Amerikansk pastor og tre sønner drept i trafikkulykke etter bibel-college eksamens avslutning

Pastor Israel Avelar, her avbildet  sammen med sin kone Hilda, ble drept sammen med
deres tre sønner, Kevin (17) Daniel (14) og Matthew (6) i en kraftig kollisjon lørdag. Trafikkulykken som krevde livet av pastoren og hans tre sønner skjedde i Texas. Hans avelar-familydatter Kimberly skal være kritisk skadd, mens man forventer at hans kone overlever. Ulykken skjedde bare timer etter at pastoren og hans familie feiret eksamens-avslutning ved et lokalt “Bible College”. Pastor Jeff Fugate ved Clays Mill Road Baptistkirke bekreftet overfor avisen ” Lexington Herald Leader” at pastor Israel Avelar, hans sønner, Kevin. Daniel og Matthew var drept i ulykken som skjedde nær  Carthage, Texas lørdag formiddag. Pastor Israel Avelar (46) tjenestegjorde som pastor  ved Temple Baptist Church i Lexington.

Det er den amerikanske avisen Christian Post som tirsdag deler den triste historien og det er ikke første gang vi blir kjent med historier om hvordan troende familier rammes hardt av ulykker. I oktober 2014 kunne Søkelys rapportere at pastor Michael Cruce (43) som israel-kevin-avelortjente som ungdoms-pastor for Rosebower Baptistkirke i Kentucky, hans kone Monica og to sønner Joshua (17) og Caleb på 14 -drept i en tragisk trafikkulykke, og igjen i dag blir vi som Guds folk påminnet om at vi lever i en verden, -der brå død i trafikken også kan ramme kristne. Lørdagens ulykke i Texas minner oss igjen og igjen om at troen på Jesus, ikke er noen livsforsikring mot å bli rammet av sorg, ulykke og tårer -men en forsikring på at vi i liv og død kan tro på Kristus og ha himmelen for øyet. Lørdagens ulykke etterlater også en livstruende skadd Kimberly på 11 og hennes mor Hilda på 41. I følge sykehuset er datterens tilstand kritisk, mens moren er stabil. Også pastor Israel Avelars svigermor, Lazara Abaraca som var med dem i bilen ble hardt skadd, men det er ventet at de begge vil overleve. (foto You Tube)

Lokalt politi skal ha fortalt KGAS at Avelars 17 år gamle sønn, Kevin satt med rattet i deres blå GM Savana når ulykken skjedde omkring klokken 10.15. Pastor-familiens bil dempet farten for at et kjøretøy som var i ferd med å kjøre av Highway 315, og ble påkjørt bakfra av en  rødbrun Chevy Tahoe kjørt av Brenda Kenner, 58 som skjøv pastorfamilien bil inn i en kjørefeltet til et vogntog som kom i motsatt retning. “Når vi kom til ulykkes-stedet var alt bare kaos og er kanskje en av de verste jeg har sett. Det var flere omkomne og flere skadd -og familiens bil var gruset foran,” kunne en rapporter fra KGAS fortelle. Legene forsøkte å utføre rekonstruksjon på pastor-konas ansikt søndag, men de måtte gi opp for skadene var så omfattende. Hun skal nå være under behandling av en spesialist, og i følge pastor Jeff Fugate er tilstanden bedre.

Fikk eksamensbeviset timer før Herren hentet ham til himmelen

eksamen-for-himmelen

 

“Gud gjør ikke feil, for tre år siden besluttet pastor Israel Avelar og ta del i et fjernstudie ved vårt institutt. Han avsluttet studiet forrige fredag og fikk sitt eksamensbevis på pastoral teologi. Lørdag mens han var på vei hjem til sitt hjem i Lexinton sammen med sin familie, tok Herren ham og hans tre barn inn i sin nærhet. Fortsett å be for hans kone og familie og for hele menigheten som er etterlatt i sorg og savn, heter det i en uttalelse fra  Freedom Baptist Church,hvor eksamens-seremonien ble avholdt lørdag. I etterkant av den tragiske ulykken, har Luis Martinez satt i gang en innsamlingsaksjon til den hardt rammede familien på GoFundMe.com -og pr tirsdag kveld var det kommet inn over 13 000 dollar. Online aksjonen til støtte for den hardt rammede familien kan besøkes via  https://www.gofundme.com/25rwv3bg

Omkring 22 minutter ute i You Tube videoen kan vi se at Israel Avelar blir gitt sitt eksamensbevis under en høytidelig seremoni

 

 

13 tanker om “Amerikansk pastor og tre sønner drept i trafikkulykke etter bibel-college eksamens avslutning

 1. HVEM var det som drepte dem? Har sagt det før. OMKOM er det RIKTIGE ordet.

 2. Så trist å lese! Det må være en ufattelig sorg de etterlatte er preget av nå. Det er mye nød i denne verden som vi ikke forstår. Men så viktig å bli minnet på det du skriver her;

  “Lørdagens ulykke i Texas minner oss igjen og igjen om at troen på Jesus, ikke er noen livsforsikring mot å bli rammet av sorg, ulykke og tårer -men en forsikring på at vi i liv og død kan tro på Kristus og ha himmelen for øyet. ”

  Jeg måtte tenke på teksten i en sang som jeg har skrevet . Jeg holder for tiden på med produksjon av min første CD og igjen ser jeg hvordan Gud leder meg på helt fantastiske måter. I helga fikk jeg gjøre sangopptak med den kjente Singer/Songwriter Brian Doerksen. Vi synger duett sammen til balladen “Just like a child”. Teksten i andre vers er;

  “In this world there`s sorrow, trials and pain/ Sunny days may suddenly bring rain/ Flooded with my tears/ Overcome with fear/ I cry out to whom my help comes from/ If I had`nt You where should I go/ Where to cast my load I wouldn`t know/ I may not understand/ But with Your mighty hand/ Victoriously You`ll lead me through it all”

  Selv om vi ikke har noen forsikring her på jord at vi skal leve lykkelige alle våre dager så har vi, dersom vi tror på Jesus, forsikring om at det ender i noe som er bedre enn vi noen gang kan forestille oss! Derfor er det godt å bli påminnet om å ha blikket festet på Jesus Kristus som er troens opphavsmann og fullender.

 3. Det var vel ikke å få igang en diskusjon om norsk språk som var intensjonen med dette innlegget. Men siden vi er inne på det kan jeg tillegge mitt. Språk er stadig i vandring. Selv om “omkommet” kanskje fortsatt er det riktige ordet i denne sammenhengen i følge ordboken, er det blitt så vanlig å også bruke ordet ” drept” i denne konteksten at alle vil forstå hva som er ment.

  Du kan sikkert finne mange feil bare i det jeg har skrevet i forrige avsnitt. Det er ikke så lett når man bruker flere språk til daglig som ligner men som likevel har store forskjeller på enkelte områder. I mitt tilfelle er det norsk, engelsk, tysk og “Bernerdütsch”. Jeg liker språk, og prøver så godt jeg kan. Men man blir ikke språkproffessor over natta. Det som er morsomt er når jeg reiser til Norge og skal snakke norsk. Mange har fått seg en god latter av mitt blandingsspråk:-)

  Det er kanskje best å konsentrere seg om sakens innhold. Det finnes sikkert nettsider som har språk som tema.

  • Det kan godt være det er faglig rett å bruke omkom. Om drept står det: “og det bør helst bare benyttes i forbindelse med død ved lemlestelse eller intendert handling fra en annen person.”
   Men i vår tid blir ord brukt om seg og man har ord som “trafikkdrept” osv.
   Media flest bruker ordet drept: Det var i hvert fall det som stod i avisen og på NRK tekst tv da min egen bror led trafikkdøden i 1998.
   I historien om den andre pastor-familien ble det i ettertid kjent at fyllekjøreren som utløste ulykken ble dømt for bildrap i ruset tilstand.
   Og da var drept med andre ord rett likevel.

 4. Jeg skjønner ikke….Her er det skrevet om nesten en hel familie som på tragisk måte har omkommet i en bilulykke og dere er bare interessert i språkbruk….

  • Vel, du skjønner det at vi menn klarer å ha to tanker i hodet samtidig. I dette tilfellet omtanke og sorg for denne familien, og det å kunne føre et korrekt språk?

Det er stengt for kommentarer.