Biden: Vil utsette russiske invasjonsplaner av Ukraina

USAs Joe Biden sier fredag ettermiddag at han jobber med tiltak for å utsette alle russiske planer om å invadere Ukraina, melder AFP på Twitter. Det skjer etter at både USA og Ukraina har rapportert at Russland har flyttet tropper nær grensen Ukraina-grensen.Ifølge ukrainsk etterretning skal det være snakk om nesten 100.000 soldater.    I tillegg har flere vestlige land har den siste tiden uttrykt bekymring for at Russland skal angripe Ukraina og invadere landet.

Ifølge ukrainsk etterretning skal det også foreligge russiske planer om et kupp mot den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj.

Russland annekterte Krim-halvøya i 2014, etter først å ha okkupert området og tvunget gjennom en svært omstridt folkeavstemning, der særlig russisk-talende på Krim stemte for løsrivelse fra Ukraina.

Siden den gang har ukrainske regjeringsstyrker ligget i krig med russiskstøttede opprørere i Donetsk og Lugansk øst i Ukraina.

USA og Nato har uttalt seg kritisk til styrkeoppbygningen fra Russland. De frykter at president Vladimir Putin planlegger å okkuperer nye områder i Ukraina, i tillegg til Krim-halvøyen.