Dokumenter: Torben Søndergaard anklaget for menneskehandel -dansk predikant har sittet fengslet i USA siden i sommer

Torben Søndergaard sitter fenglset i USA. Foto Facebook

Den danske predikanten og grunnleggeren av “Last Reformation” Torben Søndergaard som ennå sitter fengslet i Florida ble blant annet anklaget for menneskehandel. Det kan ha vært anklager om menneskehandel som gjorde at Søndergaard ble pågrepet og satt i varetekt av amerikanske immigrasjonsmyndigheter. Kort tid etter at Torben ble pågrepet ble det hevdet at anklagene mot ham var våpensmugling, men dette punktet ble ikke nevnt i offentlige dokument. Torben Søndergaard har nå sittet fengslet siden juli og han er blitt nektet løslatelse mot kausjon.

Torbens advokater har nettopp innhentet informasjon fra Department of Homeland Security som bekrefter falske opplysninger som førte til at Torben ble etterforsket og sannsynligvis ble varetektsfengslet. Denne uken lagde en kongressundersøkelse et notat fra immigrasjons- og tollhåndhevelseskontoret, ellers kjent som ICE.
I notatet står det at:
“Den 23. juni 2020 ba North Carolina State Bureau of Investigation (NCSBI) om HSI Charlotte etterforskningshjelp angående Sondergaard, angivelig involvert i menneskehandel. ”
Torbens juridiske team hadde hørt rykter om disse falske beskyldningene om menneskehandel, men dette er første gang de offisielt er bekreftet av den amerikanske regjeringen.
Disse påstandene er absurde og grunnløse, men som ICE-memoet bekrefter, lyktes det i å overbevise politiet om å starte en etterforskning
Merkelig nok nevner ikke notatet resultatene av NCSBI-forespørselen om hjelp eller resultatene av en HSI-etterforskning.
Torben deltok aldri i noen form for menneskehandel, og noen etterforskning av denne skam-påstanden ville ha bekreftet det. Han har aldri blitt siktet for noen forbrytelser, inkludert menneskehandel.
Men det faktum at noen til og med kunne overbevise NCSBI om å be HSI om hjelp med en etterforskning er bekymringsfullt.
Dersom noen har informasjon om hvem som feilaktig rapporterte at Torben var involvert i menneskehandel til North Carolina State Bureau of Investigation, vil vi be dere om å stå frem og dele det dere vet. Å finne ut hvem som er ansvarlig for dette ville vært til stor hjelp for å sikre Torbens løslatelse.
Du kan sende e-post til friendsoftorben@gmail.com eller via kontaktsiden på https://friendsoftorben.com/contact/
E-posten din blir fortrolig sendt videre til Torbens advokater.
Dessuten er det nå mulig å donere til Torben Sondergaard gjennom Nasjonal Kristne Stiftelse, heter det i en oppdatering lagt ut på Facebook

Én tanke om “Dokumenter: Torben Søndergaard anklaget for menneskehandel -dansk predikant har sittet fengslet i USA siden i sommer

  1. Men han sitter ikke og har heller ikke vært internert (som er hva han er, tilsvarende Trandum i Norge som altså ikke er et fengsel) pga. hverken våpensmugling (eneste som har påstått det er Torben selv) eller menneskesmugling.

    Han er beskyldt for å bryte vilkårene for opphold og å ha levert en grunnløs asylsøknad.

    Dette er hvordan systemet helt generelt funker i USA. Og til en grad slik det funker i Norge når du blir internert på Trandum transittmottak.

Det er stengt for kommentarer.