Blir ny strømrekord lørdag -og da blir Midt og Nord-Norge dyrest -demonstrasjon mot regjeringen lørdag i Oslo

Pride-dansene statsminister blåser i at vanlige folk nå ribbes til skinnet av skyhøye avgifter og strømpriser

Nå er det vanlige folks tur, var ordene fra statsminister Jonas Gahr Støre. Men nå gjelder også begrepet «vanlige folk» dem som bor i Midt og Nord-Norge. For lørdag blir det nok en prisrekord på strøm. Både Molde, Trondheim og Tromsø får den høyeste strømprisen lørdag, på 1,70 kroner kilowattimen som døgnpris. Dette gjelder innkjøpsprisen utenom nettleie, avgifter og påslag til strømselskapene, melder E24. Hittil har strømkunder i den nordre del av landet kunnet glede seg over betraktelig billigere strøm, men nå er det slutt. Forklaringen på hvorfor det nå er vanlige folks tur ligger i det faktum at strømselskapene eksporterer strømmen vår vannkraft produserer til utlandet. Før Norge ble med B-medlem i EU og inngikk avtaler om et felles strøm-marked, fikk nordmenn flest glede av kraften vannkraften gav.

Lørdag kveld arrangeres det demonstrasjoner mot de skyhøye strømprisene i Oslo og flere andre byer. MSM som bevvist valgte å ikke lansere økende strømpriser som valgkamp-sak har i stor grad valgt å fortie nyheten om lørdagens demonstrasjoner. Riktignok, noen medier har omtalt saken, men de store mediehus har sålangt valgt å ikke gi demonstrasjonen oppmerksomhet. «Strømprisen i Sør-Norge blir også årets høyeste lørdag, med en døgnpris på 1,48 kroner kilowattimen. Timesprisen går opp i 2,67 kroner kilowattimen på det meste lørdag, mellom klokken 17 og 18. Det skjer over hele landet. Dette er imidlertid ikke årsrekord, for tidligere denne måneden var timeprisen helt oppe i 2,80 kroner. Prisen i Nord-Norge følger prisen i Nord-Sverige veldig tett, skriver E24 videre. Hopp av fryd. Nå skal hele befolkningen plyndres. Er du misfornøyd med strømprisene og ønsker å markere dette, er det mulig å møte opp til demonstrasjonen lørdag i Oslo klokken 1830 på Jernbanetorget. Meld deg inn i Facebookgruppen «Vi som krever billigere strøm» på denne linken.

Facebook Comments

Én tanke om “Blir ny strømrekord lørdag -og da blir Midt og Nord-Norge dyrest -demonstrasjon mot regjeringen lørdag i Oslo

  1. Midt og Nord- Norge har hatt rimelig strøm lenge nå. I Snitt 20-30 øre inkl. moms. Men idag snudde det. På 2-3 dager tidobler prisen seg til over 2 kr Kwh inkl moms. Det viser at noe er alvorlig gale i strømmarkedet. Slik har det aldri vært tidligere. Sør Norge har hatt svindyr strøm lenge nå, og bare dette store skillet mellom Sør og Nord viser at noe er galt. Årsaken er politikere som har skapt dette dysfunksjonelle strømmarkedet. Norske politikere har ødelagt en rimelig og stabil kraftforsyning igjennom vannkraft i over 100 år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *