500 kristne fryktes drept da jordskjelvet fikk kirker til å rase sammen under gudstjenester

jordskjelv-nepal-2Jordskjelvkatastrofen i Nepal har krevd flere hundre kristne liv da kirkene de var samlet i kollapset under gudstjenester

Flere hundre nepalske kristne skal ha dødd da deres kirker raste over dem under forrige lørdags jordskjelv som fant sted midt i gudstjenestetiden. I Nepal kommer kristne sammen for gudstjenester om lørdagen fordi de da har fridag, mens søndagen er en vanlig arbeidsdag. De aller fleste gudstjenester varer frem til klokken 1230 lokal tid og når jordskjelvet for kom klokken 1156 var de fleste kristne samlet til gudstjeneste i de forskjellige kirkene i det jordskjelvrammede og svært fattige landet.

 

“Svært mange kristne ble begravd når de tilba sammen på sabbaten og døde,” sier presidenten for syvendedags adventist kirken i Nepal, Umesh Pokharel, i en artikkel i Christianity Today. Artikkelen refererte til flere kilder inkludert Adventist Review, AsiaNews, Global misjon i Nepal, brødrekirken, pinse-retningen Assemblies of God, Christian Aid, Nepal Church of Christ og det internasjonale misjonsarbeidet til Sørstat-jordskjelv-nepal-3baptistene. I følge Christianity Todays skal minst 100 kristne ha blitt drept i en kirke i Kathmandu som var en del av kirkesamfunnet “Brethren in Christ”. Kirken holdt til i sjuende etasje i en leiebygning som skal ha kollapset totalt. Minst 40 kopper er hittil funnet i den sammenraste bygningen og mange er ennå savnet. Omkring 80 mennesker, menn, kvinner og barn ble drept da bygningen til den nepalske evangeliske kirke i Kapan litt utenfor Kathmandu raste sammen. 17 døde er hittil funnet i ruinene etter at jordskjelvet rammet i slutten av gudstjenesten, melder IMB. Menighetens pastor skal ha mistet tre familiemedlemmer i tragedien. Assemblies of God’s verdensmisjon rapporterer at tre av deres kirkebygninger er fullstendig ødelagt og mange liv skal være tapt. En del kirker hadde også avsluttet gudstjenesten i følge Christian Aid og dette gjorde at endel mennesker hadde rukket å forlate bygningene før jordskjelvet kom. “Dersom jordskjelvet hadde kommet ti minutter tidligere hadde mange ennå vært inne i kirkene og da hadde tallet på skadde og drepte vært langt høyere,” sier Christian Aid’s Sør-Asia leder. I følge foreløpige tall frykter man at mer enn 500 kristne skal ha blitt drept i skjelvet.

https://youtu.be/HWAkTxg-Cew

 

 

 

2 tanker om “500 kristne fryktes drept da jordskjelvet fikk kirker til å rase sammen under gudstjenester

  1. Nok et bevis på at vi som troende i liv og død er i Guds hender. Vi som tror på Jesus er like sårbare som mennesker uten Gud,håp og tro. Kristentroen er ingen garanti for et vellykket og lidelsesfritt liv. Vårt håp er Jesus og himmelen, må Herren beskytte og trøste de troende i Nepal som har mistet familie og noen av sine kjære.

  2. Jeg fikk anledning som volunteer aa gi et lite bidrag til Nepal for noen aar siden. Jeg har ogsaa noen bekjente der. Etter jeg fikk nyheten om katastrofen, ringte jeg en pastor. Han og menigheten hans er OK. Mange hus har rast sammen. Disse husene hadde en veldig svak konstruksjon. De er bygget av teglstein uten noen form for forsterkning av betong. Saa naar det oppstaar et jordskjelv, raser de sammen. Dette kan vi se paa TV-bilder. Husene har rast sammen, de ligger som en haug av murstein med takplatene oppaa. Ettersom det er 80 aar siden det var jordskjelv av betydning, saa har de glemt hvordan de skal bygge solide hus. Nepaleserne som er veldig fattige, har ikke raad aa bygge solide hus. De har knapt raad aa forsterke bygningen med sement mellom teglsteinen. De er jo veldig glade naar de har faatt reist opp et bygg med fire vegger og kan legge paa tak, og en stolt familie kan flytte inn

Det er stengt for kommentarer.