Jan Hanvold på desperat pengejakt: Gjerrige mennesker går garantert til helvete

Sirkus Maldonado 2016″ gav tydeligvis ikke nok penger i kassa for Visjon Norge
jan-hanvold2 “Når pengene i kisten klinger, straks sjelen ut av skjærsilden springer” -syntes å være strofen som gir gjenlyd hos Jan Hanvold og TV Visjon Norge. Den kontroversielle og frittalende tv predikanten og trosforkynneren vekker nå oppsikt etter at et klipp hvor Jan Hanvold truer tilhørere som ikke gir penger med helvete. På Luthers tid hadde man Tezel og i våre dager Jan Hanvold -som begge tilsynelatende fremstår som religiøse gribber som både lokker og truer for å tyne hjorden for penger. TV Visjon Norge grunder Jan Hanvold vekker nå oppsikt etter at han på egen tv-kanal gikk ut med følgende oppsiktsvekkende påstand: “Amen! Vi skal gi deg en mulighet til å gi. “Amen! Okay. Ingen tvang, fordi Gud elsker en glad giver. Gjerrige folk, de kommer ikke inn i himmelen. Det er garantert, altså. De går til helvete, for gjerrige folk er det verste Gud veit,” sa den kontroversielle tv-sjefen

“Når pengene i kisten klinger, sjelene ut av skjærsilden springer,” var løftet som bakket opp den katolske avlatshandelen. Det heter seg at når Tetzel nærmet seg en by, kom først et sendebud til byen og ropte ut: “Guds og den hellige faders nåde er ved deres porter.” Og folk strømmet til som om det var Gud selv som kom. Tetzel gikk opp på prekestolen i kirken og lovpriste avlaten som Guds kostelige gave. Han erklærte at i kraft av hans avlatsbrev ville alle de syndene som kjøperen sener måtte ønske å begå, bli tilgitt. Det var ikke engang nødvendig å angre sin synd. I vår tid hopper Hanvold over skjærsilden og “truer” mennesker med helvete dersom de ikke gir. “Amen! Okay. Ingen tvang, fordi Gud elsker en glad giver. Gjerrige folk, de kommer ikke inn i himmelen. Det er garantert, altså. De går til helvete, for gjerrige folk er det verste Gud veit,” hevder Hanvold i klippet nedenfor, etter først å ha understreket at Gud elsker en glad giver.

Det gamle evangeliet om Jesus Kristus ser nå ut til å bli stadig mer og mer skjøvet til side når trosbevegelsens apostler er på pengejakt. Hanvolds utsagn vakte mandag en viss oppmerksomhet og den løse kanonens utsagn om gjerrige ble diskutert på Verdidebatt. Imidlertid og til min store overraskelse har selv “profet” Manasseh Jordan forstått det rette her, hva kristendom egentlig dreier seg om. I klippet advarer “profeten” mot den farlige forførelsen mange av vår tids tros og velstandsforkynnere er grepet av.

 
11 tanker om “Jan Hanvold på desperat pengejakt: Gjerrige mennesker går garantert til helvete

 1. Da er det jeg lurer på: Hvor vil han SELV gå hen? Hva ligger hans egen vei åpen for? Han lurer og manipulerer folk til å “så” inn i sitt eget HYKLERI.
  Stakkar. Klarte han, og Maldonado, ikke å lure og manipulere flere, kanskje?

 2. Det sier meg at årets stevne med Maldonado ikke ga nok inntekter til VN og at Hanvold begynner å bli ganske desperat. Kanskje folk ikke er så lette å lure lenger. I fjor profeterte Maldonado blant annet dette over Hanvold:

  “Herren sa: “Min nåde er over deg og jeg forløser mer byrde for denne nasjonen. Jeg har brukt TV til å bringe vekkelse til denne nasjonen”. Herren sier: “Vær klar! Vær klar! Penger, penger, penger, mer penger, mer penger, mer penger, mer penger kommer inn i dine hender. Ikke vær redd for å gå til mitt folk og spørre etter penger, fordi Herren sier: Jeg skal velsigne mitt folk og jeg skal velsigne din tjeneste. Vær klar!,” -slår profeten fast i sitt profetord til den kontroversielle lederen av TV Visjon Norge”.

  Hanvold gjør bare det Maldonado oppfordrer til; tigger etter penger. Penger, penger og penger! Og metodene blir bare mer og mer spekulative. Er det ingen i VN som ser at Hanvold har blitt en stor belastning for kanalen og bør avsettes?

 3. Desperat, nei Hanvold har funnet ut hvor enkelt det er å skremme og nøde mennesker til å gi penger.
  Ukene før Maldonado kom samlet han inn 5 millioner kroner på gullkongle aksjonen. Det ble gi ut 5000 gullsprayede grankongler til 1000 personer som sådde inn 5000kr hver.
  Visjon Norge og dens offentlige støttespiller blir mer og mer usmakelige.

  • 1000 gullsprayede grankongler til 1000 personer, som gav 5000 kr hver. Blir 5 000 000 kroner altså 5 millioner kroner.

  • Hanvolds praksis her er ren svindel. Viktig å advare mot denne praksisen. Minner om en forsterket form for avlatshandel i kombinasjon med trusler. Virkelig ille. Når det gjelder selve klippet er det jo underforstått at det var snakk om å gi til Hanvold. Jeg tror at vi kristne ikke skal være gjerrige når vi gir til Guds sak, men det er en stor forskjell å gi til Hanvold og visjon Norge -enn å gi til Guds sak.

 4. Bibelen sier at det finnes mange falske profeter. Jan Hanvold er en av dem. Uten tvil.

 5. Et simpelt påfunn av den griske lurendreierieren som fikk inn over 94 mill i 2014. (Regnskapet for 2015 er ikke offentliggjort enda). Men hva skjer ikke når det kommer dollarmillionærer på besøk, som profeterer at Hanvold skal nå til stjernene?
  Det Hanvold glemmer er at mange gir til bedre formål enn til VN. Håper at truslene hans får støttepartnere til å våkne opp.

 6. Gullkongler he-he!!! ?
  En seriøs ting å si om gjerrige!
  “Sølvet er mitt og gullet er mitt sier Herren hærskarenes Gud” .
  Anbefaler Hanvold å lese Jakobs brev 5;1-6!
  Hvor er evangeliet og Jesu store frelse av NÅDE ved TRO. Og det er heller ikke vår egen prestasjon men DHÅs verk !!

 7. Jan Hanvold er skyldig i tyveri, løgn og manipulasjon. Vitner internt i hans organisasjon hevder også at de kan dokumentere bedrageri(pågående)
  Hanvold vil før eller siden bli avslørt, hvilket jeg personlig arbeider med.

Det er stengt for kommentarer.