Fra Jan Aage Torp blogg: Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn Franklin

Aftenposten 29 juli 1978

Tidligere i denne uken gikk avisen Vårt Land ut  mot det kommende stormøtet med Franklin Graham som vil bli holdt i Oslo Spektrum i november 2017. “Franklin Graham er for politisk og det vil skygge for evangeliet” hevder Vårt Land på lederplass. Jan-Aage Torp, pastor i Oslokirken er blant dem som reagerer og skriver i dag dette på sin blogg: “Jeg var ungdomsformann og medlem av hovedkomiteen da Billy Graham holdt sitt korstog i Oslo i 1978. Solide ledere som formannen Anfin Skaaheim, Gabriel Eikli, Gunnar Prestegård, Hans Svartdahl og Erling Utnem sikret ro og enhet blant evangelikale ledere. Men forberedelsene til kampanjen i 1978 minnet til forveksling om det som skjer nå under forberedelsene til kampanjen med Franklin Graham i november 2017 i Oslo Spektrum.

Og Torp fortsetter: “Den gangen var kritikken massiv. Selvfølgelig advarte Levi Fragell også i 1978 mot at barn skulle komme på disse møtene ? Den bet vi ikke på!
Teologene og mange prester advarte i 1978 mot at Billy Graham var tilknyttet CIA, og at han støttet Jimmy Carter ? Den bet vi heller ikke på!
Det var debatter på Stortinget over hvorvidt det var lovstridig å ha tv-overføringer fra disse møtene. Anfin Skaaheim tok kampen med Stortinget – og vant! ? fortsetter Jan Aage Torp som tipper at Sten Sørensen også vil vise seg ansvaret voksen sammen med solide komitemedlemmer og medarbeidere. Ledere som jeg har den dypeste respekt for har en annen oppfatning om Franklin Graham-kampanjen, som f.eks. Hans Aage Gravaas, Arnfinn Løyning, Svein Granerud og Hermund Haaland, ifølge avisen Vårt Land idag. Vårt Land er avisen som splitter i 2017 – noe de ikke gjorde i 1978.Jeg tror at Graham-kampanjen anno 2017 vil bli like sterk som Graham-kampanjen anno 1978, slår pastor Torp fast på sin blogg og det er ikke vanskelig å være enig. Franklin Graham er en spennende, markert og modig forkynner som tør løfte frem det sanne men ofte så upopulære evangeliet. Her er en smakebit fra en konferanse Franklin Graham talte under helt nylig.

 

 

 

Facebook Comments

2 tanker om “Fra Jan Aage Torp blogg: Billy Graham var like kontroversiell som sin sønn Franklin

 1. Torahen fortel kva Messias vil utføra.

  Esekiel 37:26-28: Byggja det tredje tempelet.
  Esaias 43:5-6: Samla alle jødane tilbake til Israels land.
  Esaias 2:4: Framskaffa ein æra med verdsfred, og slutt på alt hat, undertrykking, lidelse og sjukdom
  . “Nasjonane skal ikkje lyfta sverd mot andre nasjonar, heller ikkje skal menneska læra meir å kriga .”
  Sakarja 14,9: Spreia universell kunnskap om Israels Gud – samla heile menneskeheten som ein: ” Herren Gud vil vera konge over heile jorda – på den dagen, skal Herren Gud vera EIN and Hans Namn vil vera EITT.”

  ‘http://www.shamash.org/lists/scj-faq/HTML/faq/17-03.html

  “Christianity contradicts Jewish theology. In Christianity, the notion of “Trinity” breaks G-d into three separate beings: The Father, the Son and the Holy Ghost (Matthew 28:19). However, the basis of Jewish belief is captured in the Shema: “Hear O Israel, the Lord our G-d, the Lord is ONE” (Deut. 6:4).”

 2. https://www.youtube.com/watch?v=0OHvyS_DJ_I

  Denne videoen fortel enkelt kven Gud er.
  Han er EIN.
  Det hjalp ikkje kor mykje desse falske Baal-profetane ropte om hjelp.
  Baal høyrer ikkje og ser ikkje.
  Dersom Gud – HaShem er den einaste Gud, så tilbe Han.
  Dersom Baal (Tammus/ Asarte) eller Jesus/Maria er riktig, tilbe Han eller dei.

  Historien er kjent.
  Slik er det i dag og.

  Kun HERREN GUD er den einaste sanne Gud som høyrer bøner.
  Baal eller dette systemet som oppstod ved Astarte/Tammus og som er vidareført i dag er falskt.

  Ironien til Elia er fantastisk.
  “Da det var blitt middag, hånte Elia dem og sa: «Rop høyere! Han er jo gud. Han er vel falt i tanker, eller han er gått avsides eller er ute på reise. Kanskje han sover og må våkne.» Så ropte de enda høyere og rispet seg med sverd og spyd, som de hadde for skikk, til blodet rant nedover dem.” 1 Kongebok 18

  Berre EIN GUD svarar.

  “Vet du ikke, har du ikke hørt?
  Herren er den evige Gud
  som skapte jordens ender.
  Han blir ikke trett og ikke sliten,
  ingen kan utforske hans forstand…

  ….Hvem har utført og gjort dette?
  Han som fra begynnelsen
  kalte slektene fram.
  Jeg, Herren, ER DEN FØRSTE ,
  og jeg er hos de siste.
  JEG ER HAN…
  Jeg er Herren, det er mitt navn.
  MIN ÆRE GIR JEG IKKE TIL ANDRE,
  min lovsang ikke til gudebilder.”

  https://www.youtube.com/watch?v=DVJWql-xGTY

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *