Advarer mot Bethel Church og Jesusfellesskapet

Bill-Johnson-200x200Det kontroversielle Bethel Church i Redding og pastor Bill Johnson som mange mener forkynner et annet evangelium besøker med jevne mellomrom Norge og norske menigheter. I mai 2015 vil den kontroversielle forkynneren besøke noe som heter Jesusfellesskapet som er et fellesskap som er åpne for dette nye. En av dem som nå advarer mot dette nye evangeliet til Bill Johnson og den omstridte Bethel Church er Martin Hjellvik som står bak nettstedet Omvendt.ord som 28 januar publiserte en teologisk fundamentert advarsel mot den nye type tro som blir tatt i mot med åpne armer i enkelte sammenhenger. “Jesus innleder sin doms og endetidstale i Matteus 24 med en aktuell advarsel: “Se til at ingen forfører dere!” (v.4). Dette er så viktig at Jesus ikke bare sier det først i talen, men Han gjentar det to ganger. I vers 11: “Mange profeter skal stå fram og forføre mange.” og i vers 24: “For falske kristuser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for å forføre selv de utvalgte – om det var mulig.” Den mest effektive måten å hindre at folk blir forført på er å sette den falske læren opp mot Guds ord. Nok en gang vil jeg advare mot Bethel og Bill Johnson (BJ) og se på det de gjør ut i fra Skriften, og slik prøve å følge Jesu ord og se til at ingen forfører oss,” innleder Martin Hjellvik sin gjennomgang som kan leses her (link til omvendt.org)

6 tanker om “Advarer mot Bethel Church og Jesusfellesskapet

 1. “teologisk fundamentert”? Det er visst en sannhet med svært store modifikasjoner:-) Kan ikke se at han bedriver med annet enn synsing…..

  • Jeg har vært inne og lest det han skriver, og det er et faktum at han ikke dokumenterer sine påstander
   teologisk. Det er kun synsing….

  • Hei igjen Lars. Så din teologisk funderte mening er at han synser? Hva med testen på en falsk profet? Er det ikke nok å dokumentere at man forkynner et falsk evangelium eller profeterer falsk?

  • Nei, jeg har ingen “teologisk fundert mening”, da denne karen ikke bygger sine synspunkter på teologi, men på sin egen subjektive oppfatning!
   Helt konkret, Ola; Hva er det han forkynner som strider mot Guds Ord??? Når det gjelder profetier til mennesker, så er det litt nyansert. En profeti over et menneskes liv kan ofte bli ødelagt av dets egne gale valg, synd osv. Det er ikke dermed sagt at profetien er falsk!

  • Gud er allvitende og sier kun sannhet, profetier kan iblandt drøye med å oppfylles men hvis det er en sann hilsen fra helligdommen vil den gå i oppfyllelse.

Det er stengt for kommentarer.