Bibelske kristne advarer mot John MacArthur fordi denne mener det er OK for kristne å bake kaker for homoseksuelle giftemål

Konservative kristne reagerer sterkt på at den kjente lærde kalvinister Dr John MacArthur syntes å ha et svært avslappet forhold til dette at kristne skal være involvert i noe som mange kristne oppfatter som å ta del i noe verdslig og syndig. Som kjent har en rekke kristne møtt betydelig motstand fordi de nekter å bake kaker eller lage dekorasjoner til såkalte likekjønnede ekteskapsinngåelser. Den ellers så bibel-tro bibellæreren er her fullstendig på villspor og opptrer som en falsk lærer i Jesu Kristi kirke, sier den kjente You Tube profilen “Broder Nephtali” i “TFG Ministries” i en video som er lagt ut for å advare Guds folk mot å la seg forlede. 

En annen You Tube profil, Kerrigan Skelly hevder at det er MacArthurs kalvinisme som er årsaken til frafallet. Siden det kalvinistiske treet er et råttent tre, er også fruktene råtne,” sier den Skelly, en kjent gatepredikant som ikke kan stille seg bak kalvinismen. Se videoen hvor broder Nephtali advarer mot MacArturs rent ut ubibelske holdninger

https://www.youtube.com/watch?v=YOxaQnZZFLo

 

17 tanker om “Bibelske kristne advarer mot John MacArthur fordi denne mener det er OK for kristne å bake kaker for homoseksuelle giftemål

 1. Skal Rema eller Extra nekte visse mennesker å handle matvarer dersom kundens livsstil ikke samsvarer butikksjefen tro/livssyn?

  • Jeg mener at det er en viss forskjell på å bake en kake til et homobryllup, og betjene homofile mennesker i kassen på Rema. Et ekteskap er en pakt mellom en mann og kvinne, og samtidig en pakt med Gud.
   Dersom man baker kake, er toastmaster, vier to likekjønnede, mener jeg man er del i synden!
   Det kan man ikke si at man er dersom man selger mat til dem på Rema 1000. Det er så langt jeg kan se ikke noe syndig å selge mat til mennesker, uansett hvilken synd vi måtte mene de lever i.

  • Ut fra en forholdsvis almenn kristen tenkning er likekjønnede ekteskaps-inngåelser i strid med Guds vilje. Bibelen sier
   1 Tim 5,22 Vær ikke snar til å legge hendene på nogen; gjør dig ikke delaktig i fremmede synder; hold dig selv ren!
   Mange av oss opplever nok at det å yte service til likekjønnede ekteskaps inngåelser betyr delaktighet i fremmede synder, noe Bibelen sier vi ikke skal ta del i.
   2 Kor 6,14-15 Dra ikke i fremmed åk med vantro! for hvad samlag har rettferd med urett, eller hvad samfund har lys med mørke? 15 Og hvad samklang er det mellem Kristus og Belial, eller hvad lodd og del har en troende med en vantro?

   Slik jeg og mange andre kristne anser det, er det en stor forskjell på å servere homofile mat dersom vedkommende er sulten, enn å bidra med noe som kan gjøre at man kan oppfattes som delaktighet.

  • Det her er svake argumenter. Det står ikke noe i bibelen om at man ikke kan yte service til homofile par. Her legger du til grunn egne tolkninger og sikkert ønsketenkning om hvordan det burde vært.
   Gud har ikke sagt noe om likekjønnet ekteskap. Dermed er det egentlig noe uvisst hva denne guden konkret mener om det. Derfor tolkes det, og for mange tolkes det etter hva man selv ønsker og mener – med andre ord, man gjør seg selv til Gud.

 2. Akkurat her er det ingen fasit over hvem man kan avvise og hvem man ikke kan avvise i kafeer og supermarkeder.

  Hvis vi er enig i at Bibelens ord står fast, finnes det også meget gode grunner til å avvise skilte kvinner, kvinner uten skaut, enslige kvinner og ikke ærbare kvinner adgang til kafeer, REMA 1000 og Extra.

 3. «Jeg mener at det er en viss forskjell på å bake en kake til et homobryllup, og betjene homofile mennesker i kassen på Rema. Et ekteskap er en pakt mellom en mann og kvinne, og samtidig en pakt med Gud.»

  Du har rett?

 4. Hva ville Jesus gjort ? Dømmer vi mennesket? Eller handlingen som menneske gjør,er også et viktig spørsmål. Er det synd å bake kake til et bryllup mellom to av lik kjønn. ? Jesus spiste og tok lit vin med syndere . Man trenger ikke godta synden selv om man baker en kake i kjærlighet til menneske. Da må man også gjøre det samme mot den som skiller seg og gifrem seg på nytt. Det er også mot Guds bud men forstår at noen reagerer på dette. Men hvem vet framtiden til mennesket omvendelsen kommer når Guds Ånd kaller på mennesket hvis man baker ei kake vil man da støtte synden eller baker man fordi man gjør det av kjærlighet?

  • Jeg klarer ikke å forestille meg at Jesus hadde stilt opp for å snekre sammen en eller annen dekorasjon til en likekjønnet ekteskaps-seremoni.
   Like lite som jeg tror han hadde tatt del i mørkets gjerninger.
   Om Jesus hadde stillt opp i et likekjønnet bryllup for å vise kjærlighet -ville nok det ha innebært en form for velsignelse av det hele.
   Om han hadde dradd i et slikt “bryllup” hadde det vært for å bringe frem en erkjennelse av synd.
   Den Hellige Ånd er kommet for å overbevise verden om rettferdighet og synd og dom, og jeg vil tro Jesu tilstedeværelse ville ha utfordret dem som levde i synd til oppgjør og omvendelse.

  • Man trenger ikke å delta i et bryllup selv om man baker en kake til festen. Man trenger ikke å velsigne festen selv om man lager en kake til festen. Man trenger ikke å støtte handlingen selv om man baker en kake. Jesus var snekker hva hadde Jesus gjort hvis han fikk spørsmål om å hjelpe to homofile til å hjelpe de til å bygge et hus? Hadde han sagt beklager jeg kan ikke hjelpe dere for. dere handler mot GUDs ord? Da hadde ikke Jesus kunne ha hjulpet noen han kom for syndere til omvendelse. Man kan vise kjærlighet uten at man støtter handlingen til andre mennesker også de som er skilte og gifter seg på nytt det er det samme. Hadde man kunne bakt kake til det bryllupet mon tro. Hva er forskjellen på et slikt bryllup og et homofilt par sitt bryllup? Synden er den samme håper man ser dette også Det handler om . Vise dette ved å ikke delta på slike aransjemanger. Man må forstå forskjellen . Elske mennesket men hate synden. Håper du forstår hva jeg tenker på Søkelyset.

 5. I denne kakebakesaken mener jeg det er riktig å la den enkeltes samvittighet avgjøre.
  For egen del ville jeg ikke bakt en festkake (om jeg hadde ferdighetene) som var en sentral del av en homofil bryllupsfeiring.
  s

  • Mener du det samme om man nekter å bake til et ekteskap mellom svarte? Ekteskap mellom svart og hvit? Hva med jødiske ekteskap? Skal ens egne holdninger og samvittighet gå foran?

  • Slik jeg oppfatter dette, så vil mange kristne ha alvorlige problem med å delta i en slik handling av samvittighetsgrunner.

 6. Til Vista Bella:
  Ja – samvittigheten er en rettesnor. Det burde det være for enhver.
  Sammenlikningene dine er forøvrig bak mål og fortjener ingen videre kommentar.
  s

  • Sammenlikningene mine er svært relevante. At du avblåser de forteller helt tydelig at du mangler argumenter for ditt ståsted.

Det er stengt for kommentarer.