Åke Green til Zion Fevik i slutten av oktober

Den velkjente pinse pastoren ble verdenkjent etter at han ble dømt og senere frifunnet etter en preken som skal ha krenket homofile gjester igjen Sørlandet

greenDen velkjente svenske pinse pastoren som ble verdenskjent etter at han ble stilt for retten i Sverige for å ha uttalt seg homokritisk i en preken som han avleverte i juli 2003 vil igjen gjeste Sørlandet og Pinsemenigheten Zion som ligger sentralt i Fevik sentrum. Green som nå er 72 år ble i 2004 dømt for hets mot homoseksuelle, men ble i 2005 frifunnet av svensk høyesterett som mente dommen i den svenske tingrettet krenket hans tros og ytringsfrihet. Opprinnelig ble Åke Green dømt til en måneds fengsel og hans sak vekket oppmerksomhet blant kristne over store deler av verden og han fikk massiv mediaomtale både i den kristne og sekulære presse. Bibeltro kristne over hele verden slo i bønn ring om den inntil da ukjente Herrens tjener og den norske avisen Dagen kåret i 2005 Åke Green som årets kristne navn med ordene” “Pastor Åke Green har stått frem med en klarhet, ydmykhet og trosvisshet som bør være et eksempel til etterfølgelse for oss alle. Ikke på noe tidspunkt har han vært drevet av behov for egen-eksponering. Han har derimot satt egen bekvemmelighet – og faktisk egen frihet – på spill for å føre en kamp og vinne seier som kommer hele kristenheten til gode.”

Den 72 år gamle pinse pastoren og Gudsmannen vil holde sin møtekampanje fra onsdag 23 oktober til og med søndag 27 oktober. Møtene onsdag og torsdag og lørdag vil begynne klokken 19 mens møtet søndag er klokken 18. Fredag kveld blir det intet møte, men Åke Green blir å høre i Betel menigheten på Vennesla tirsdag den 22. Der vil møtet begynne klokken 1930. Zion menigheten som holder til på Fevik midtveis mellom Arendal og Grimstad er en typisk tradisjonell pinsemenighet som vektlegger forkynnelsen av Bibelens budskap.og man utgjør et alternativ til de pinsemenighetene som åpnet opp for en blanding av moderne lovsang og en light-utgave av tros og herlighetsteologi. Menigheten pleier normalt om lørdagen og tilby de møtebesøkende mat-servering og sosialt fellesskap etter at møtet på lørdagskvelden er slutt. I vår tilsatte forsamlingen Torstein Grotbæk som forstander i 50 prosent stilling. Du kan besøke Zion menighetens nettside ved å trykker her

2 tanker om “Åke Green til Zion Fevik i slutten av oktober

  1. Kjempe fin jobb du gjør med å spre nyhetene om det som skjer rundt om kring. Hva var det egentlig han sa som vekte så stor harme når det gjelder det spesielle emnet?

  2. Hei Ronny
    Det var enkelte uttrykk i prekenen svensk tingrett mente var straffbare, men dette ble underkjent av høyere rettsinnstanser som mente at å straffe ham ville innskrenke hans tros og ytringsfrihet og ikke ville stå seg innenfor Europadomstolen.
    Vår sak som inneholder de uttrykk svensk tingrett mente var straffbare kan du finne her
    https://www.sokelys.com/green.htm
    Redaksjonen

Det er stengt for kommentarer.