Bodnariu-saken og barnevernet: Jobber hardt for å skape internasjonal opinion mot norsk barnevern -har publisert video på You Tube

barnevernet-demonstrasjonerSaken om at det norske barnevernet har “kidnappet” de fem barna til den kristne pinsevenn familien Marius og Ruth Bodnariu fortsetter å engasjere stadig flere mennesker verden over. Via massemedia, sosiale medier og You Tube forsøker familien og vekke opp det internasjonale samfunnet til engasjement, protester og kampanjer for å få gjenforent de fem barna med deres foreldre. Det var i november at det norske barnevernet gikk til det dramatiske skrittet å ta familiens fem barn, samtidig som foreldrene ble pågrepet av politiet på basis av det familien hevder er falske anklager. Det er allerede nå klart at det vil bli demonstrasjoner utenfor de norske ambassadene i Canada, Romania, Polen, India, Spania, Tyskland, Belgia, Romania, Storbritannia, USA og Tsjekkia i januar. På Facebook oppdateres saken daglig og mange sammenligner nå Norge med Iran eller andre land som forfølger og undertrykker kristne. En av de underskriftskampanjer som er iverksatt har nærmere 50 000 underskrifter og You Tube er et av de siste redskaper som tas i bruk for å fortelle verden om de norske myndigheters kyniske behandling av denne familien.

bodnariuFamilien Marius og Ruth Bodnariu og deres fem barn vekker fortsatt oppmerksomhet og i ukene som kommer vil ulike norske ambassader verden over få besøk av kristne aksjonister som møter opp for å demonstrere og protestere mot norske myndigheter og det beryktede barnevernet som i enkelte land i Øst-Europa assosieres med den behandlingen kristne og opposisjonelle møtte under kommunisttiden i Sovjet. Mens kristne medier internasjonalt har gitt denne saken stor oppmerksomhet, har de to kristne avisene i Norge valgt å vektlegge den offisielle begrunnelsen fra norske myndigheter og har endog skrevet i mot familien på lederplass og i kommentarer. Her i Norge liker vi ikke at vårt selvskapte bilde av våre perfekte myndigheter blir kritisert, og derfor behandles saken deretter. Søkelys velger i denne saken å stå sammen med familien og uttrykke støtte til denne. Vi oppfordrer enhver leser til å gi sin tilslutning til underskriftskampanjen som pågår via denne linken, og husk at når et lem lider, da lider alle lemmene med, men slike gamle ord av Paulus er vel neppe noe som engasjerer kristen-Norge anno 2015/2016

16 tanker om “Bodnariu-saken og barnevernet: Jobber hardt for å skape internasjonal opinion mot norsk barnevern -har publisert video på You Tube

 1. Dersom kristendomsforfølgelse virkelig er motivet her, burde vel barnevernet for lengst ha grepet inn i familier som er med i sekter som Jehovas Vitner, Smiths Venner og små konservative lutherske menigheter på sør og vestlandet, der de lærer at alle andre skal gå fortapt?

  Derfor kjøper jeg ikke denne historien. Det må ligge mer bak…

  • Jeg vet ikke… -men

   I sovjet ble bekjempelse av kristendom en vitenskap. Og det de var redd var den typen kristensom som kunne paavirke andre. Dvs, den typen som erfaringsvis kunne bidra til aa starte store kristne bevegelser.

   Religion var en privatsak sa de. Det skulle folk holde for seg selv. Kun staten skulle ha rett til aa bestemme hvilke meninger som var riktig eller gale.

   Det alle politikere er redd for er at det skal oppstaa nye sannhetsreferanser i samfunne som begrenser deres egen maktbruk. Sannhetsreferanser som kan sette deres egne tvilsomme motiver i et darlig lys.

   Og faktum er vel at faa statsansatte tenker serlig selv. De er dressert til aa tro det politikerne bestemmer. Norge er et slags indirekte diktatur hvor alt gaar ut paa at folk ikke skal se sammenhengene mellom det de selv mener, hva politikerne sier og hva som skjer i virkeligheten.

  • Likheten mellom denne saken og Sovjet begrenser seg til dette: Under kommunisttiden opplevde mange kristne foreldre at plutselig stod sikkerhetspolitiet og byråkratene på døren, grep barna med makt, kjørte bort med barna mens foreldre stod maktesløse tilbake mens barna ble plassert i statlige institusjoner for korrekt politisk oppdragelse. Her hjemme opplever en rekke familier at plutselig er barnevern og uniformert politi på døra. River gråtende barn med makt ut av foreldrenes hender. De plasseres i en bil og kjøres bort for deretter å bli plassert i fosterhjem. I en slik prosess føler foreldrene seg rettsløse og siden far i saken har bakgrunn fra et tidligere kommunistdiktatur hvor dette var vanlig, kan jeg godt forstå at disse assosierer det med Sovjet og diktatur.

  • Barnevernet har alltid sine formelle grunner eller lager dem. Å begrunne å ta fra noen deres barn på basis av religiøs tro er i strid med menneskerettighetene og det vil aldri kunne stå som argument for et slikt vedtak. Dermed må man finne på noe annet, og dersom barnevernet virkelig bestemmer seg for å ta noens barn, klarer de alltid å hoste opp et annet formelt grunnlag. I denne saken skal de under utspørring av barna ha funnet ut foreldrene straffet eller disiplinerte sine barn.
   I følge familien var denne disiplineringen lette klask på fua og at den eldste en gang skal ha blitt dradd i øret når hun var uskikkelig.
   Det norske lovverket i forhold til dette med å tukte sine barn er svært strengt og ganske unikt, og mange foreldre med bakgrunn fra andre land, mener at Bibelen lærer at man skal tukte sine barn, og i svært mange kristne familier verden over, er dette en del av religionsutøvelsen, og slik begrunner de at dette er et uttrykk for kristenforfølgelse. I følge familien så begynte elendigheten med barnevernet etter at deres datter var blitt refset av skolens rektor for å ha sunget en kristen sang for sine klassekamerater og det skal ha vært skolens rektor som varslet barnevernet etter episoden med den kristne sangen.
   Jeg har snakket med en del kristne pastorer utenlands som har engasjert seg i saken, og alle omtaler dette som et uttrykk for kristendomsforfølgelse. Familiens fremstilling finner du her: https://www.sokelys.com/?p=13754

  • sokelys skrev:
   Likheten mellom denne saken og Sovjet begrenser seg til dette: osv
   ——————-

   Du tar grundig feil sokelys. Den absolutt storste likheten mellom sovjet og norge i dette sporsmaalet er metodene KGB utviklet for aa konvertere kristen tro til en slags religiost preget sosialisme uten at folk forstaar det selv. De brukte faktisk Bibelens egne prinsipper i denne fremgangsmaaten, og den beskriver 100% det som har skjedd med den norske kirke. Og de har greid aa dra hundretusner av nordmenn med seg inn i en sekuler, politisert religionsforstaaelse som paa sikt vil forsvinne av seg selv. Guds kraft er byttet ut med alt fra humanistiske intensjoner til gronn politikk. Gud ble borte, men ingen lot merke til det.

   Den norske kirken er tapt som kristen institusjon. Det tragiske i dag er at de fleste frie menighetene er inne paa det samme sporet som avkristnet statskirken. Men nesten ingen forstaar det. Om noen i det hele tatt.

   Slik utviklingen er naa, saa vil norsk kristendom snart vere helt uten evne til aa fornye seg selv eller naa andre med en levende tro paa Jesus. Sosialistene ser at de snart vil naa sitt store maal og de foler seg sikkert saa trygge at de synes de kan ta seg noen friheter til aa luke bort det lille de finner som virker “farlig”. F.eks barn som synger kristne sanger i skolegaarden.

  • Det “sokelys” påstår er altså at voldsanklager eller andre påstander om sviktande omsorg berre er vikarierande motiv for å ta barna bort frå kristne miljø. Eg ser med stor spenning fram til statistikken som viser at det er meir omsorgsovertakingar blant konservative kristne enn andre religiøse/ikkje-religiøse grupper i samfunnet.

 2. NRK har i flere programmer fokus på norsk barnevern.

  Brennpunkt

  8. apr. 2014 · Barnediplomatiet

  “Det er tillitskrise mellom innvandrergrupper og barnevernet i Norge. Ministere og diplomater har engasjert seg for å omgjøre barnevernets avgjørelser. Hvordan møter Norge, UD og barnevernet disse henvendelsene – og er noe av kritikken de kommer med berettiget?”

  https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDUP11000714/08-04-2014

  Vil det bilateral handelsforholdet mellom Romania og Norge bli påvirket av familen Bodnariu saken, slik det skjedde i India?

  “Norway ranks 31st on foreign investments in Romania”
  http://www.romaniajournal.ro/norway-ranks-31st-on-foreign-investments-in-romania/

  • Linker opp denne artikkelen av advokat Sylte, som tar utgangspunkt i “Norsk barnevern sett fra andre land – NRK Brennpunkt” ovenfor.

   “BARNEVERN I TILLITSKRISE
   -bruker diplomater når barna blir tatt.”

   “Vi har de siste årene skrevet en rekke artikler om denne problemstillingen, fordi vi ser at noe er alvorlig galt. NRK Brennpunkt beskrev dette veldig bra, for selve tillitsproblemet er svært sentralt. Dette med tillitsproblemet, beskrev vi i en egen artikkel som vi publiserte for noen måneder siden, og vi sammenlignet da med hvordan norsk politi har unngått tilsvarende problem.

   Tillitsproblemet gjelder tilsvarende hvor etnisk norske er involvert, men da kommer ikke andre lands myndigheter inn, og vi ser ikke problemet så godt. Da er det bare foreldrene selv som roper ulv, og da tror nok de fleste at det ikke er sant. ”

   http://www.advokatsylte.no/rett-og-urett/norsk-barnevern-sett-fra-andre-land-nrk-brennpunkt

 3. Siden Bodnariu saken har begynt vi som kjenner Marius og Ruth lever under psykisk terror at det samme kan skje med barna våre også.
  Jeg kjenner veldig godt Marius siden vi var små og senere dan han har vært kordiriggenten i Filadelfia Kirke i Bucuresti.

  Senere har vi flyttet til Norge og hatt anledning å være sammen med denne familien flere ganger og kunne se hvor lykkelige de var som familie.

  På grunn av deres omsorg og kjærlighet til barna sine, er Bodnariusbarn meget intelligente og langtover gjennomsnite norske barn er (no ofense)

  Jeg sikker på det at barnevernet har konstruert denne saken på bagateller… men nå de bare sitter på sitt, som vannlig.

  Jeg personlig kjenner to familier som har dratt på grunn av frykt for Barnevernet.

  Det er veldig trist at Bv får lov å ødelegge så mange fine familier…

  • Tusen takk Ste for ditt vitnesbyrd om denne familien. Barnevernet er flinke til å gjøre ei fjær om til 25 høns. BV ødelegger mange familier.

  • Tusen takk for ditt vitnesbyrd, Ste!

   Etter å ha blitt litt kjent med familien Bodnariu via nydelige bilder, video og det folk som kjenner de sier og skriver, er det tydelig det du skriver at Ruth og Marius begge har stor omsorg og kjærlighet for barna sine.Det er også så sterkt og fint å se hvordan dere slår ring rundt familien som en stor familie som er glade i hverandre:-)

   Så kjekt å høre at Marius har vært kordirigent. Nå vet vi hvorfor jentene liker å synge om Jesus:-) Min far var også kordirigent da jeg var liten, og jeg elsker å synge om Jesus:-)

   Så trist at familier i Norge skal leve i frykt om at Barnevernet kan, når som helst, uten gyldig grunn ta vekk barn fra familier. Måtte Gud verne om ekteskapene og familiene!!
   Og måtte Gud velsigne dere!

 4. Den rumenske statsministeren har uttalt sterk støtte til Bodnariu famlilien på vegne av den rumenske stat på julaften. Statsminister Dacian Ciolos uttaler at de vil bruke alle midler effektivt og om nødvendig inkludert vår status som EU-medlemsland. (agerpres.ro)

  “Ciolos: Regjeringen er Bodnariu med familien; situasjonen er følsom”

  “Statsminister Dacian Ciolos sier han diskuterte onsdag med utenriksminister Lazar Comanescu på Bodnariu familier i Norge, viser at situasjonen er følsom og at den rumenske staten vil bruke alle tilgjengelige midler i dette tilfellet. ”

  https://translate.google.no/translate?hl=no&sl=ro&u=http://www.agerpres.ro/politica/2015/12/24/ciolos-guvernul-este-alaturi-de-familia-bodnariu-situatia-este-sensibila-00-19-26&prev=search

  • Han seier at i Norge er det norsk lov som gjelder, og at denne er lik for både utanlandske og norske statsborgarar i Norge. Så seier han at myndigheitene vil assistere familien i denne saken. Han seier *ingenting* om Barnevernet har gjort rett eller gale.

   Eller meiner de at norsk lov ikkje skal gjelde for norske barn dersom ein eller begge foreldra kjem frå ein annan kultur? Er det OK med norske barnebruder så lenge foreldra kjem frå Somalia? Er det OK med omskjæring? Er det OK for ein nordmann å reise til Spania for å ha sex med ein 13-åring?

   Foreldra har innrømt “rumensk” fysisk avstraffing av barna. Eg kjenner ikkje til rumensk lov. Det er godt mogleg at dei har innrømt handlingar som er vanlege eller lovlege i Romania. Men slår du barna dine i Norge så har du faktisk begått eit lovbrot som kan føre til at du ikkje vert ansett som skikka til å ta vare på dei lenger, spesielt dersom dette skjer gjentatte gonger.

   Vi veit ikkje kva anna som har skjedd i heimen. Eg vil tru at sidan Barnevernet meiner dei har grunnlag til å overta omsorga for barna, og Politiet meiner dei har grunnlag for å sikte foreldra, så er det kome fram påstandar eller annan informasjon utover “klaps på rumpa og ørelugging”. Dei kommande rettsakene vil belyse dette.

Det er stengt for kommentarer.