Bill Johnson og Bethel Church i Redding: Det er en synd å være fattig som man må omvende seg fra

Den kontroversielle religiøse menigheten Bethel Church i Redding, California som blant annet har samarbeidet med IMI-kirken og Normisjon, har en rekke underlige dogmer. Bill Johnson som er pastor for Bethel Church er en typisk amerikansk velstands-forkynner og en del av “Word of Faith” bevegelsen. En bevegelse IMI-kirken og Normisjon lenge har hatt tette relasjoner til. Imidlertid tilhører Bethel Church og pastor Bill Johnson den mer ekstreme del av “Word of Faith” da de går svært mye lengre i sin tenkning enn det mange andre i den bevegelsen gjør. For i følge Bethel Church er det å være fattig rent økonomisk noe et menneske må omvende seg fra.

Med andre ord hevder Bethel Church at det å være fattig er en synd man må omvende seg fra. Siden Jesus selv helt klart ble regnet som fattig i dette livet, var Jesus i behov av omvendelse. Det samme kan sies om Peter og Johannes som frimodig proklamerte: “Sølv og gull eier jeg ikke; men det jeg har, det gir jeg dig: I Jesu Kristi, nasareerens navn – stå op og gå!,” Acta 3,6. Mange kristne rundt forbi i verden lever i den dypeste fattigdom rent økonomisk. Mange kristne har knapt til mat og klær, og i mange land må troende foreldre legge seg sultne, fordi deres viktigste prioritet er å ha mat på bordet til barna. Bill Johnson og Bethel Church særdeles ubibelske ideer, er en hån mot millioner på millioner av fattige kristne, både i eget land, i egen delstat og i verden. I videoen under kommenterer Colin Miller som nylig har vært Corona-syk Bethel Church fullstendig ubibelske tese om at det å være fattig er noe man må omvende seg fra,

6 tanker om “Bill Johnson og Bethel Church i Redding: Det er en synd å være fattig som man må omvende seg fra

 1. Markus 10:

  ” 23 Og Jesus så seg omkring og sa til disiplene: «Hvor vanskelig det blir for dem som eier mye, å komme inn i Guds rike!»

 2. At kristne forkynnere og menigheter sporer av er ikke noe nytt. Det er mer regelen enn unntaket. Det skjer i alle former og på alle måter. Og alle peker på andres feil og overser sine egne.

  For meg er ikke avsporingene i seg selv det interessante men HVORFOR de sporer av. Årsakene er lette å forstå men nesten ingen vil snakke om dem. For da møter man seg selv i døra.

  Når predikanter snakker og snakker så bør man legge merke til hva de IKKE snakker om. Noe blåses opp og andre ting forties. Jo mer uballansert jo farligere. For ikke mange leser så mye i Bibelen selv.

  • Mange kristne trenger å studere Guds karakter i GT – sånn at de får se kraften i Guds vrede. Vi snakker jo bare om kjærlighet – og det er riktig, det er Guds grunnvoll. Men De fleste menneskene på jorden, vil til slutt smake Guds vrede – i det vi kaller fortalepsen.

   Å være fattig er ikke ut av Guds vilje – ikke nødvendigvis – med tanke på lignelsen i Lukas 16 – hvor den rike gikk fortapt, og den fattige gikk inn i Evig hvile – selvfølgelig for den ene var gudløs og den andre ikke. Men det passer godt til Paulus forkynnelse – hvor han påpeker at Gud velger ikke ut de mektige, sterke etc. – men det som ingenting i verden, for å gjøre de som er noe, til skamme.

   Og Jakob i sitt brev, er harm over om kristne gjør forskjell på fattig og rik. Han kaller det ren ondskap.

  • I 2012 kom boken “Physics of heaven” ut, med bla. Bill Johnsen. Boken avslører Guds mysterier rundt lyd, energi, vibrasjoner og kvantums fysikk. De som har lest den, har sagt at boken er veldig New Age. Eks. Virbrere i harmoni med Gud, Guds vibrasjoner, delfinterapi, kvantum mystikk, menneskekropp frekvenser mm. Denne okkulte boken blir selv i dag solgt på Bethels hjemmesider, fordi det var der boken kom fra.

   http://heavensphysics.com/chapter16/

   Se reklame for boken nederst på siden til høyre.

 3. Dette var vanlig forkynnelse på 80-90 og begynnelsen av 2000 tallet i Norge og Sverige. Var du fattig eller syk, levede du under forbannelse eller var ute av Gud vilje.

 4. Er nok heller pengegriske lurendreiere som gjør andre fattige som bør omvende seg.

Det er stengt for kommentarer.