Tø 

 Søkelys

                                                      


  Tilbake
  Hjelp jødene hjem

 

Åke Green besøker Zion Fevik med møter torsdag, lørdag og søndag

Den velkjente svenske pinseforstanderen Åke Green som ble verdenskjent fordi han ble dømt til en måneds fengsel for å ha kommet med "hat ytringer" overfor homoseksuelle i en preken han holdt i sin egen menighet. Pastor Greens preken som du kan lese her inneholdt i følge den svenske domstolen brudd på svensk lovgivning. Saken mot den svenske pinsepastoren ble anket videre opp i rettssystemet og endte med frifinnelse for pinsepastoren, ikke fordi pastor Green gjorde det rette med å forkynne Guds ord, men fordi en fellende svensk dom neppe hadde stått seg i Europadomstolen, het det i en uttalelse fra rettsordfører Johan Munck. I etterkant av rettsforfølgelsen mot den svenske pinsepastoren har den svenske pastoren vært gjenstand for forbønn fra kristne over hele den vestlige verden som gradvis erkjenner at tros og ytringsfriheten også er i ferd med å få grenser i såkalte vestlige "demokratier". Den svenske pinsepastoren skal delta i møtene både fredag, lørdag og søndag i pinsemenigheten som har lokale sentralt i Fevik sentrum. Zion Fevik er en bibeltro pinsemenighet som står for det tradisjonelle pinsebudskapet hvor man vektlegger bibeltroskap og forkynnelse av Guds Ord. Møtene med den svenske pinsepastoren vil være torsdag og lørdag kl 1900 samt søndag kl 1800.

Utrykkende den svenske Tingsretten mente var "hat utsagn mot homofile"

"Genom att legalisera partnerskap mellan män och män och kvinna och kvinna, så kommer det att skapa katastrofer helt enkelt, utan dess like. Vi ser följderna redan av det här, vi ser det genom AIDS som sprider sig. Nu är inte alla AIDS-smittade homosexuella, men det har uppstått på grund utav detta en gång i tiden. Och sedan kan naturligtvis oskyldiga människor bli smittade av denna hemska sjukdom utan att för den skull ha någonting med det som ligger bakom i detta, vad det gäller homosexualitet. "

"Bibeln tar upp här och undervisar om dessa abnormiteter. Och sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer till och med att våldta djuren. Inte heller djuren går fria för människans sexuella behov och brand som är tänt i en människa utan till och med det kan man ägna sig åt."

'Gosseskändare'. Redan då bibelns skrev visste Herren vad som skulle ske. Vi har upplevt det här och upplever det. Och vi förfasar oss över det. Och Paulus talar i första korintierbrevet 1 och 10 om 'perversa människor'. Och 'pervers' är översatt ifrån grundtexten som säger: 'En som ligger med pojkar'. En som ligger med pojkar. Det är perversa människor, som då bibeln talar om. Nu vill jag understryka att alla homosexuella är inte pedofiler, och alla homosexuella är inte perversa, men man öppnar ändå porten till förbjudna områden och låter synden få fäste i tankelivet.

Frivilligt lämnar jag renheten och tar emot orenheten. 'Medvetet bytte de', säger Paulus.

Homosexualitet, det är någonting sjukt. Det är alltså en frisk och ren tanke som har blivit utbytt mot en besmittad tanke. Det är ett friskt hjärta som blivit utbytt mot ett sjukt hjärta

Är homosexualitet något man väljer? Svar: Ja. Man väljer det, man är inte född till det. Man väljer det här helt enkelt, man byter ut det. Det är absolut på det sättet. För annars skulle det ha varit ett svek mot människor

Hele hans tale kan du lese her

 

 

 

 

Sist oppdatert: 04.06.10