Boris Johnson: Storbritannia stenger ned igjen -britene går tunge tider i møte

På tross av at det etterlengtede og frelsende vaksinen er kommet tar Boris Johnson Storbritannia inn i en ny Covid-19 lockdown. Under en pressekonferanse mandag  kveld sier den britiske statsminister Boris Johnson at England går inn i en ny lockdown fra i morgen. – Vi har et nytt virus i landet som er er 50-70 prosent mer smittsomt, sier han.  Det er åpenbart at vi må gjøre noe for å forhindre smitte, mens vi venter på vaksinen. Derfor går England nå inn i en ny nasjonal lockdown. Dette betyr at regjeringen igjen ber deg om å holde deg hjemme, sier den omstridte statsministeren. Borgerne kan kun forlate hjemmet om de skal kjøpe nødvendige ting, må jobbe ute og ikke kan ha hjemmekontor, for å trene, for å få medisinsk hjelp eller for å rømme fra vold i hjemmet.

Alle barne- og ungdomsskoler samt universiteter i England vil gå over til hjemmeundervisning fra i morgen. Alle vil fortsatt kunne dra til sykehus.

– Vi skjønner at det ikke vil være mulig eller rettferdig å ha vanlig eksamen denne sommeren. Utdanningsdirektoratet vil jobbe med å finne alternativer for studentene, sier Johnson. De elevene som pleide å få gratis måltider på skolen vil fortsatt få dette selv om skolene stenger.

— jeg skjønner veldig godta at denne sene beskjeden er ubeleilig og stressende for millioner av mennesker i landet. Foreldre som hadde barn på skolen i dag, vil forståelig nok spørre hvorfor vi ikke tok denne avgjørelsen før. Svaret er at vi har gjort alt vi kan for å holde skolene åpne, fordi vi vet hvor viktig hver eneste dag på skolen er for elevene, sier Johnson.

Dette er unntakene:

Borgerne får ikke forlate sitt eget hjem om det ikke er nødvendig. Dette er unntakene:

– Hvis de skal handle nødvendige ting for seg selv eller en sårbar person

–Gå på jobb, om de ikke kan ha hjemmekontor– Trene med egen husstand eller en annen person. Dette bør bare være en gang om dagen, og de bør oppholde seg i sitt lokale område

– Møte egen kohort eller barnets kohort, men kun noen får lov til å ha kohort

– Om de trenger medisinsk hjelp eller er i fare

Skolene og universitet vil holdes åpne for sårbare barn og unge. Alle ande vil ha hjemmeskole til hvert fall februar.

På regjeringens hjemmeside skriver de at borgerne ikke kan forlate huset for å være sosial med andre de ikke bor med. Men man kan trene med husholdningen sin, eller en annen person, ute.

Videre skriver de at man må må holde to meter avstand fra alle som ikke er i husholdningen sin.

Satser på å vaksinere de fire første gruppene i februar

– Det er en stor forskjell nå fra i fjor: Nå starter vi det største vaksineprogrammet i historien. Hittil har vi vaksinert flere folk enn resten av Europa til sammen, sier Johnson.

Videre forteller han at England vil ha vaksinert svært mange innen midten av februar, om alt går som planlagt.

– Vi forventer å ha gitt den første vaksinen til alle som er i de fire først prioriterte gruppene innen midten av februar, sier han.

Johnson sier at å vaksinere så mange sårbare mennesker vil gjøre at de kan åpne opp mer igjen. Han minner om at det vil ta noen uker før de som får vaksinen vil bli immune.

— Bli hjemme og spar liv. Tusen takk alle sammen, avsluttet han.

Facebook Comments

1 tanke om “Boris Johnson: Storbritannia stenger ned igjen -britene går tunge tider i møte

  1. Måtte du Gud bringe din hevn over disse djevlene , jeg ber deg Gud frels meg fra de onde og ta meg bort herfra ! For vi lever i en ond tid !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *