De to drepte og de åtte skadde var alle elever ved den religiøse folkehøgskolen som er eid av KFUM/KFUK. Det var 11 personer av en gruppe på 20 som var på skoletur i Kenya. En minibuss med 11 personer tilknyttet skolen kolliderte med en lastebil. De pårørende er varslet, opplyser rektor Jens Rindal.

Ulykken skjedde i formiddag, da 11 av en gruppe på totalt 20 stykker fra Valdres Folkehøgskule var i minibussen som kolliderte med en lastebil.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en alvorlig ulykke. 11 av våre elever er innblandet. Åtte er på sykehus for behandling med moderate skader, alle er ved bevissthet. To elever er omkommet og en er fysisk uskadet, sier Jens Rindal til VG.

Han vil ikke gå ut med kjønn og alder på de som er omkommet.

Et kriseteam fra UD og en prest fra Sjømannskirken er på vei for å bistå elever og ansatte. I tillegg til elevene var det en lærer og en lokal representant med i gruppen, opplyser han.

– Vi har iverksatt et kriseberedskapsteam på fem stykker her. Presten fra Sjømannskirken skal ivareta omsorgssituasjonen. UD er varslet, og to personer er på vei ned for å bistå elevene og ansatte. De er ventet til Kenya i morgen, opplyser Rindal. Den triste ulykken skjedde bare dager etter at sentrale personligheter i den religiøse organisasjonen gikk ut med utspill på verdidebatt.no som tok til orde for en omfattende boikott av israelske varer. Både styreleder, generalsekretær, styreleder for KFUM/KFUK globalt og utenlands-sjefen for organisasjonen stilte seg bak det Israel-fiendtlige utspillet som kan leses her