Covid-19 krisen fikk nordmenn til å ty til Netflix og polet -men ikke til Gud

For det er et gjenstridig folk, løgnaktige barn, barn som ikke vil høre Herrens lov,
Jeg bredte ut mine hender hele dagen til et gjenstridig folk, som går på den vei som ikke er god, efter sine egne tanker, (Jes 30,9 Jes 65,2)  -2020 kom til å bli et spesielt år for oss alle. Selv om vi gjennom både november og desember fikk forvarsler om at Kinaviruset var i ferd med å gå sin seiersgang i nettopp Kina, var det få av oss som brukte julen til å bekymre oss over Coronaen. Da vi tok farvel med 2019 og ønsket hverandre godt nyttår på nyttårsaften den 31/12, var det få av oss som tenkte og trodde at om noen få måneder skulle livene våre bli nærmest snudd opp ned, av et usynlig virus. Januar og februar gikk, og nær sagt alt føltes som normalt selv om nyhetsmedia brakte oss bilder fra andre land som var rammet av viruset.

Så kom mars, og plutselig ble alt nedstengt, kirker, teatre, kinoer, puber, frisører, treningsstudio og nær sagt all virksomhet og gatene ble tomme. Coronaviruset som dro ut fra Kina med seier for å seire, -beseiret raskt landegrenser mer effektivt enn en arme kunne klare. Land etter land stengte ned og myndighetene og deres propaganda-apparat gjorde folk redde. Dagene og ukene gikk med lockdowns og nedstenginger, og nordmenn strømte til Netflix og Polet for trøst i en vanskelig tid, og de søkte ikke Herren. Viruset og smitten ble hauset i media helt frem til nyheten om drapet på den fargede George Floyd den 25 mai og de såkalte “Black Lives Matter” demonstrasjonene brøt ut både i USA og Europa. Det virket nesten som Black Lives Matter demonstrasjonene hadde helbredende effekt, -for med ett var Covid-19 og Coronaen nesten borte fra nyhetssendingene, og da sommeren kom kunne gjenåpningen av alt starte opp og turister strømmet til å fra landet. Folket vi så følelsen av dette lå bak oss, skuldrene ble senket og det normale livet begynte tilsynelatende å komme tilbake. Det myndighetene i Europa ikke syntes å ha i tankene når de åpnet opp, var at viruset, også i muterte utgaver igjen kunne få blomstre og føre til nye smitteutbrudd. Parallellt med at høstmørket senket seg la regjeringen og lokale myndigheter igjen løkka rundt halsen på oss -og strammet til i Coronaens navn uten at disse tiltakene har slått tilbake smitten. Nærmere 700 nye smittede viser at regjeringens strategi ikke har lykkes.

Ingen omvendelse i folket

På tross av at vi alle går gjennom noe vi som land og folk aldri har opplevd tidligere, har Corona-krisen ikke gjort at vi som nasjon har begynt å søke Gud. I stedet for å vende seg til Gud har folk i stort nummer vendt seg til Netlix og Vinmonopolet mens de venter på den frelsende vaksinen som skal bringe tilbake normalitet. Det norske folk ser ut til å følge i kong Asa`s fotspor og søke til legene fremfor til Herren. (2.Krøn.16,12) Coronakrisen. nedstengninger og den utryggheten millioner av nordmenn har gått og følt på det siste året burde ha skapt grobunn for vekkelse og søken etter Gud, og i stedet ser vi folk samle seg om Netflix og Polet som har gjort omsetningsrekord i 2020.

Verken politiske lederfigurer eller kirken har oppfordret til nasjonal bønnedag 

Mens vi fra USA har sett at noen republikanske guvernører har tatt initiativ til nasjonale bønn og fastedager i sine delstater, har verken kirkeledelsen eller våre politikere gjort noe som ligner på noe slikt. Vi har fått en kirke og en regjering som har glemt Gud, lagt Guds løfter til side og omgjort Gud til en kulturell museumsskikkelse som er plassert i hyllen over norsk kulturhistorie. Gud og kristentroen er ikke lenger våre ledere eller vårt folk vender seg til i krisetider og dette burde få Guds folk til ytterligere bestredelser i bønn. Paulus formaner Guds folk til å be for alle i 1 Tim 2,1-5  “Jeg formaner altså fremfor alle ting at det gjøres bønner, påkallelser, forbønner, takksigelser for alle mennesker, for konger og alle dem som er i høi verdighet, forat vi kan leve et rolig og stille liv i all gudsfrykt og sømmelighet. For dette er godt og tekkelig for Gud, vår frelser,  han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse. For det er én Gud og én mellemmann imellem Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus.”  Denne oppfordringen kan ikke bety noe annet vi må be til Herren om at mennesker i alle posisjoner, både vanlige folk og dem som har høye posisjoner -om at disse skal styre landet godt og vel, og finne omvendelse og frelse i Jesus Kristus. Det å gjøre forbønner for disse, betyr ikke at vi holder opp med å advare våre lovgivere mot å fortsette å gjøre urett. Guds ord sier også disse domsord over dem som styrer et samfunn: “Ve dem som gir urettferdige lover og utsteder fordervelige skrivelser for å trenge småfolk bort fra domstolen og for å frarane de fattige i mitt folk deres rett, for å gjøre enker til sitt bytte og for å plyndre de farløse. Men hvad vil I gjøre på hjemsøkelsens dag, når ødeleggelsen kommer fra det fjerne? Til hvem vil I fly for å få hjelp, og hvor vil I gjøre av eders skatter?” ( Jes 10,1-3)  Den profetiske advarsel fra Skriften ligger evig fast og Guds Ord og bud kan ikke gjøres ugyldig. Når Paulus maner Guds folk til å gjøre bønner for konger og dem som er i høye stillinger, -og alt folk ellers, er det primært for at disse skal finne omvendelse og frelse. Det er derfor med sorg vi må erkjenne at våre norske ledere og folket trenger å fatte et annet sinn samtidig som vi som kristne forblir velholdne i bønn og be om at land og folk vender om til Herren. Og med disse ord tar vi i dag farvel med 2020 og går inn i et nytt år vi ikke vet hva vil bringe. Covid-19 situasjonen vil vi ha med oss også i året som ligger foran -og på en dag som denne går våre tanker og bønner til de som savner sine kjære etter raskatastrofen som rammet Gjerdrum natt til i går.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

1 tanke om “Covid-19 krisen fikk nordmenn til å ty til Netflix og polet -men ikke til Gud

  1. Nå er jeg DRITT LEI av ekle annonser ned bilder etc OM ØREVOKS!! 🙄👎 i både inn og utlandske medier!! Finn på noe annet!
    Ørevoksen er til å SPY AV!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *